fbpx

Bop Gun: Carista en Aisek

Bop Gun is terug! Met deze keer dj’s – en homegirls – Carista en Aisek achter de decks. Tijd voor een nadere kennismaking (tussen ons en de ladies dan, Carista en Aisek kennen elkaar langer dan vandaag…)!

We hoeven jullie niet aan elkaar voor te stellen, toch?

Carista: Klopt, we kennen elkaar nu ruim twee jaar denk ik… of langer, haha.

Hoe hebben jullie elkaar leren kennen?

Carista: Ik zag ooit een mixtape van Kesia langskomen op Facebook en zette die op tijdens het schoonmaken. Het klonk supergoed en ik stuurde haar een berichtje dat ik het erg tof vond. Vervolgens zag ik dat ze geboekt werd door BIRD. Ik kon er helaas niet bij zijn, maar anders was ik haar komen checken! Later hebben we elkaar ontmoet in een knus café in Utrecht, de stad waar ik ben geboren, getogen en nog steeds woon (ook de stad waar Kesia studeerde). Het klikte direct. We hebben beiden de Surinaamse afkomst, dezelfde interesses (ook in muziek) en dezelfde humor, dus dat scheelt enorm. Kesia is heel makkelijk in de omgang en echt heel erg grappig. Als ik zelf niet hoef te draaien op vrijdag kom ik graag naar de Stir It Up-avonden bij Altijd In De Buurt. Hier support ik Kesia en Nathalie Cijntje en geniet ik van de goodvibes die zij uitstralen en de chille muziek die wordt gedraaid.

Aisek: Precies wat Carista zegt. Contact via Facebook en uiteindelijk afgesproken. Het klikte meteen en vanaf toen hielden we contact. Via social media ben je toch wel op de hoogte wat een ander doet. Ik vind Carista heel tof en chill. Ze heeft een toffe muzieksmaak en ik ben ergens ook trots om een mooie donkere vrouw op te zien groeien in een toch nog mannelijke dj-wereld.

Hoe hebben jullie je ontwikkeld sinds de start van jullie carrière?

Carista: Door veel muziekevenementen te bezoeken, naar muziek te zoeken, online of in record stores (ik koop nog steeds vinylplaten) te draaien op verschillende plekken in het land en me te omringen met likeminded people, van hen leer ik zo ontzettend veel! Maar ook door zelf initiatief te nemen, want niets komt vanzelf op jouw pad, vooral niet in de muziekbusiness.

Aisek: Ik moet eerlijk zeggen dat ik altijd best nonchalant ben geweest wat betreft het draaien. Ik doe dit omdat ik een grote liefde heb voor muziek en ik heel graag mijn eigen ding wil doen. Ik breng om de zoveel maanden een mixtape uit (dit vind ik heel erg leuk om te doen) en daardoor leren mensen mijn sound kennen.

Jullie hebben beiden al eerder in BIRD gedraaid. Wat kunnen we vrijdag 12 mei verwachten?

Carista: Het is voor mij zo’n zes jaar geleden dat ik voor het eerst in BIRD draaide, dus het zal voelen als thuiskomen. Full circle, zoals ze dat noemen. Jullie kunnen sowieso goede muziek en glimlachjes van achter de decks verwachten.

“Jullie kunnen sowieso goede muziek en glimlachjes van achter de decks verwachten.”

Aisek: Een mix van beats, hiphop en elektronische sounds. En maybe glimlachjes, ik heb vaak een serieus hoofd tijdens het draaien.

En een tough one: jullie mogen je hele leven nog maar een plaat draaien, welke zou het zijn?

Carista: Moeilijk hoor… multi-instrumentalist Peven Everett met ‘Bangin’ (Calypso Version)’ en J Dilla met ‘So Far to Go’. Zijn er toch twee!

Aisek: Oef, moeilijk. Iedereen die mij kent weet dat ik erg fan ben van Mos Def. Dus… als ik echt moet kiezen – wat ik moeilijk vind – wordt het ‘UMI Says’, denk ik…

share tweet whatsapp
View magazine

Have A Look At This

Tuesday 22 October

Raphael Saadiq BIRD Rotterdam

Raphael Saadiq

Raphael Saadiq komt voor het eerst sinds zijn optreden op North Sea Jazz in 2011 weer naar Nederland. De r&b- […]

Friday 18 October

Club BIRD Algemeen

Happy BIRDday

BIRD is jarig en we gon’ Pardie! We vieren ons achtjarig bestaan met onze vrienden: jij! Wat we gaan doen is een verrassing maar neem je zwemkleding mee. We duiken vanavond diep in onze bag of tricks en komen naar boven met gems van Beyonce en Anderson Paak… The JB’s en Drake. the only thing missing is you!

Tuesday 05 November

BOMBINO-BIRD-Rotterdam

Bombino

Maak je klaar voor blues met zand in de groeven. De Nigerijnse saharabluesgitarist Omara Moctar, beter bekend als Bombino, is terug in BIRD!