De Platentas Van

Myles Sanko

BIRD neemt regelmatig een kijkje in de platentas van een muzikale soulmate. Dit keer is dat de Britse soulzanger Myles Sanko. Zijn funky en jazzy muziek leverde hem een steady fanbase op. In 2014 verscheen zijn eerste full length studioalbum, Forever Dreaming, en trad hij op in o.a. Ronnie Scott’s Jazz Club en op North Sea Jazz Festival.

Welke nummers werden er vroeger bij familiefeestjes gedraaid en aan welke heb je dierbare herinneringen?

Ik herinner me dat Eddy Grant heel veel werd gespeeld bij ons thuis in de eighties en dat ik toen dacht: “Wow, this is great!”

Wat was de eerste plaat, cd of single die je kocht?

Om de een of andere reden moet ik nu aan Man van Neneh Cherry denken.

Wat waren jouw rebelse anthems? Of, als je puberteit niet zo rebels was, met welke nummers sloot je jezelf op in je kamer?

Een nummer dat ik me goed herinner is ‘Regulate’ van Warren G ft. Nate Dogg.

Door welke artiest(en) wilde je zelf ook zanger worden?

Otis Redding, Bill Withers, Shuggie Otis, Al Green, Terry Callier, Eddy Grant, Joe Bataan, Minnie Riperton, James Brown, Stevie Wonder, The Doors, Neneh Cherry, Jimmy Hendrix, John Legend, Syl Johnson, Rolling Stones en nog heel veel meer.

Heb je wel eens kippenvel gekregen tijdens een optreden? Zo ja, waar? En welk nummer zong je?

Recentelijk nog, toen ik met Gregory Porter optrad in Duitsland, kreeg ik kippenvel toen ik ‘Light In My Hand’ van mijn nieuwe album Forever Dreaming zong.

Wat is je guilty pleasure, een nummer waarvan je liever niet openlijk toegeeft dat je het graag luistert (maar het komt desondanks toch in de playlist terecht)?

Nou, als ik dat zou vertellen zou het niet langer een guilty maar een zeer publiekelijke shameful pleasure zijn, hahaha!

share tweet whatsapp
View magazine

Have A Look At This

Friday 31 May

Gerd Janson BIRD Rotterdam

Gerd Janson

Gerd Janson is een echte dj’s-dj en wordt gerespecteerd in alle hoeken van de wereld – en is dan ook over de gehele globe achter de draaitafels te vinden.

Saturday 07 September

Typhoon BIRD Rotterdam

Typhoon

Na een periode van rust en inspiratie betreedt Typhoon komende zomer weer het podium om een aantal akoestische optredens te verzorgen.

Thursday 25 April

Judith-Hill-BIRD-Rotterdam

Judith Hill

Ladies & gentlemen, Judith Hill! Haar naam is misschien niet heel bekend, maar haar stem heb je zeker weleens gehoord. […]