fbpx

In gesprek met: Manteca

Ook dit jaar gaat vanaf 23:00 uur het zomercarnaval op 27 juli door met Manteca in BIRD! Zwoele ritmes van over de hele wereld smelten samen tot één kolkende clubbeleving. Van Afrikaanse house tot musica latina en semba tot kizomba, het komt allemaal voorbij. Ter voorbereiding op deze nacht spraken wij de organisatoren.

1. Wie zijn jullie en welke clubavond organiseren jullie? 

Samen zijn wij Manteca, maar onze organisatie bestaat uit twee partijen: Afro Latin Social Club en Deep Journey. Samen hebben we al jarenlange ervaring in het organiseren van club events en één keer per jaar combineren we onze knowledge en ervaring om Manteca te organiseren.

2. Wat maakt deze avond speciaal?

Manteca betekent boter, op deze dansavond worden drie areas samengesmolten tot één muzikale trip! Waan je in tropische sferen en ervaar de warmte van Zuid-Amerika en de Caraïben. Een cocktail van sounds met latin, tropical, merengue, soca, dancehall, reggaeton en urban. Laat je meevoeren op authentieke Afrikaanse house, gecombineerd met hedendaagse elektronische invloeden doorspekt met Afrikaanse trommels. Dans op langzame kizomba afgewisseld met de snelle groove van de Angolese semba. 

Iedereen die houdt van positive vibes, tropical music en exotische sounds. 

3. Waarom organiseren jullie deze avond? 

We zochten allemaal naar een concept waarin we verschillende muziekstijlen samen konden brengen. Met jarenlange ervaring in de dans en clubscene, ontstond het idee om een kleurrijke avond neer te zetten voor een divers publiek die niet alleen houdt van dansen, maar ook voor de sfeer komt. 

4. Wie mag de clubavond echt niet missen?

Iedereen die houdt van positive vibes, tropical music en exotische sounds. 

5. Als de avond een track was, welke zou dat zijn?

Kess the Band: Hello 

Kess the Band staat bekend om zijn unieke mix van soulvolle zang, calypso-geïnspireerde melodieën, rockriffs en eilandbeats, met hints naar reggae.

share tweet whatsapp
View magazine

Have A Look At This

Thursday 14 November

Julia Zahra BIRD Rotterdam

Julia Zahra

14 november pakt BIRD uit met one of Holland’s finest: Julia Zahra. Ze brak al enkele jaren terug door en she ain’t leaving anytime soon!

Tuesday 11 February

Nerija BIRD Rotterdam

Nérija

Gooi zeven sleutelfiguren uit de Britse jazz-scene bij elkaar en voilà, Nérija is born. Het dominant vrouwelijke collectief, met o.a. […]

Wednesday 23 October

Ryan Porter BIRD Rotterdam

Ryan Porter

Trombonist Ryan Porter komt op woensdag 23 oktober naar BIRD en neemt mee: een gloednieuwe plaat, BIRDbekende Kamasi Washington en zijn posse, de West Coast Get Down.