fbpx

Dadara Record Sleeve Expo

Outland & Spiritual Records

In samenwerking met de Rotterdamse platenwinkel Demonfuzz presenteert BIRD elke drie maanden een wisselende Record Sleeve Expo. Deze keer een unieke serie van de legendarische Nederlandse dance- en technolabels Spiritual en Outland Records. Maar liefst zestig platenhoezen gemaakt door de Nederlandse illustrator en kunstenaar Dadara zijn vanaf 24 april aan de muren van het BIRD-café te bewonderen.

Outland Records is samen met het latere sublabel Spiritual Records een van Nederlands eerste en grootste labels op het gebied van elektronische muziek. De labels staan bekend om hun house en techno van de bovenste plank (wat dacht je van het beginnende werk van Moodymann en Steve Rachmad?), maar ook om nineties dance classics. Wie herinnert zich bijvoorbeeld deze plaat nog:

https://www.youtube.com/watch?v=y4pHyqiK4u4

Minstens zo opvallend is het artwork op hun platenhoezen, dat is ontworpen door de Nederlandse kunstenaar Dadara. Mede omdat de labels maar kort hebben bestaan zijn de originele platen met Dadara’s werk erg gewild. Met dank aan de Rotterdamse platenzaak Demonfuzz prijkt het werk van deze bijzondere kunstenaar aan onze muren.

share tweet whatsapp
View magazine

Have A Look At This

Sunday 10 November

Christian Scott

Christians Stretch Music, doet precies wat de naam al zegt: het rekt de traditionele interpretaties van jazz op (of uit) en maakt zo meer ruimte voor andere muzikale vormen, talen en culturen.

Friday 29 November

The Mauskovic Dance Band

The Mauskovic Dance Band

Cumbia, afrobeat en een snufje disco: The Mauskovic Dance Band mengt het moeiteloos tot een extreem aanstekelijk eigen geluid.

Wednesday 16 October

Ezra Collective

Het heetste van het heetste uit de UK jazz-scene in Rotterdam!