Kim Hoorweg en haar Dream Team

Kim Hoorweg presenteert op vrijdag 16 maart haar gloednieuwe album Untouchable in BIRD. En dat doet ze niet alleen. Ze neemt namelijk een all-star-selectie aan muzikanten mee. Wie die behind-the-scenes superhelden precies zijn lees (en hoor) je hier.

Anton Goudsmit: guitar

Anton Goudsmit a.k.a. de gitaarkoning van de Nederlandse jazzscene. Na ervaring op te hebben gedaan met New Cool Collective en het kwartet van Eric Vloeimans richtte Anton The Ploctones en kamerjazzkwartet Estafest op. Verder duikt hij vaak op als gastsolist voor toonaangevende musici als Han Bennink, John Zorn en Tony Allen en heeft Benjamin Herman hem op speed dial.

Yoran Vroom: drums

Vroom! Nee, het is niet de nieuwe single van Famke Louise. We hebben het hier over een ritmisch monster achter de drums. Yoran werkt veel samen met de Nederlandse top (denk aan artiesten als Waylon, Sabrina Starke en Glennis Grace). Maar ook internationale helden als Michael League (!) Cory Herny (!!) nodigen hem maar al te graag uit voor een muzikaal onderonsje.

Niels Broos: keys

De composities van toetsenist Niels Broos bevinden zich op de sweet-spot tussen Coltrane, D’Angelo, Dilla en Flying Lotus. Het is dan ook geen verassing dat o.a. The Kyteman Orchestra, Jameszoo en BINKBEATS gebruik maken van zijn synth-skills.

Glenn Gaddum Jr.: bass

Last but not least: de baas op de bass, Glenn Gaddum Jr. Op de momenten dat hij niet tourt met artiesten als Anouk en Alain Clark, jamt hij met Niels Broos of gooit hij deze tune van Robert Glasper in de mix.

share tweet whatsapp
View magazine

Have A Look At This

Friday 16 March

Kim Hoorweg BIRD Rotterdam

Kim Hoorweg

Vrijdag 16 maart presenteert Kim Hoorweg haar nieuwe album in BIRD. Al op haar veertiende tekende ze bij het Amerikaanse […]

Thursday 01 November

New Cool Collective BIRD Rotterdam

New Cool Collective

Let’s party! De enige band die zich na 25 jaar nog steeds nieuw en cool mag noemen, komt naar BIRD! […]

Sunday 03 February

Marc Rebillet BIRD Rotterdam

Marc Rebillet

Met zijn hilarische improvisatiesessies groeide Marc Rebillet binnen twee jaar uit tot een ware YouTube-sensatie. Gewapend met een microfoon, synthesizer […]