fbpx

De platentas van

JMSN

Bij BIRD diggen we graag door de mentale record crates van onze favoriete artiesten. Deze maand onderwerpen we JMSN aan deze muzikale interrogation. Zijn zwoele, haast zwevende soul leverde hem al een wereldtour en collabs met artiesten als Kendrick Lamar, J Cole en Kaytranada op. Op 30 september doet hij BIRD aan!

Wat was de eerste plaat die je kocht?

De eerste plaat – het was geen plaat maar een cassette – die ik zo graag wilde dat ik hem kocht was The Score van de Fugees.

Wat is je ultieme work-out song?

Zonder twijfel ‘What a Fool Believes’ van de Doobie Brothers. Deze plaat geeft me zó ontzettend veel energie.

Noem een paar tracks die je eigenlijk zelf had willen schrijven

‘If You Leave Me Now’ van Chicago en ‘Love Is a Losing Game’ van Amy Winehouse. Deze horen absoluut thuis in het rijtje ‘best songs ever written’.

Wat is je Sunday morning jam?

‘Easy’ van Lionel Richie omdat het – surprise – mijn ochtenden easy maakt.

Waar luister je naar op lange roadtrips?

Een van de tracks die ik altijd op repeat zet en waar ik nooit moe van word: ‘You Are the Sunshine of My Life’ van Stevie Wonder.

Welk nummer brengt je terug naar je best summer ever?

‘Where Is the Love’ van Donny Hathaway, omdat deze niet alleen van de zomer maar van elk moment ‘the best ever’ maakt.

Wat is je guilty pleasure?

Guilty pleasures bestaan voor mij niet omdat alles pleasure is. Onbeschaamde pleasure. Ik wil me niet schamen voor de muziek die ik luister. Er is al meer dan genoeg schaamte in de wereld.

share tweet whatsapp
View magazine

Have A Look At This

Thursday 21 January

Oscar Jerome at BIRD

Oscar Jerome

Sinds 2016 surft er een nieuw talent op de UK-jazz-waves. Oscar Jerome is een echte jack-of-all-trades: hij schrijft en componeert […]

Friday 23 October

Becca Stevens

De carrière van singer-songwriter en multi-instrumentalist Becca Stevens is sinds haar optreden op North Sea Jazz festival skyrocket gegaan. Dit […]

Friday 25 September

King Shiloh BIRD Rotterdam

King Shiloh Sound System

Dub- en rootsgids King Shiloh is in a giving mood en maakt je (mét soundsystem) wegwijs in het reggae-universum tijdens zijn all-nighter!