fbpx

In gesprek met: THE SCENARIO

De warme, soulful en liefdevolle party die cultuur ademt, danst en zo nu en dan zweet, brengt al jaren de hottest-sounds naar BIRD. Chance The Rapper, Aaliyah en A$ap Rocky, het komt tijdens THE SCENARIO allemaal voorbij. We gingen in gesprek met een van de organisators van deze avond. So what, so what, so what’s het verhaal achter THE SCENARIO, Damoon?

Wie ben je en welke clubavond organiseer je in BIRD?

Ik ben Damoon, mede-oprichter van Boogie Friday en mede-showrunner van Rotterdams langstlopende hiphop- en r&b-party. Eind vorig jaar vierden wij de vijfde BIRDday van THE SCENARIO met de muzikale family, een foto-expo, een hiphopquiz en de vrije en liefdevolle sfeer waar we sinds dag één om bekendstaan.

Waarom organiseer je de clubavond in BIRD?

THE SCENARIO begon in Vief/Vuig. Dit bleek geen goede match te zijn en om de publieke waarde te meten bij onbekend volk gingen we de avond daarna buiten onze stad testen in het Paard van Troje. De aanhang groeide, het concept voelde steeds rijper en het werd tijd om de vruchten terug naar Rotterdam te brengen en dan wel naar hét podium waar de Afro-Amerikaanse muziekcultuur het beste tot z’n recht komt. We kennen de oprichters van BIRD al langer – love is bond – en zij hadden ons al eerder om een concept gevraagd, maar wij wilden ons idee eerst verfijnen en passend maken.

Wat maakt jouw avond speciaal?

THE SCENARIO is geestelijk gegroeid met haar following en met ons als team. Niet alleen zorgden we voor de meest warme en liefdevolle hiphopvibe die een dansvloer kan bieden, maar we leggen ook nadruk op de diepere waarden van de cultuur. Dit onder andere in de communicatie, vanuit de crew, in de artiestenkeuze en in de sound, zonder af te doen aan het meest belangrijke element van de nacht: de party. We spreken, ademen en leven de cultuur. Tijdens THE SCENARIO vieren we dit met een ontlading van de bovenste plank.

“We spreken, ademen en leven de cultuur.”

Heb je nog goede voornemens?

2017 staat voor ons in het teken van diversifiëren en selectief verdiepen. Zo bereiden wij ons momenteel voor op filmavonden om tot dialogen te komen, gaat de recent gedebuteerde hiphopquiz opduiken bij verschillende knusse spots in de stad en zijn we maatschappelijk en politiek actief in collabs met onder andere Studio Narrative. Vooral met de laatstgenoemde activiteiten jagen wij onze visie na en leveren wij een meer complete bijdrage aan het welzijn van Rotterdam en haar identiteit als jonge, écht cultuurrijke wereldstad.

Als jouw avond een bepaald song/track was, wat zou het zijn?

THE SCENARIO is warm, soulful, liefdevol en down to party. Een track die de party goed vertegenwoordigt is “toevallig” van een van onze eigen MC’s…

Aanwezig zijn bij THE SCENARIO? Dat kan op zaterdag 17 juni!

share tweet whatsapp
View magazine

Have A Look At This

Saturday 16 November

Jayda G at BIRDfest

BIRDfest

BIRDfest biedt een totaalervaring die knuffelt met de actualiteit en flirt met traditie.

Saturday 24 August

Dansavond Beyonce vs Rihanna BIRD Hofbogen

Beyoncé vs Rihanna

Een tribute aan deze twee female powerhouses kon niet lang uitblijven, so here we go!

Saturday 26 October

Diggy Dex BIRD Rotterdam

Diggy Dex

Koen Jansen begon zijn loopbaan als lid van de rapformatie De Amersfoortse Coöperatie (D.A.C.). In 2006 ging Dex op solopad, waardoor hij zijn veelzijdigheid als artiest verder kon etaleren met albums als Verhalen Vanuit De Sofa en Mayonaise Voor De Ziel.