fbpx

Interview met Good Music Company

Jazz met een fuck-off-attitude

Komend najaar presenteert BIRD in samenwerking met Good Music Company de concertreeks BIRD Loves Good Music. Met optredens van GoGoPenguin, Get The Blessing, Bill Laurance Project en Kris Bowers. In dit exclusieve interview vertelt Mike Bindraban, directeur van en agent bij Good Music Company, over het ontstaan van BIRD Loves Good Music en waarom je er zeker bij moet zijn.

Good Music Company

Voor degenen die nog niet bekend zijn met het boekingskantoor: Good Music Company is een internationale muziekagency gevestigd in Rotterdam. Good Music Company vertegenwoordigt zowel opkomende talenten en internationaal gerenommeerde jazz- en crossover-artiesten. Het verzorgt boekingen, marketing, strategie en artiestenmanagement van met name internationale artiesten zoals Snarky Puppy, Erik Truffaz, Nils Petter Molvaer, Jason Lindner, maar ook Nederlandse groepen zoals Tin Men & The Telephone, Gideon van Gelder en Re:Freshed Orchestra. Mike vertelt ons waarom Good Music Company zo anders is dan andere agencies: “Ik denk dat wij ons onderscheiden van veel agencies omdat wij een kwalitatief goed roster hebben dat een jong(er) publiek aanspreekt. We zijn ook niet bang om zogenaamde ‘moeilijkere’ muziek te promoten. Een beetje alles-voor-de kunst-/fuck-off-attitude is ons niet vreemd.”

De geboorte van BIRD Loves Good Music

“Als het gaat om live-muziek heeft Rotterdam een rijke geschiedenis,” zo vertelt Mike. “Zeker op het gebied van jazz. Vroeger was Rotterdam voor veel Amerikanen de eerste stop na de grote oceaan en hier brachten ze als eerste hun cultuur en muziek naartoe. Jazz is onlosmakelijk verbonden met de stad. Je zou zeggen dat jazz- en crossoverconcerten goed moeten lopen in Rotterdam, maar gek genoeg is dat een stuk moeilijker dan in bijvoorbeeld Amsterdam. Daar willen we verandering in brengen. Wij benaderden BIRD om samen te werken, een programma neer te zetten van artiesten die het ‘nieuwe Rotterdam’ vertegenwoordigen: fresh, young en met character. Wij dragen BIRD een zeer warm hart toe. In het verleden heb ik nauw samengewerkt met Philip Powel en door de jaren heen heb ik hem, Hugo Dirkson en Guido van Dieren goed leren kennen. Deze jongens hebben eenzelfde attitude als wij. Iemand als Gregory Porter werd door hen ontdekt en voor het eerst naar Nederland gehaald… net als bijvoorbeeld Robert Glasper. These guys used to rock the shit out of it en daar wil ik een steentje aan bijdragen.”

De hotste shows!

Mike hoopt dat BIRD Loves Good Music een voorbode is van een stroom aan soortgelijke concerten, maar ook dat de muziekliefhebber geprikkeld zal worden. Rotterdam moet toonaangevend worden, bepalen wat the next big thing wordt. “Zo kun je in onze serie de wederopstanding zien en horen van de Britse jazz- en triphopscene met GoGo Penguin en Get The Blessing, het allernieuwste uit de community van de supergroep Snarky Puppy (Bill Laurance Project) en tot slot de pianist Kris Bowers die overal wordt getipt als de volgende in de lijn die loopt van Herbie Hancock naar Robert Glasper. Daarnaast hebben we iedere show een foto-expositie van fotografen die een verhaal te vertellen hebben over de stad, Good Music en BIRD.” Hij hoort veelal positieve geluiden op de BIRD Loves Good Music-reeks, en niet alleen in zijn nabije omgeving, maar ook van de mensen die hij spreekt tijdens concerten en op social media. “Het zijn gewoon de hottest shows this fall… wie wil daar nou niet bij zijn?!”

Het geheim van de smid

De grote vraag is natuurlijk hoe Good Music Company er iedere keer weer in slaagt een geweldige avond te verzorgen. “Tja, dat is een beetje het geheim van de smid,” grapt Mike. Wellicht omdat hij werkt met artiesten die een bepaalde combinatie zijn van artistieke kwaliteit, marketability en poëzie. “In muziek moet poëzie zitten, anders kom je bij je publiek niet binnen. Zeker nu, nu het aanbod van muziek zo gigantisch is, zijn wij kritisch en weldoordacht als het gaat om groepen waar we mee willen werken. ‘You never know why it’s good music, but you can always feel when it’s good music.’ Wat bij BIRD past, vinden wij, moet vernieuwend, fresh, hot, “what’s next” zijn… maar ook urban, sexy, edgy, broeierig en opzwepend. BIRD is de metafoor van het Rotterdam anno 2014.”

Dus waarom moet je komen?

“Mensen zijn op zoek naar verhalen, belevingen, kippenvel tijdens concerten. Als je komt luisteren gebeurt dit gegarandeerd, dat durf ik wel te stellen. En na een jaartje of twee (wanneer deze groepen allemaal te ‘groot’ zijn voor BIRD) besef je dat je toen een legendarische show in BIRD hebt meegemaakt.”

share tweet whatsapp
View magazine

Have A Look At This

Monday 21 October

Slowthai BIRD Rotterdam

Slowthai

Wat krijg je als grime en punk een liefdesbaby maken? Juist: slowthai! De jonge rapper uit Northampton heeft een anarchistisch […]

Thursday 11 July

Sly5thAve w/ Refreshed Orchestra

De Grammy-bekroonde, Amerikaanse multi-instrumentalist,componist, arrangeur en producer Sly5thAve maakte een orkestrale herbewerking van composities van een van de grootste hiphop-producers […]

Thursday 26 September

Joe Armon-Jones

Insider tip Ben je fan van Joe Armon-Jones? Dan is het optreden van Ezra Collective (met Armon-Jones als toetsenist) op […]