fbpx

De veelzijdige samenwerkingen van Benjamin Herman

Als Benjamin Herman al valt te plaatsen in een hokje is het dat van muzikaal meesterbrein. Want hoewel zijn basis jazz is, experimenteert hij zeer succesvol met zo’n beetje alle soorten muziek die hij tijdens zijn rondreizen ontdekt. Zijn zoektocht naar nieuwe vormen van muziek – maar vooral zijn oog voor talent – resulteerde al in vele succesvolle en veelzijdige samenwerkingen. Kijk maar mee.

Benjamin & Hans Teeuwen

In 2006 besloot Hans Teeuwen (tijdelijk) een eind te maken aan zijn dagen als cabaretier en een carrière als jazz-zanger te starten. Begeleid door de band The Painkillers met daarin, je raadt het al, Benjamin Herman, nam Teeuwen een aantal platen op met nummers uit het Great American Songbook.

Benjamin & Remco Campert

Benjamin zoekt zijn inspiratie ook buiten de muziek. Voor het album Campert gebruikte hij het werk van de Nederlandse dichter en jazzliefhebber Remco Campert als inspiratiebron. Ook is Campert zelf op de plaat te horen: poëzievoordragend en vrolijk met de muziek meetikkend op zijn typemachine.

Benjamin & de Nederlandse hiphopscene

Benjamin is zeer down met de Nederlandse hiphopscene. Zijn samenwerkingen met Pete Philly & Perquisite, Typhoon en de rest van de Fakkelbrigade bewijzen dat Benjamin een Carlo Colucci-trui verwijderd is van volledige hiphoplidmaatschap.

Benjamin & de rest van de wereld

Candy Dulfer, Wouter Hamel, Loïs Lane, Jesse van Ruller, Joost Patocka, Paul Weller, C-Mon & Kypski, Chef’Special, Roos Jonker, met wie heeft Benjamin eigenlijk niet gespeeld?

Benjamin & jong talent

Als we een ding kunnen leren van Benjamins oog voor talent: het is onderhand een ISO-certificatie voor muzikanten. Toerde hij eerder nog met de jonge pianist Miguel Rodríguez, tegenwoordig is hij muzikale adoptievader van de 24-jarige  Daniel von Piekartz. Hij leerde deze jonge zanger en pianist kennen via het Nationaal Jeugd Jazz Orkest, waar Benjamin muzikaal leider was. Door Daniels virtuoze pianospel en hoge vocal range belandde hij op Benjamin Hermans zestiende(!) album Trouble. Op Trouble speelt het trio Herman, Glerum en Patocka samen met Daniel nummers van Sly Stone, Fats Waller en Henry Mancini met een moderne twist.

Benjamin & Robin Nolan

Het (swing)jazzbloed van Benjamin kruipt waar het niet gaan kan. Hij wilde al een tijdje swingjazz maken en had de perfecte partner on his mind. Benjamin volgde gitarist Robin Nolan namelijk al een jaar of twintig en was altijd al van plan hem te verleiden tot een muzikaal avontuur. En Robin Nolan, die klinkt alsof hij regelrecht uit een donkere jazzclub in het Parijs van de jaren veertig komt strompelen, liet zich strikken door Benjamin.

share tweet whatsapp
View magazine

Have A Look At This

Wednesday 23 October

Ryan Porter BIRD Rotterdam

Ryan Porter

Trombonist Ryan Porter komt op woensdag 23 oktober naar BIRD en neemt mee: een gloednieuwe plaat, BIRDbekende Kamasi Washington en zijn posse, de West Coast Get Down.

Saturday 19 October

G Love BIRD Rotterdam

G Love

Garrett Dutton, alias G. Love, is inmiddels een kwart eeuw leverancier van zonnige, makkelijk in het gehoor liggend liedjes die sluw de mosterd halen uit alle denkbare Amerikaanse muziekstromingen: blues, hiphop, jazz en funk.

Tuesday 11 February

Nerija BIRD Rotterdam

Nérija

Gooi zeven sleutelfiguren uit de Britse jazz-scene bij elkaar en voilà, Nérija is born. Het dominant vrouwelijke collectief, met o.a. […]