fbpx

In gesprek met: Concentric Circles

Een clubavond voor oren (en voeten ๐Ÿ’ƒ๐Ÿฝ die toe zijn aan iets nieuws. Tijdens Concentric Circles verdwijnen genres en worden de nieuwste underground-jams gemixt met oude classics. Op vrijdag 16 november brachten ze special guest Fatima naar onze decks. Een goede reden om eens met de Concentric-gang in gesprek te gaan over hun opkomst, visie en toekomst. Get to know the spiritual leader: Mo Jakob.

Wie zijn jullie?

Ik ben Mo Jakob: Rotterdammer, dj en sinds dit jaar student aan de Willem de Kooning. Het team van Concentric Circles is groeiende. Tyson Ernste (dj/fotograaf/kunstenaar) en Arjen van der Vlis (grafische vormgever) zijn vanaf de eerste clubavond al betrokken. Yung Feurich en Suze Ijรณ zijn selectors die rouleren bij de clubavonden.

Waarom organiseer je deze clubavond?

Het is begonnen om mezelf een platform te geven. Een plek waar ik vrij kan zijn in mijn platenkeuze en, zonder rem, echt mijn verhaal kan vertellen. Van spirituele jazz naar geknipte samples op 160bpm drumloops. Concentric Circles is dan ook snel uitgegroeid tot een platform voor djโ€™s en kunstenaars om zichzelf te laten zien en te laten horen. We verwelkomen zowel beginners als gevestigde namen. Naast de clubavond helpt ook onze radioshow bij Operator bij het verspreiden van de verhalen. Ik vind het belangrijk om een mix van verschillende genres tentoon te stellen en mensen in aanraking te laten komen met andere sounds.

Waarom in BIRD?

Naar mijn ervaring is BIRD een plek waar mensen komen om nieuwe muziek te ontdekken. Hier een deel van uitmaken is voor mij een eer. Wat ik fantastisch vind aan BIRD is dat jazz centraal staat. Concentric Circles biedt de muzikaliteit en ook de complexiteit die terug te vinden is in jazz. Daarom passen we bij BIRD.

Wat maakt jullie avond speciaal?

De samensmelting van genres en energie. Het is een avond waar je je favoriete hiphop- of r&b-tunes kan verwachten, maar ook kan genieten van een obscure houseplaat. Je ontdekt er iets nieuws (of ouds).

Wie zou een keer naar jullie clubavond moeten komen?

Zielen die houden van ontdekken en die muzikaal gevoed willen worden. Natuurlijk ook zeker de mensen die geliefd zijn, liefde zoeken en liefde delen. Iedereen is welkom en dan bedoelen we ook echt iedereen. Zolang je maar openstaat voor verrijking.

Als jullie avond een bepaalde track was, welke zou het zijn?

Lastig! Maar voor nu: Children of Zeus โ€“ Vibration (Zed Bias Remix)

โ€œ…Because these vibrations come from the soul…โ€.

Dat is bij Concentric Circles ook het geval. Alles wat we doen komt vanuit het pure, vanuit de ziel. Vanuit authenticiteit.

share tweet whatsapp
View magazine

Have A Look At This

Friday 18 October

Andreya Triana

‘Faith, focus and belief’ schreef Andreya Triana jaren geleden op een vel papier dat ze boven haar bed hing. Die […]

Friday 27 September

King Shiloh BIRD Rotterdam

King Shiloh Sound System

Vrijdag 27 september is de volledige wereld jouw (Jamaicaanse) discobal! De dub- en rootsgids King Shiloh is in a giving […]

Monday 26 August

Yola BIRD Rotterdam

Yola

Counrty en blues op z’n rauwst en dus mooist