Op de koffie bij Zwarte Koffie

Gloeiend heet, stevig gebrand, met de perfecte blend. Zwarte Koffie, just as you like it! Op vrijdag 18 januari verwelkomen we deze clubnight (already famous in o.a. Amsterdam en Utrecht) in Rotterdam. DJ D-Rok en Mr.Speak zorgen voor soul, hiphop, freaky funk, vlammende disco en alle shades daartussen. But first things first: let’s meet Zwarte Koffie.

Wie ben je en welke clubavond organiseer je in BIRD?

Ik ben Daan Koekelkoren (a.k.a. DJ D-Rok)en ik organiseer, met mijn team (of course) Zwarte Koffie in BIRD. 

Waarom organiseren jullie deze clubavond?

Toen we in 2012 begonnen, stond het nachtleven in het teken van techno: industriële muziek waarbij de warmte ontbrak. Als tegenhanger daarvan riepen wij Zwarte Koffie in het leven. Een avond die draait om warmte, verbintenis en toegankelijkheid. Het begon als een experiment in UP Amsterdam en groeide in no-time uit tot een maandelijkse avond. Eerst op de donderdag, later op de zaterdag. Toen we niet meer alle bezoekers in die zaal kwijt konden, verhuisden we. Vanaf 2014 is Paradiso onze thuisbasis en later volgden Utrecht, Nijmegen en andere steden, en nu ook Rotterdam.

Wat maakt de avond speciaal?

Zwarte Koffie is anders dan andere clubavonden, doordat iedere hoek van het muzikale spectrum aangetikt wordt: van house en disco, naar boogie en een andere elektronische muziek. Er is altijd een lage drempel om binnen te komen en eenmaal binnen dans je op hoogwaardige muziek. 

Wordt de editie in BIRD anders dan op andere locaties?

In elke stad zijn onze avonden anders. Mensen hebben overal een andere muzikale voorkeuren. Wij spelen in op die lokale wensen en zo blijven onze avonden divers. Bovendien is dit ook tof voor de dj’s, want iedere avond blijft anders.

Wie zou een keer naar jouw clubavond moeten komen?

Iedereen die weer een keer ouderwets wil dansen! 

Als Zwarte Koffie een track was, welke zou het zijn?

Tints van Anderson .Paak! 

>> Meer info en tickets

share tweet whatsapp
View magazine

Have A Look At This

Friday 12 July

Boogieball BIRD Rotterdam

BoogieBall

North Sea Jazz Festival is back in town en dat betekent maar één ding: het is tijd voor BoogieBall!

Friday 29 March

LIBERATION 6 YEARS BIRD

Liberation X Ancestral

Soulroots, de provider van Liberation viert vrijdag 29 maart zijn zesde verjaardag en nodigt daarvoor al zijn internationale vrienden uit. Zo is Ancestral, de wereldwijde flagship party van Ivan Diaz (en Boddhi Satva) ook van de partij!

Saturday 06 April

Donnie BIRD Rotterdam

Donnie

Lazy delivery? Check✔️. Witty wordplay? Double check✔️✔️! Nu De Jeugd van Tegenwoordig volwassen is, neemt Donnie het stokje van ‘Rapper […]