fbpx

In gesprek met: Happy Feelings

10 maart wordt BIRD weer omgetoverd tot de vrolijkste muziektempel van het land. Met Happy Feelings stap je in een muzikale tijdmachine die je terugbrengt naar de disco- en houseclassics van de 90’s tot 00’s. Niets is deze avond te gek! Organisator Joep de Bruin vertelt over het ontstaan van Happy Feelings, gekke locaties en waarom BIRD de perfecte space is voor het Rotterdamse Happy Feelings-filiaal.

Wie ben je en waarom organiseer je deze clubavond?

Ik ben Joep de Bruin, 26 jaar, en al ruim vier jaar bezig met het organiseren van de muzikale en vrolijke feesten Happy Feelings. Toen ik begon met Happy Feelings in Amsterdam was er een overkill aan house- en technofeesten. Niks mis mee, maar de kwaliteit ging door het aanbod ook naar beneden en mensen wisten vaak niet eens wie er stond te draaien of wat voor feest het eigenlijk was. Van die feesten waarvan mijn zus denkt dat de hele avond maar één nummer wordt gedraaid. Ik vond dat dit anders kon.

Wat maakt jouw avond speciaal?

Wij draaien house-, disco-, 90’s-, 00’s- en classic hits en alles wat daartussenin zit, zolang het maar tijdloos en muzikaal is. Je hoort bijvoorbeeld wel Donna Summer, maar geen Spice Girls. Daarmee proberen wij ons te onderscheiden van de vele ‘hitjes-concepten’.

Daarnaast is Happy Feelings uniek vanwege de locaties en de tijdstippen. We zijn groot geworden door de beruchte zaterdagmiddagfeesten. In veel clubs is het bijna iedere week hetzelfde, het maakt het niet uit of organisatie A of B er staat, de openings- en sluitingstijden zijn vaak hetzelfde en het is steeds minder mogelijk om je eigen twist aan de avond te geven. Daarom ben ik begonnen met het zoeken van nieuwe locaties. Happy Feelings is o.a. georganiseerd op een boot, op het REM Eiland, in BAUT en in Werck. Stuk voor stuk locaties waar je niet snel een gek en vrolijk feestje verwacht.

“… zolang het maar tijdloos en muzikaal is”

Waarom organiseer je de clubavond in BIRD?

Happy Feelings was tot een paar jaar geleden, nooit eerder in een club georganiseerd. Toen het concept zo populair werd, moesten we wel verplaatsten naar clubs. Maar wij kloppen niet zomaar bij iedere club aan. De club moet meer zijn dan enkel een plek waar wat verlichting hangt, met een geluidsinstallatie en een brede portier. In BIRD wordt muziek écht gewaardeerd, of het nou jazz, hiphop, r&b, disco of een ander genre is. Daarnaast hangt er vanaf het moment dat je binnenkomt een erg warme sfeer. En nee, dit komt niet door de grote ronde pizza-oven die in de gang staat. Het komt echt door de locatie en de club zelf. Wij werken vaak met aankleding om de boel op te vrolijken, maar juist bij BIRD doen wij dat niet. Het ronde plafond doet mij altijd denken aan soort grote wijnkelder ;-). Stiekem kan er aardig wat capaciteit in de club, maar zo oogt het helemaal niet. Tot slot is de sfeer – van het personeel tot de beveiliging – erg fijn, iets wat erg belangrijk is voor een clubavond. Dat alles maakt BIRD voor mij dé locatie van Rotterdam en natuurlijk voor Happy Feelings.

Wie zou je het liefst uitnodigen om op de clubavond te draaien?

Uhm haha, dat is altijd een moeilijk vraag, want er zijn zo veel goede artiesten die bij ons concept passen. Ik heb nog wel een kleine droom om de Amerikaanse house-dj en producer Armand van Helden neer te zetten. Een echte house-dj, dat hoor je ook zeker terug in zijn nummers. Daarnaast zijn zijn tracks erg energievol en vrolijk, iets wat precies past bij Happy Feelings.

Als jouw avond een bepaalde song/track was, wat zou het zijn?

‘I Feel Love’ van Donna Summer, een tijdloos nummer met zo veel liefde en blijheid… het blijft gewoon erg goed!

share tweet whatsapp
View magazine

Have A Look At This

Friday 13 December

Kraak Smaak BIRD Rotterdam

Kraak & Smaak (DJ)

Op 13 december maakt BIRD zich weer op voor een hete clubavond, met achter de decks niemand minder dan Kraak & Smaak en DJ Supermarkt.

Thursday 17 October

PJ Morton BIRD Rotterdam

PJ Morton

PJ Morton released his new album, PAUL and he will be performing his new songs in Rotterdam on October 17th in BIRD! Hope to see you there.

Monday 21 October

Slowthai BIRD Rotterdam

Slowthai

Wat krijg je als grime en punk een liefdesbaby maken? Juist: slowthai! De jonge rapper uit Northampton heeft een anarchistisch […]