fbpx

It’s a (McFerrin) family thing!

Dat muziek een family thing is hoef je de McFerrins niet uit te leggen. En Madison McFerrin neemt het stokje graag over als nieuwste toevoeging in de McFerrin Music Marathon. Uit welke royalty bestaat de stamboom dan? Have a look! En if you like what you see: ze speelt 2 mei in BIRD.

Robert McFerrin, Sr.

We gaan terug in de tijd, toen in 1955 de allereerste Afro-Amerikaanse performer een contract aangeboden kreeg in de Metropolitan Opera House in New York. Naam van die operazanger: Robert McFerrin! Opa McFerrin heeft op zijn beurt een aanzienlijke invloed gekend op z’n zoon en Grammy Award winner: Robert McFerrin, Jr.

Robert McFerrin, Sr

Bobby McFerrin, Jr.

Wie kent hem niet? Bobby ‘Don’t Worry Be Happy’ McFerrin heeft al meer dan 50 jaar ervaring in het ‘jazz-scatting’. Het grote verschil tussen Bobby en z’n dochter Madison legt hij zelf graag uit: “Maddie has built her career on words, and I’ve built it on non-words.”

De McFerrins… cute he?!

Hoe het ten huize McFerrin gesteld was wat muzikale opvoeding betreft wordt net iets duidelijker na het bekijken van deze video.

Taylor McFerrin

Taylor McFerrin

Grote broer Taylor McFerrin is de oudste zoon van Bobby (en dus de grote broer van Madison). Ook hij is een gerespecteerd artiest: Taylor is vooral bekend in de (future) soul scene en als lid van Robert Glaspers R+R=Now. Z’n talent heeft hij no doubt van z’n vader geërfd, maar ook Taylor heeft die net iets anders ontwikkeld. Hij is namelijk een echte wizzkid: zijn taal is digitaal.

Jevon McFerrin

Not least of all hebben we nog Jevon McFerrin. Jevon is ergens wel het vreemde eendje in de bijt: hij is de enige van het gezin die geen carrière als zanger heeft. Tenminste, niet op dezelfde manier als broer en zus, want Jevon McFerrin koos ervoor acteur te worden. Ook bij hem is de muzikale opvoeding van thuis merkbaar, want naast enkele kleine rolletjes in films is hij vooral bekend als acteur/zanger in theaterstukken (zo speelde hij onder andere Hamilton in het gelijknamig theaterstuk).

Jevon McFerrin
share tweet whatsapp
View magazine

Have A Look At This

Tuesday 25 June

Greg Foat

London’s Leading jazz pianist, componist en producer Greg Foat komt naar BIRD! Niet te missen in de UK’s jazz scene voor zijn ‘non-contemporary jazz’ en ambient tunes. Foat’s muziek wordt geïnspireerd door elementen van hymnody, global folk traditions, psychedelia maar ook van ‘60s, ‘70s pop, soul en blues. Een must-see voor de echte jazzliefhebber.

Thursday 16 May

Mica Millar

Mica Millar bracht haar debuutalbum ‘Heaven Knows’ uit in juni 2022 en is sindsdien een opvallende ster in de Britse […]

Tuesday 30 April

Togo All Stars

Clear je schedule BIRD, LantarenVenster, Rotown en MOMO Concerts presenteren op dinsdag 30 april want Togo All Stars spelen hun groovy ritmes aangevuld met jazzy horns at Lantarenvenster.⁠