fbpx

De Platentas van

Atlynn Vrolijk

Iedere maand neemt BIRD een kijkje in de platentas van een muzikale soulmate. Deze maand is dat fotograaf en art director Atlynn Vrolijk. Atlynn fotografeerde al mensen als Miguel, Questlove, 2 Chainz, Anthony Hamilton en Cata Pirata en deed videoproducties voor Great Minds, Aischa Traidia, Feliciana, Sevdaliza en Stepherd & Skinto. Haar werk verscheen in o.a. Esquire, ELLE en KALTBLUT Magazine.

Welke nummers werden er vroeger bij familiefeestjes gedraaid en aan welke heb je dierbare herinneringen?

Onze familiefeestjes bestonden toch wel veelal uit de nummers van Prince, Madonna en Michael Jackson.

Welke nummers zong je als kind luidkeels mee?

Ik was sowieso superfan van Madonna, zij was wel mijn ultimate idol op die leeftijd. Ik had een stapel cassettebandjes van haar die ik eindeloos afspeelde.

Wat was de eerste plaat, cd of single die je kocht?

Ik weet nog dat toen ik voor het eerst een cd-speler kocht, ik er gelijk een stapel cd’s bij kocht, waaronder de cd van Janet Jackson, Velvet Rope, en een album van LL Cool J.

Wat waren jouw rebelse anthems? Of, als je puberteit niet zo rebels was, met welke nummers sloot je jezelf op in je kamer?

Nummers van Wu-Tang Clan, KRS-One, Mobb Deep en ‘Breathe’ van The Prodigy, maar vooral Tupac. Mijn kamer hing vol met posters van hem. Ik analyseerde elk woord van zijn nummers en schreef ze dan uit om ze uit mijn hoofd te leren. Ik vond dat hij zijn nummers altijd een diepere boodschap meegaf, en hoe onschuldig ik toen ook was als young thug, ik vond dat ik me kon herkennen in zijn teksten, hahah!

Welk nummer draaide je non-stop in de bus / het vliegtuig naar je buitenlandexcursie?

Ja, dat moet toch wel ‘Burning Love’ zijn van Critical Mass. Maar ook ‘Everything’ van Mary J. Blige was zeker een van mijn lievelingsnummers toen ik op de middelbare school zat.

Welke (nummers/ videoclips van) artiesten lijken het meest op jouw fotografie- / artdirection-stijl?

Ik word erg geïnspireerd door de videoclips van Daniel Wolfe. ‘Iron Sky’ is echt een hele mooie video en de combinatie met de muziek van Paolo Nutini maakt het heel filmisch. Clips van artiesten als Frank Ocean, FKA twigs, Die Antwoord, James Blake, Lana Del Rey en The Weekend zijn ook allemaal pareltjes om naar te kijken en geven mij zoveel inspiratie voor mijn eigen werk.

Voor welk nummer zou je het liefst een videoclip maken?

Ik denk dat de vraag eerder moet zijn voor welke artiest ik iets zou willen maken. Sowieso is het belangrijk dat je de vrijheid krijgt om jezelf te kunnen laten zien. Een artiest kan een bepaald idee hebben bij zijn track, maar ik ben net zo goed een artiest en heb ook een bepaalde visie. Elkaar daar precies in aan te vullen leidt toch wel tot de mooiste chemie en het beste eindresultaat.

Welke videoclip had je graag zelf gemaakt?

Ik was helemaal verliefd op ‘Remember the Time’ van Michael Jackson dus ja… die!

Als laatste, en meest interessante vraag: van welk nummer geef je niet openlijk toe dat je het graag luistert (maar komt desondanks toch in de playlist terecht).

Oh, dat moeten de Dutty Wine-, bubblingnummers zijn, haha! Als puber mee opgegroeid en nog steeds ben ik blij als ik ze na al die jaren hoor!

Check de playlist hier:

share tweet whatsapp
View magazine

Have A Look At This

Wednesday 16 October

Ezra Collective

Het heetste van het heetste uit de UK jazz-scene in Rotterdam!

Saturday 30 November

Tabitha BIRD Rotterdam

Tabitha

In 2017 speelde Tabitha zich plots in de kijker op het album Rémi van Ronnie Flex. Met ‘Is Dit Over?’ […]

Friday 13 March

BRUUT! & Anton Goudsmit

BRUUT! weet van Rusland tot Japan mensen aan het zweten, juichen maar vooral aan het dansen te krijgen. Deze keer met gitarist Anton Goudsmit!