fbpx

De Platentas van

PM Warson

Om de week neemt BIRD een kijkje in de platentas van een muzikale soulmate. Dit keer is het de beurt aan soul wunderkind die op 11 mei in BIRD staat; PM Warson!

Welk nummer zouden jullie uitkiezen om de huidige wereld te omschrijven?

‘Leaving Here’ zou het beste passen nu, en dan niet mijn eigen versie maar die van The Dynamics.

Welk nummer, of artiest zet jou met beide voeten weer op de grond en waarom?

Unchain My Heart’ van Ray Charles. Ray Charles heeft voor mij altijd in de top drie gestaan. Hij is meer dan alleen een artiest of schrijver, muziek vloeit echt door hem heen.

Welk nummer beschouw je als een hidden gem en waarom MOETEN we deze ontdekken?

Jimmy ‘Preacher’ Ellis – ‘Since I Fell For You’. Ik kwam deze track tegen toen ik opzoek was naar organ parts voor een sessie – wat een sound! Ongeveer een week later vond ik de LP in een record store. Sometimes these things work out!

Welk nummer is geschikt voor een late-night cry session en waarom?

Ryan Adam’s ‘Heartbreaker’. De melancholie van de jeugd… Ik voel mee vaak niet zo verbonden met ‘singer-songwriter’ materiaal maar dit album is echt iets anders – de performance en het materiaal zelf maken het echt speciaal.

Wat is je ultieme heartbreak song en waarom?

Cry, Cry, Cry – Bobby ‘Blue’ Bland. Hij heet niet voor niets ‘Blue’ – er is een diepe laag met feeling in Bland’s performances. Ik hou er van hoe hij slightly formally zijn songs combineert met diepe soul. Pure klasse – er zijn weinig artiesten die nog zo kunnen zingen.

Welk nummer doet je vrienden aan jou denken en waarom?

The Clovers – ‘One Mint Julep’. Laten we zeggen dat er een verjaardagsfeestje was die een beetje rommelig eindigde na een couple of mint juleps…

Welk nummer doet je je herinneren aan jouw jeugd en waarom?

Lee Dorsey – ‘Working in a Coalmine’. Het is eigenlijk een soort kinderliedje, maar het is zo ontzettend funky. Ik hoorde dit nummer voor het eerst in de auto met familie – samen met ander bekende R’n’B tracks – en dit nummer was voor mij een introductie into R’n’B.

Wat is jouw Sundaymorning-jam en wat voor ontbijtje hoort daarbij?

Otis Gayle – ‘I’ll Be Around’. Waarschijnlijk iets met eieren en zuurdesembrood, en dan vaak met iets van Jamaicaan aan. Ik woonde niet zo heel ver van Brixton voor een tijdje, dus dit is de perfecte feel voor het weekend.

Welk nummer, of artiest zet jou met beide voeten weer op de grond en waarom?

Bob Dylan – ‘I’ll Keep It With Mine’. Ik kom altijd terug bij Bob Dylan – de meester in het gebruiken van verschillende vormen om iets anders te vertellen. Ik luister naar verschillende albums van Dulan, maar zijn mid ‘60s stuff is toch echt wel mijn favoriet.

Welk nummer ken herken je vanaf de eerste seconde, kan je van begin tot eind zingen/rappen/spelen en welk verhaal zit daarachter?

Booker T. & The MGs – ‘Green Onions’. Met deze tune kan ik eindeloos meespelen – de groove van de band, Brooker’s tone en Cropper’s strakke gitaar breaks. Het is eigenlijk zo simpel, maar het wordt nooit saai.

Wat is de soundtrack van je eerste liefde?

Leon Bridges – ‘Coming Home’. Toen dit uitkwam voelde het als een nieuwe frisse wind, en perfect voor lange autoritten naar huis s‘avonds laat. Toen dit uitkwam was ik aan het touren.

Last but not least, wat is het afscheidsnummer dat wordt gedraaid op jouw begrafenis en waarom?

Willie Mitchell – ‘Mercy Mercy Mercy’. Ik denk dat mijn voorkeur gaat naar een New Orleans funeral band. De Cannonball versie geproduceerd door David Axelrod is echt geweldig, maar mijn favoriet is die van Willie Mitchell.

share tweet whatsapp
View magazine

Have A Look At This

Sunday 18 September

Jaga Jazzist at BIRD

Jaga Jazzist

Zondag 18 september daalt de kosmische jazz van Jaga Jazzist neer in BIRD. Dit achtkoppige jazzmonster veroverde in 1996 de harten van Noorse jazz-lovers met hun debuut Greta Stitz en inmiddels niet meer weg te denken uit de scene.

Thursday 01 December

BRUUT!

BRUUT! weet van Rusland tot Japan mensen aan het zweten, juichen maar vooral aan het dansen te krijgen. Op vrijdag 25 maart staat de vierkoppige band uit Amsterdam in BIRD

Wednesday 09 November

Melanie Charles

Er zijn maar weinig artiesten die de stem van een generatie kunnen vangen. Melanie Charles is one of them. Ze […]