fbpx

In gesprek met: The Grapevyne

Op zaterdag is het party time in BIRD en staan de Hofbogen in het teken van black music in de breedste zin van het woord. Van rauwe hiphop classics, tot aan de meest zwoele r&b en warme soul, grenzeloos gemixt met de meest uiteenlopende muzikale genres. Love, peace & happiness! We spraken kort met Richard en Rubine, de organisatoren van The Grapevyne. We vroegen hen naar hun avond en plannen voor de aankomende periode.

1. Wie ben je en wat doe je precies in BIRD?
The Grapevyne wordt georganiseerd door So Soulful Events en Santai Entertainment. Beide partijen zijn actief in de entertainmentbranche. Richard (So Soulful Events) is voormalig eigenaar van het Nederlandse soulplatform Quality Time Online dat in haar hoogtijdagen meer dan 25.000 bezoekers per maand trok. Daarnaast bracht Richard als eerste partij soulmixtapes uit, gevuld met enkel Nederlands talent als Giovanca en Shirma Rouse. Ook was hij de man achter het live-event So Soulful en Holland Got Soul in Paradiso.
Rubine Daams maakt samen met nog twee andere partners deel uit van Santai Entertainment, dat zich richt op zakelijke evenementen met een werelds thema. Daarnaast is zij actief in de Rotterdamse club- en uitgaansscène. Richard en Rubine hebben de afgelopen jaren meerdere muziekconcepten gerealiseerd. Voor BIRD hebben ze het Rotterdamse live-concept Soul Birds en natuurlijk The Grapevyne gehost.

2. Kun je het concept achter jouw avond kort beschrijven?
Rotterdam heeft weinig clubavonden die een allround doelgroep bedienen en een diversiteit aan muziek laten horen. Met The Grapevyne geven we hier gehoor aan. Waar we ons voornamelijk richten op de leeftijdscategorie van 25 en ouder weten jongeren The Grapeyne ook steeds vaker te vinden. Alles draait tijdens de avond om feelgood music en gezelligheid en sfeer staan voorop.

3. Welke plannen heb je in 2015 met jouw avond ten opzichte van 2014?
Ieder kwartaal is er een editie van The Grapevyne, de eerstvolgende is op zaterdag 21 maart. Het eenjarig bestaan was echt een feestje met ruim 450 bezoekers. Die lijn willen we dit jaar doortrekken om zo nog meer Grapevyne-liefhebbers aan ons verbinden.

4. Welke muziekstijlen kunnen we verwachten op jouw avond?
Wij noemen The Grapevyne een muzikale rollercoaster omdat onze avond diverse stijlen bevat. Uptempo soul, classics, soulvolle housetunes, hiphop, r&b en tropical music, het komt allemaal voorbij. Ook liefhebbers van latin komen ruimschoots aan hun trekken met tropische nummers. Met genres als salsa, bachata, dancehall, reggae en kizomba onderscheiden we ons van de andere clubpartijen in BIRD.

5. Waarom zijn BIRD en jouw clubavond een match made in heaven?
De toegankelijkheid van BIRD is precies wat wij willen uitstralen met ons event.
En waar in Rotterdam kun je je soulvolle tunes programmeren waar ze ook echt thuishoren? Juist! BIRD is voor ons the place to be!

share tweet whatsapp
View magazine

Have A Look At This

Thursday 21 November

Fieh BIRD Rotterdam

Fieh

Monday 26 August

Yola BIRD Rotterdam

Yola

Counrty en blues op z’n rauwst en dus mooist

Friday 18 October

Andreya Triana

‘Faith, focus and belief’ schreef Andreya Triana jaren geleden op een vel papier dat ze boven haar bed hing. Die […]