fbpx

Collabo’s met Adrian Younge

Adrian Younge, de homme à tout faire startte in 1996 als sample-based hip-hop producer. Live-muziek bleek meer zijn ding en al snel doopte hij zich om tot composer. Eentje die wel héél véél instrumenten naar zich toe trok. En met deze instrumenten trok hij vervolgens al snel de beste muzikanten naar zijn lab.

Na 23 jaar is dat lijstje muzikanten met wie Adrian Younge heeft samengewerkt zeer indrukwekkend (en onmogelijk om bij stil te zitten). Have a listen!

Collabo’s met BIRD-favorites

Jay-Z

Één van de bekendste rappers waar Younge voor componeerde is ook één van de bekendste rappers van deze planeet: Jay-Z. Adrian Younge dook de studio in met Jigga voor het album Magna Carta… Holy Grail. Ga je hard op ‘Picasso Baby’? Dan ga je hard op Adrian Younge!

Wu-Tang Clan

Wu-Tang Clan, dé helden van de soulful samples wilden een soulful schepje boven op hun oeuvre doen. Dus belden ze Adrian voor niet één, maar twee songs voor hun nieuwe album. ‘Ruckus in B Minor‘ en ‘Crushed Egos’ zijn beide soaked in Adrian Younge-sauce!

PRhyme

PRhyme hoort ook zeker thuis in dit rijtje van absolute klappers binnen de hiphop. Het relatief nieuwe collectief zegt je misschien niet zo veel, maar bij de naam DJ Premier moet toch een belletje rinkelen. Samen met rapper Royce da 5’9” vormt Preemo nu dus PRhyme en ook zij benaderden Younge. “mogen we je gehele catalogus samplen voor ons debuutalbum?” En zo geschiedde. Alle samples, bells en whistles van het album komen rechtstreeks van Adrians eerdere werk. How cool is that?!

Collabo’s met BIRD-regulars

Souls of Mischief

Adrian Younge kende het volledige album 93 ‘Til Infinity uit zijn hoofd en hoefde dus niet lang twijfelen toen z’n idolen hem benaderden.
Adrian dropt zijn magic op het album There Is Only Now, waar ook Busta Rhymes, Snoop Dogg en Ali Shaheed Muhammad op te horen zijn.

The Gaslamp Killer

Adrian Younge doet op het album Breakthrough van The Gaslamp Killer doodleuk mee op de track ‘Dead Vets’.

Bilal

Adrian Younge x Bilal = a match made in heaven! Samen maakten ze het album In Another Life. Ook Ali Shaheed Muhammad featured in datzelfde album trouwens.

share tweet whatsapp
View magazine

Have A Look At This

Friday 05 February

Son Little

Maak je op voor blues-on-blues-on-blues: Son Little komt naar BIRD! Vrijdag 5 februari brengt hij zijn nieuwe album ‘aloha‘ en […]

Saturday 13 February

Jordan Mackampa

Mackampa is geboren in Congo, groeit op in Londen en wordt volwassen in Coventry, een industriestad in Midden-Engeland. Dat hoor […]

Friday 25 September

Raw Roets at De Doelen - BIRD Rotterdam

Raw Roets

Raw Roets komt naar Rotterdam! De rapper en zanger werd in 2018 ontdekt door Rotterdamse legendes Feis (rest in power) […]