fbpx

In gesprek met: Manteca

Ook dit jaar gaat vanaf 23:00 uur het zomercarnaval op 27 juli door met Manteca in BIRD! Zwoele ritmes van over de hele wereld smelten samen tot één kolkende clubbeleving. Van Afrikaanse house tot musica latina en semba tot kizomba, het komt allemaal voorbij. Ter voorbereiding op deze nacht spraken wij de organisatoren.

1. Wie zijn jullie en welke clubavond organiseren jullie? 

Samen zijn wij Manteca, maar onze organisatie bestaat uit twee partijen: Afro Latin Social Club en Deep Journey. Samen hebben we al jarenlange ervaring in het organiseren van club events en één keer per jaar combineren we onze knowledge en ervaring om Manteca te organiseren.

2. Wat maakt deze avond speciaal?

Manteca betekent boter, op deze dansavond worden drie areas samengesmolten tot één muzikale trip! Waan je in tropische sferen en ervaar de warmte van Zuid-Amerika en de Caraïben. Een cocktail van sounds met latin, tropical, merengue, soca, dancehall, reggaeton en urban. Laat je meevoeren op authentieke Afrikaanse house, gecombineerd met hedendaagse elektronische invloeden doorspekt met Afrikaanse trommels. Dans op langzame kizomba afgewisseld met de snelle groove van de Angolese semba. 

Iedereen die houdt van positive vibes, tropical music en exotische sounds. 

3. Waarom organiseren jullie deze avond? 

We zochten allemaal naar een concept waarin we verschillende muziekstijlen samen konden brengen. Met jarenlange ervaring in de dans en clubscene, ontstond het idee om een kleurrijke avond neer te zetten voor een divers publiek die niet alleen houdt van dansen, maar ook voor de sfeer komt. 

4. Wie mag de clubavond echt niet missen?

Iedereen die houdt van positive vibes, tropical music en exotische sounds. 

5. Als de avond een track was, welke zou dat zijn?

Kess the Band: Hello 

Kess the Band staat bekend om zijn unieke mix van soulvolle zang, calypso-geïnspireerde melodieën, rockriffs en eilandbeats, met hints naar reggae.

share tweet whatsapp
View magazine

Have A Look At This

Saturday 23 January

BRUUT! & Anton Goudsmit

BRUUT! weet van Rusland tot Japan mensen aan het zweten, juichen maar vooral aan het dansen te krijgen. Deze keer met gitarist Anton Goudsmit!

Friday 25 September

King Shiloh BIRD Rotterdam

King Shiloh Sound System

Dub- en rootsgids King Shiloh is in a giving mood en maakt je (mét soundsystem) wegwijs in het reggae-universum tijdens zijn all-nighter! 

Thursday 21 January

Oscar Jerome at BIRD

Oscar Jerome

Sinds 2016 surft er een nieuw talent op de UK-jazz-waves. Oscar Jerome is een echte jack-of-all-trades: hij schrijft en componeert […]