fbpx

In Gesprek Met: Modular

Begin dit jaar maakten de heren van het Rotterdamse MODULAR de overstap naar BIRD voor een nieuwe serie events onder de Hofbogen. Zaterdag 28 februari vond in BIRD en station Hofplein de eerste editie plaats van hun indoor festival MODULAR DAY+ NIGHT. Twee zalen gevuld met de beste house, disco en aangrenzende genres. Op de line-up stonden onder anderen de uit de Verenigde Staten afkomstige Levon Vincent, Detroits eigen Kyle Hall en de Belgische dj en producer San Soda. We vroegen de heren van Modular naar hun plannen voor het aankomende jaar en hun overstap naar BIRD.

1. Wie ben je en wat doe je precies in BIRD?

Ik ben Nico van Meurs, samen met Olle Weststrate organiseer ik evenementen onder de naam MODULAR. Vanaf 2015 is BIRD onze nieuwe thuisbasis, hiervoor vond Modular plaats in Perron en daarvoor in Toffler.

2. Kun je het concept achter jouw avond beschrijven?

Het uitgangspunt van MODULAR is evenementen neer te zetten die muzikaal van een hoogwaardig niveau zijn. Evenementen waar de bezoeker verrast wordt door nieuwe geluiden, maar waar ook plek is voor bekende en vertrouwde sounds. We hoeven niet ten koste van alles vernieuwend te zijn, maar kiezen ook niet voor de makkelijke weg. Belangrijk is dat we er zelf voor honderd procent achter staan. Van de Modular-line-ups zou ik enthousiast worden, ook als ik het zelf niet zou organiseren! Omdat we in BIRD nu twee en straks drie zalen kunnen programmeren, kunnen we onze visie nog beter doorvoeren. Voor het eerste MODULAR-evenement in BIRD hebben we meteen gekozen voor een totaal nieuw invulling: MODULAR DAY + NIGHT, van 15.00 tot 03.00 uur in Station Hofplein en BIRD. Inclusief food uit het BIRD-restaurant. Een bescheiden indoor winterfestival.

3. Welke plannen heb je in 2015 met jouw avond ten opzichte van 2014?

In 2015 willen we MODULAR naar een nieuw niveau tillen: MODULAR 2.0. Hierbij gaan we optimaal gebruik maken van de mogelijkheden van BIRD. Zo zullen we grotere evenementen doen met twee of drie zalen, maar ook een aantal intiemere events voor de liefhebbers. We willen in 2015 een gezonde groei doormaken met MODULAR. Deze is niet zo zeer gericht op hogere bezoekersaantallen maar vooral op verbreding van ons aanbod.

4. Welke muziekstijlen kunnen we verwachten op jouw avond?

Onze sound is housegeoriënteerd maar we pinnen ons niet vast op één bepaalde stijl, zo kan er net zo goed disco of techno te horen zijn op onze avonden. Hier houden we wel altijd rekening mee wanneer we de zalen indelen. Zo was er bij MODULAR DAY + NIGHT in de BIRD zaal vooral disco te horen en is er in station Hofplein meer ruimte voor een rauwere housesound. Hier passen we ook het decor en verlichting op aan, zodat je in beide area’s een andere vibe krijgt.

5. Waarom zijn BIRD en jouw clubavond een match made in heaven?

In BIRD kunnen we MODULAR naar een nieuw niveau brengen doordat de locatie veel mogelijkheden biedt. Daarbij past de volwassen uitstraling goed bij het gevoel dat we met MODULAR willen uitdragen.

share tweet whatsapp
View magazine

Have A Look At This

Thursday 14 November

Julia Zahra BIRD Rotterdam

Julia Zahra

14 november pakt BIRD uit met one of Holland’s finest: Julia Zahra. Ze brak al enkele jaren terug door en she ain’t leaving anytime soon!

Sunday 10 November

Christian Scott

Christian’s Stretch Music does exactly what it says on the tin: it stretches the traditional interpretations of jazz to create more room for other musical forms, languages and cultures.

Tuesday 22 October

Raphael Saadiq BIRD Rotterdam

Raphael Saadiq

For the first time since his show at North Sea Jazz in 2011, Raphael Saadiq is coming to the Netherlands. […]