Interview met Good Music Company

Jazz met een fuck-off-attitude

Komend najaar presenteert BIRD in samenwerking met Good Music Company de concertreeks BIRD Loves Good Music. Met optredens van GoGoPenguin, Get The Blessing, Bill Laurance Project en Kris Bowers. In dit exclusieve interview vertelt Mike Bindraban, directeur van en agent bij Good Music Company, over het ontstaan van BIRD Loves Good Music en waarom je er zeker bij moet zijn.

Good Music Company

Voor degenen die nog niet bekend zijn met het boekingskantoor: Good Music Company is een internationale muziekagency gevestigd in Rotterdam. Good Music Company vertegenwoordigt zowel opkomende talenten en internationaal gerenommeerde jazz- en crossover-artiesten. Het verzorgt boekingen, marketing, strategie en artiestenmanagement van met name internationale artiesten zoals Snarky Puppy, Erik Truffaz, Nils Petter Molvaer, Jason Lindner, maar ook Nederlandse groepen zoals Tin Men & The Telephone, Gideon van Gelder en Re:Freshed Orchestra. Mike vertelt ons waarom Good Music Company zo anders is dan andere agencies: “Ik denk dat wij ons onderscheiden van veel agencies omdat wij een kwalitatief goed roster hebben dat een jong(er) publiek aanspreekt. We zijn ook niet bang om zogenaamde ‘moeilijkere’ muziek te promoten. Een beetje alles-voor-de kunst-/fuck-off-attitude is ons niet vreemd.”

De geboorte van BIRD Loves Good Music

“Als het gaat om live-muziek heeft Rotterdam een rijke geschiedenis,” zo vertelt Mike. “Zeker op het gebied van jazz. Vroeger was Rotterdam voor veel Amerikanen de eerste stop na de grote oceaan en hier brachten ze als eerste hun cultuur en muziek naartoe. Jazz is onlosmakelijk verbonden met de stad. Je zou zeggen dat jazz- en crossoverconcerten goed moeten lopen in Rotterdam, maar gek genoeg is dat een stuk moeilijker dan in bijvoorbeeld Amsterdam. Daar willen we verandering in brengen. Wij benaderden BIRD om samen te werken, een programma neer te zetten van artiesten die het ‘nieuwe Rotterdam’ vertegenwoordigen: fresh, young en met character. Wij dragen BIRD een zeer warm hart toe. In het verleden heb ik nauw samengewerkt met Philip Powel en door de jaren heen heb ik hem, Hugo Dirkson en Guido van Dieren goed leren kennen. Deze jongens hebben eenzelfde attitude als wij. Iemand als Gregory Porter werd door hen ontdekt en voor het eerst naar Nederland gehaald… net als bijvoorbeeld Robert Glasper. These guys used to rock the shit out of it en daar wil ik een steentje aan bijdragen.”

De hotste shows!

Mike hoopt dat BIRD Loves Good Music een voorbode is van een stroom aan soortgelijke co