fbpx

It’s a (McFerrin) family thing!

Dat muziek een family thing is hoef je de McFerrins niet uit te leggen. En Madison McFerrin neemt het stokje graag over als nieuwste toevoeging in de McFerrin Music Marathon. Uit welke royalty bestaat de stamboom dan? Have a look! En if you like what you see: ze speelt 2 mei in BIRD.

Robert McFerrin, Sr.

We gaan terug in de tijd, toen in 1955 de allereerste Afro-Amerikaanse performer een contract aangeboden kreeg in de Metropolitan Opera House in New York. Naam van die operazanger: Robert McFerrin! Opa McFerrin heeft op zijn beurt een aanzienlijke invloed gekend op z’n zoon en Grammy Award winner: Robert McFerrin, Jr.

Robert McFerrin, Sr

Bobby McFerrin, Jr.

Wie kent hem niet? Bobby ‘Don’t Worry Be Happy’ McFerrin heeft al meer dan 50 jaar ervaring in het ‘jazz-scatting’. Het grote verschil tussen Bobby en z’n dochter Madison legt hij zelf graag uit: “Maddie has built her career on words, and I’ve built it on non-words.”

De McFerrins… cute he?!

Hoe het ten huize McFerrin gesteld was wat muzikale opvoeding betreft wordt net iets duidelijker na het bekijken van deze video.

Taylor McFerrin

Taylor McFerrin

Grote broer Taylor McFerrin is de oudste zoon van Bobby (en dus de grote broer van Madison). Ook hij is een gerespecteerd artiest: Taylor is vooral bekend in de (future) soul scene en als lid van Robert Glaspers R+R=Now. Z’n talent heeft hij no doubt van z’n vader geërfd, maar ook Taylor heeft die net iets anders ontwikkeld. Hij is namelijk een echte wizzkid: zijn taal is digitaal.

Jevon McFerrin

Not least of all hebben we nog Jevon McFerrin. Jevon is ergens wel het vreemde eendje in de bijt: hij is de enige van het gezin die geen carrière als zanger heeft. Tenminste, niet op dezelfde manier als broer en zus, want Jevon McFerrin koos ervoor acteur te worden. Ook bij hem is de muzikale opvoeding van thuis merkbaar, want naast enkele kleine rolletjes in films is hij vooral bekend als acteur/zanger in theaterstukken (zo speelde hij onder andere Hamilton in het gelijknamig theaterstuk).

Jevon McFerrin
share tweet whatsapp
View magazine

Have A Look At This

Friday 06 October

360 Degrees: 25 years of Rush Hour

Markeer vrijdag 6 oktober in je agenda! 360 Degrees: Rush Hour 25th Anniversary with Antal + Precious Bloom & Another Taste live | Charmaine + Paulão + Arp Frique club staan namelijk in BIRD.
We are exited! De iconische Rush Hour Records komen hun 25-jarige jubileum hier bij ons in BIRD vieren. Waarbij onder andere Precious Bloom & Another Taste zich bij Antal voegt om de sfeer op het verjaardagsfeestje te bepalen!

Wednesday 25 October

Leela James

R&B singer/songwriter Leela James kwam in 2005 op de scène met haar debuutalbum A Change Is Gonna Come. Op woensdag 25 oktober staat ze in BIRD!

Friday 09 February

Eagle-Eye Cherry

Eagle-Eye Cherry

Eagle-Eye Cherry is sound is een onmiskenbare mix van rock, pop en folk. Op vrijdag 02 february staat de singer-songwriter in BIRD!