Kim Hoorweg en haar Dream Team

Kim Hoorweg presenteert op vrijdag 16 maart haar gloednieuwe album Untouchable in BIRD. En dat doet ze niet alleen. Ze neemt namelijk een all-star-selectie aan muzikanten mee. Wie die behind-the-scenes superhelden precies zijn lees (en hoor) je hier.

Anton Goudsmit: guitar

Anton Goudsmit a.k.a. de gitaarkoning van de Nederlandse jazzscene. Na ervaring op te hebben gedaan met New Cool Collective en het kwartet van Eric Vloeimans richtte Anton The Ploctones en kamerjazzkwartet Estafest op. Verder duikt hij vaak op als gastsolist voor toonaangevende musici als Han Bennink, John Zorn en Tony Allen en heeft Benjamin Herman hem op speed dial.

Yoran Vroom: drums

Vroom! Nee, het is niet de nieuwe single van Famke Louise. We hebben het hier over een ritmisch monster achter de drums. Yoran werkt veel samen met de Nederlandse top (denk aan artiesten als Waylon, Sabrina Starke en Glennis Grace). Maar ook internationale helden als Michael League (!) Cory Herny (!!) nodigen hem maar al te graag uit voor een muzikaal onderonsje.

Niels Broos: keys

De composities van toetsenist Niels Broos bevinden zich op de sweet-spot tussen Coltrane, D’Angelo, Dilla en Flying Lotus. Het is dan ook geen verassing dat o.a. The Kyteman Orchestra, Jameszoo en BINKBEATS gebruik maken van zijn synth-skills.

Glenn Gaddum Jr.: bass

Last but not least: de baas op de bass, Glenn Gaddum Jr. Op de momenten dat hij niet tourt met artiesten als Anouk en Alain Clark, jamt hij met Niels Broos of gooit hij deze tune van Robert Glasper in de mix.

share tweet whatsapp
View magazine

Have A Look At This

Saturday 13 July

Boogieball BIRD Rotterdam

BoogieBall

North Sea Jazz Festival is back in town en dat betekent maar één ding: BoogieBall!

Friday 19 April

MOMO X BIRD

Motel Mozaïque Festival

Ontdek tijdens Motel Mozaïque Festival de urgentste nieuwe muziek, kunst en performances op de mooiste venues en onverwachte locaties van Rotterdam.

Friday 03 May

Adrian Younge Ali Shaheed Muhammad

Adrian Younge & Ali Shaheed Muhammad

A Tribe Called Quest’s Ali Shaheed Muhammad and composer Adrian Younge bringt their Luke Cage-inspired tunes to BIRD in Rotterdam.