In gesprek met: Concentric Circles

Een clubavond voor oren (en voeten πŸ’ƒπŸ½) die toe zijn aan iets nieuws. Tijdens Concentric Circles verdwijnen genres en worden de nieuwste underground-jams gemixt met oude classics. Op vrijdag 16 november brengen ze special guest Fatima naar onze decks. Een goede reden om eens met de Concentric-gang in gesprek te gaan over hun opkomst, visie en toekomst. Get to know the spiritual leader: Mo Jokob.

Wie zijn jullie?

Ik ben Mo Jakob: Rotterdammer, dj en sinds dit jaar student aan de Willem de Kooning. Het team van Concentric Circles is groeiende. Tyson Ernste (dj/fotograaf/kunstenaar) en Arjen van der Vlis (grafische vormgever) zijn vanaf de eerste clubavond al betrokken. Yung Feurich en Suze IjΓ³ zijn selectors die rouleren bij de clubavonden.

Waarom organiseer je deze clubavond?

Het is begonnen om mezelf een platform te geven. Een plek waar ik vrij kan zijn in mijn platenkeuze en, zonder rem, echt mijn verhaal kan vertellen. Van spirituele jazz naar geknipte samples op 160bpm drumloops. Concentric Circles is dan ook snel uitgegroeid tot een platform voor dj’s en kunstenaars om zichzelf te laten zien en te laten horen. We verwelkomen zowel beginners als gevestigde namen. Naast de clubavond helpt ook onze radioshow bij Operator bij het verspreiden van de verhalen. Ik vind het belangrijk om een mix van verschillende genres tentoon te stellen en mensen in aanraking te laten komen met andere sounds.

Waarom in BIRD?

Naar mijn ervaring is BIRD een plek waar mensen komen om nieuwe muziek te ontdekken. Hier een deel van uitmaken is voor mij een eer. Wat ik fantastisch vind aan BIRD is dat jazz centraal staat. Concentric Circles biedt de muzikaliteit en ook de complexiteit die terug te vinden is in jazz. Daarom passen we bij BIRD.

Wat maakt jullie avond speciaal?

De samensmelting van genres en energie. Het is een avond waar je je favoriete hiphop- of r&b-tunes kan verwachten, maar ook kan genieten van een obscure houseplaat. Je ontdekt er iets nieuws (of ouds).

Wie zou een keer naar jullie clubavond moeten komen?

Zielen die houden van ontdekken en die muzikaal gevoed willen worden. Natuurlijk ook zeker de mensen die geliefd zijn, liefde zoeken en liefde delen. Iedereen is welkom en dan bedoelen we ook echt iedereen. Zolang je maar openstaat voor verrijking.

Als jullie avond een bepaalde track was, welke zou het zijn?

Lastig! Maar voor nu: Children of Zeus – Vibration (Zed Bias Remix)

β€œ…Because these vibrations come from the soul…”.

Dat is bij Concentric Circles ook het geval. Alles wat we doen komt vanuit het pure, vanuit de ziel. Vanuit authenticiteit.

share tweet whatsapp
View magazine

Have A Look At This

Thursday 06 December

Ryan Porter BIRD Rotterdam

Ryan Porter

Trombonist Ryan Porter komt op donderdag 6 december naar BIRD en neemt mee: een gloednieuwe plaat, BIRDbekende Kamasi Washington en […]

Friday 07 December

The Mauskovic Dance Band BIRD Rotterdam

The Mauskovic Dance Band

Cumbia, afrobeat en een snufje disco: The Mauskovic Dance Band mengt het moeiteloos tot een extreem aanstekelijk eigen geluid. Met […]

Friday 30 November

Andres BIRD Rotterdam

AndrΓ©s

360 Degrees is een avond met house als basis, maar waar ook regelmatig uitstapjes naar obscure afrobeat, disco, boogie en […]