fbpx

Hummingbird Archives

Soulful underground classics from the Lowlands

We proudly present: Hummingbird Archives! Onze eigen albumcompilatie, geheel samengesteld door our very own Philip Powel en Guido van Dieren, programmeurs van BIRD. De muziekacts op dit album weerspiegelen de artistieke visie van BIRD en glijden moeiteloos langs genres als hiphop, jazz, elektronica en aangrenzende muziekstijlen. Pre-order de Hummingbird Archives hier en kom meer te weten over de tunes die op onze plaat staan down below…

Side A

Arifa – Naomi’s Dance

Het driekoppige collectief Arifa mixt oude muzikale tradities uit West-Azië en de Balkan met jazz en moderne improvisatie. Het geheim zit hem in de creative chemistry tussen de drie muzikanten. De blend van hun Turkse, Duitse, Roemeense en Nederlandse afkomst maakt hun muziek heel divers en authentiek.

Kijk Een Ster – Freedom (feat. Gregg Green)

Kijk Een Ster is a force to be reckoned with! Geïnspireerd door artiesten als Tom Trago, Rednose Distrikt en The Like houdt Kijk Een Ster altijd een sterke connectie met traditionele slow-sung house en beatdown flavours, terwijl Kijk Een Ster flirt met experimentele jazz uit de LA. Op de track ‘Freedom’ hoor je reggae- artiest Gregg Green als gast vocalist.

Scallymatic Orchestra – Autumn Forest Song

Scallymatic Orchestra is een 8-man sterke Nu jazzgroep die actief was van 2000 tot 2013. Met catchy grooves, coole thema’s, een goede dosis spanning en improvisatie krijgt de band zowel de gemiddelde club-ganger als de veeleisende luisteraar aan het dansen. Hun debuut single ‘Autumn Forest Song’ is een must listen voor liefhebbers van soothin’ n groovin’ jazz-tunes

Monsieur Dubois – s’Amuse (Wicked Jazz Sounds Remix by Leroy Rey)

De afgelopen jaren heeft Monsieur Dubois een solid live reputatie opgebouwd met hun dansbare hard jazz: een besmettelijke mix van jungle beats, funk, space jazz en afro grooves. Hun vermogen om het publiek voor zich te winnen met uitsluitend instrumentale muziek heeft geleid tot een unieke crossover die catchy & sophisticated klinkt. Deze hard-hitting remix, gemaakt door DJ Leroy Rey, was een onderdeel van hun EP Murw!. 

Sophia – Over (feat. Cloud Orchestra)

Sophia is niet alleen een 23-jarige artiest, zangeres en songwriter uit Rotterdam, maar ook een long-time member van de BIRD-familie! Muzikaal koord-dansend tussen pop en R&B in, schrijft Sophia nummers die recht uit het hart komen. Haar song ‘Over’, versterkt door een strijkersarrangement gemaakt door Anton de Bruin, bevat een belangrijke boodschap voor iedereen die door een moeilijke periode heen gaat: op een dag word je wakker en is het voorbij.

share tweet whatsapp
View magazine

Have A Look At This

Saturday 04 June

Cyrille Aimée

In de zomer van 2016 was zangeres Cyrille Aimée een van de grote verrassingen van het North Sea Jazz Festival. In het voorjaar van 2017 haalden BIRD en LantarenVenster haar naar Rotterdam voor een eerste clubconcert. Sindsdien bracht Cyrille alweer twee albums uit – Cyrille Aimée Live en Move On: A Sondheim Adventure – dus het werd de hoogste tijd om de opkomende zangeres weer uit te nodigen voor een concert!

Tuesday 14 December

Spinvis at De Doelen

Spinvis

Singer-songwriter extraordinaire Spinvis komt Rotterdam! Dinsdag 14 december presenteert de woordkunstenaar zijn sonische hersenspinsels in Theater Rotterdam.

Friday 19 November

MIKE

Als je nog niet van MIKE hebt gehoord is dit het moment om je in te luisteren. De jonge rapper/producer maakt al lange tijd waves in de underground rapscene en zijn projects worden bejubeld door muziekcritici zoals Pitchfork. MIKE heeft geopend voor de likes als Blood Orange en Earl Sweatshirt en staat vrijdag 19 november in BIRD!