De Platentas Van

Myles Sanko

BIRD neemt regelmatig een kijkje in de platentas van een muzikale soulmate. Dit keer is dat de Britse soulzanger Myles Sanko. Zijn funky en jazzy muziek leverde hem een steady fanbase op. In 2014 verscheen zijn eerste full length studioalbum, Forever Dreaming, en trad hij op in o.a. Ronnie Scott’s Jazz Club en op North Sea Jazz Festival.

Welke nummers werden er vroeger bij familiefeestjes gedraaid en aan welke heb je dierbare herinneringen?

Ik herinner me dat Eddy Grant heel veel werd gespeeld bij ons thuis in de eighties en dat ik toen dacht: “Wow, this is great!”

Wat was de eerste plaat, cd of single die je kocht?

Om de een of andere reden moet ik nu aan Man van Neneh Cherry denken.

Wat waren jouw rebelse anthems? Of, als je puberteit niet zo rebels was, met welke nummers sloot je jezelf op in je kamer?

Een nummer dat ik me goed herinner is ‘Regulate’ van Warren G ft. Nate Dogg.

Door welke artiest(en) wilde je zelf ook zanger worden?

Otis Redding, Bill Withers, Shuggie Otis, Al Green, Terry Callier, Eddy Grant, Joe Bataan, Minnie Riperton, James Brown, Stevie Wonder, The Doors, Neneh Cherry, Jimmy Hendrix, John Legend, Syl Johnson, Rolling Stones en nog heel veel meer.

Heb je wel eens kippenvel gekregen tijdens een optreden? Zo ja, waar? En welk nummer zong je?

Recentelijk nog, toen ik met Gregory Porter optrad in Duitsland, kreeg ik kippenvel toen ik ‘Light In My Hand’ van mijn nieuwe album Forever Dreaming zong.

Wat is je guilty pleasure, een nummer waarvan je liever niet openlijk toegeeft dat je het graag luistert (maar het komt desondanks toch in de playlist terecht)?

Nou, als ik dat zou vertellen zou het niet langer een guilty maar een zeer publiekelijke shameful pleasure zijn, hahaha!

share tweet whatsapp
View magazine

Have A Look At This

Thursday 01 December

Myles Sanko

Myles Sanko’s muziekstijl is funky, jazzy en heeft een vintage feel met een moderne twist. 1 december speelt hij in BIRD!

Article

5 redenen om Myles Sanko te zien

Myles Sanko treedt op in BIRD. Mocht je hem niet kennen, is deze tekst speciaal voor jou geschreven.

Friday 30 September

JMSN

De sound van de Amerikaanse singer-songwriter en r&b-crooner JMSN was goed voor onder andere vier guest spots op Kendrick Lamars […]