fbpx

In gesprek met: Manteca

Ook dit jaar gaat vanaf 23:00 uur het zomercarnaval op 27 juli door met Manteca in BIRD! Zwoele ritmes van over de hele wereld smelten samen tot één kolkende clubbeleving. Van Afrikaanse house tot musica latina en semba tot kizomba, het komt allemaal voorbij. Ter voorbereiding op deze nacht spraken wij de organisatoren.

1. Wie zijn jullie en welke clubavond organiseren jullie? 

Samen zijn wij Manteca, maar onze organisatie bestaat uit twee partijen: Afro Latin Social Club en Deep Journey. Samen hebben we al jarenlange ervaring in het organiseren van club events en één keer per jaar combineren we onze knowledge en ervaring om Manteca te organiseren.

2. Wat maakt deze avond speciaal?

Manteca betekent boter, op deze dansavond worden drie areas samengesmolten tot één muzikale trip! Waan je in tropische sferen en ervaar de warmte van Zuid-Amerika en de Caraïben. Een cocktail van sounds met latin, tropical, merengue, soca, dancehall, reggaeton en urban. Laat je meevoeren op authentieke Afrikaanse house, gecombineerd met hedendaagse elektronische invloeden doorspekt met Afrikaanse trommels. Dans op langzame kizomba afgewisseld met de snelle groove van de Angolese semba. 

Iedereen die houdt van positive vibes, tropical music en exotische sounds. 

3. Waarom organiseren jullie deze avond? 

We zochten allemaal naar een concept waarin we verschillende muziekstijlen samen konden brengen. Met jarenlange ervaring in de dans en clubscene, ontstond het idee om een kleurrijke avond neer te zetten voor een divers publiek die niet alleen houdt van dansen, maar ook voor de sfeer komt. 

4. Wie mag de clubavond echt niet missen?

Iedereen die houdt van positive vibes, tropical music en exotische sounds. 

5. Als de avond een track was, welke zou dat zijn?

Kess the Band: Hello 

Kess the Band staat bekend om zijn unieke mix van soulvolle zang, calypso-geïnspireerde melodieën, rockriffs en eilandbeats, met hints naar reggae.

share tweet whatsapp
View magazine

Have A Look At This

Friday 13 December

Kraak Smaak BIRD Rotterdam

Kraak & Smaak (DJ)

Op 13 december maakt BIRD zich weer op voor een hete clubavond, met achter de decks niemand minder dan Kraak & Smaak en DJ Supermarkt.

Saturday 07 September

Typhoon BIRD Rotterdam

Typhoon

After a period of rest and inspiration, Typhoon will once again climb on stage for a number of acoustic performances this summer.

Thursday 26 September

Joe Armon-Jones

“The best of London’s creative spirit,” aka Joe Armon-Jones, is coming to BIRD! As keyboard player of Ezra Collective, Armon-Jones […]