fbpx

De collabo’s van Theo Croker

Theo Croker is een man van de wereld en all-round muzikant:  zeven jaar lang verbleef de trompettist en bandleider in Shanghai, waar hij residencies had bij de beste jazzclubs in China en experimenteerde met genres als salsa, r&b, hiphop en blues. Theo’s experimentele fase heeft er voor gezorgd dat hij net zo makkelijk jazz-standards al hiphop-bangers uit zijn mouw schudt. Deze skill valt in de smaak bij zijn collega’s: onder andere J Cole en Common werken maar al te graag met Theo samen. Check zijn uiteenlopende collabo’s hieronder en hoor ze live in BIRD op donderdag 11 november.  

J. Cole – ‘Ville Mentality’

Een van Cole’s meest jazzy tracks: mede dankzij Theo’s trompet.

Common – ‘Black America Again’

Ari Lennox – ‘Whipped Cream’

Dee Dee Bridgewater ft. Theo Croker – ‘I Can’t Help It’

Een jazzy versie van Michael Jackson’s I Can’t Help It, featuring vocaliste Dee Dee Bridgewater.

Theo Croker ft. Wyclef Jean – ‘State of The Union 444 || BLK2THEFUTURE’

Theo Croker ft. Roy Hargrove – ‘Roy Allen’

Croker meets jazz-trompet-legend Roy Hargrove.

Ego Ella May ft. Theo Croker – ‘Alright’

Theo Croker ft. Chronixx – ‘Understand Yourself’

Theo’s veelzijdigheid is goed te horen in deze collab met reggae-artiest Chronixx.

share tweet whatsapp
View magazine

Have A Look At This

Saturday 30 October

Neue Grafik Ensemble at BIRD

Neue Grafik Ensemble

Putain, c’est joli! Pardon our French, maar na het (on repeat) beluisteren van Neue Grafik kwam er wat frans-jazz-temperament in ons naar boven. De Paris-born, London-based producer, instrumentalist en dj heeft de laatste jaren een sterke reputatie opgebouwd met zijn dynamische mix van jazz, house en hiphop én geprezen releases op o.a. Rhythm Section, 22a en Total Refreshment Centre. Op zaterdag 30 oktober neemt zijn Ensemble BIRD over met een conceptuele live-set vol jazz, broken beat en grime.

Friday 28 January

King Shiloh BIRD Rotterdam

King Shiloh Sound System

Dub- en rootsgids King Shiloh is in a giving mood en maakt je (mét soundsystem) wegwijs in het reggae-universum tijdens zijn all-nighter! 

Saturday 06 November

Pink Oculus

Pink Oculus is back! De Nederlands-Surinaamse vocalist, producer en componist brak door met haar unieke mix van electro, hiphop, soul en funk met een futuristische sound. Sinds haar debuut-ep Delicious rockte Pink optredens op North Sea Jazz Festival en Glastonbury, opende ze shows voor legendes als D’Angelo en Anderson .Paak en werkte ze samen met o.a. George Clinton, Ronald Snijders en SMANDEM.. Momenteel werkt de self-made futurist met een nieuwe band aan haar debuutalbum Before Wisdom. En niet doorvertellen, maar a little BIRD told us dat je de eerste nummers waarschijnlijk al tijdens BIRDfest mee kunt zingen.