fbpx

Get to know Cindy

Cindy (a.k.a Cincity) heeft meerdere talenten; ze programmeert niet alleen de clubavonden in BIRD, maar organiseert ook nog één van de vetste feestjes in Rotterdam: Cloud 8. Let’s get to know her!

Vertel, wie ben je en wat is jouw connectie met BIRD?

Mijn naam is Cindy en sinds 2019 ben ik programmeur bij BIRD. Cloud 8 is mijn clubconcept en ik heb regelmatig in BIRD gedraaid als dj. Ik kwam hier graag en daarom was het voor mij vanzelfsprekend om mijn feestje hier te houden.

Hoe is Cloud 8 ontstaan en waar staat Cloud 8 voor?

Cloud 8 is drie jaar geleden ontstaan als rooftopparty. Het concept heb ik zelf bedacht, maar zonder mijn team was het natuurlijk nooit gelukt. Cloud 8 is begonnen bij The Suicide Club, dat was toentertijd hét zondagsfeestje van Rotterdam.

Cloud 8 is ontstaan vanuit het gezegde “On cloud 9.” Dit gevoel wilden wij doorgeven aan onze bezoekers; je voelt je bijna in de wolken, omdat het event op de 8e verdieping van The Suicide Club werd gehouden.

Hoe bevalt de overstap van The Suicide Club naar BIRD?

Doordat het event naar BIRD is verplaatst betekent het ook dat Cloud 8 geen rooftopparty meer is, maar een clubevent. Dat maakte mij in het begin wel een beetje sceptisch. Ik heb daardoor heel wat elementen moeten schrappen of aan moeten passen zodat het echt bij BIRD aansluit. We proberen dezelfde vibe te behouden: we brengen je naar een bepaalde state of mind met Cloud 8.

De eerste editie in BIRD was daarom heel spannend, maar achteraf gezien heeft het echt goed uitgepakt. Dit komt mede door alle artiesten die geboekt waren en de trouwe aanhang die Cloud 8 in de afgelopen jaren heeft opgebouwd. Zij brachten de vibe en het Cloud 8 gevoel met zich mee.
De overstap naar BIRD bevalt dus super goed. Het feest is gegroeid en BIRD heeft daar logistiek gezien ook de ruimte voor.

Wat waren hoogtepunten van het afgelopen jaar?

Ik denk dat dit dan toch de comeback van Cloud 8 was. In juni 2019 moest The Suicide Club dicht en daarmee was het feest ook afgelopen. Eind september was onze comeback in BIRD, het was uiteindelijk uitverkocht. Dat was natuurlijk wel een hoogtepunt.

Wat kunnen wij nog verwachten van dit funky feestje? 

Er komen nog heel veel leuke clubedities aan, maar we gaan ook uitbreiden: er komt een rooftopeditie aan met de Dakendagen, we doen een hosting op meerdere festivals en we zijn momenteel bezig om een Cloud 8 indoor festival voor 5000 man te realiseren. Dit zal plaatsvinden in theater Zuidplein. Daarnaast gaan we een paar uitstapjes maken naar het buitenland. We zijn uitgenodigd om in Londen, Parijs en New York een hosting te doen. Cloud 8 is echt aan het exploderen!

share tweet whatsapp
View magazine

Have A Look At This

Friday 22 January

Pete Philly at LantarenVenster

Pete Philly

Pete Philly is back! Donderdag 22 januari staat hij met twee exclusieve shows in LantarenVenster.

Thursday 30 September

Mamas Gun

De UK-funkateers van Mamas Gun komen naar Rotterdam! Onder leiding van Andy Platts (die Young Gun van Silver Fox) dropte […]

Saturday 06 February

Nordmann

Fasten your seatbelts: de Vlaamse jazz-fusion van Nordmann komt naar BIRD! Zaterdag 6 februari blazen de mannen je omver met hun cocktail van jazz, rock en electronica.