fbpx

BIRD presents 36 Sleeves

de schatten van Everland

“The Funkiest Label in the World”, een klein muziek label die de grootste internationale jazz, soul en funk artiesten uitbrengt. Dat moet ergens uit het groovy zuiden komen. Mississippi of Tennessee? Nope, Zuid Limburg is de plek waar record verzamelaar, muziek archivist en soul en funk expert Marc Janssen zijn heiligdom stichtte. 36 unieke platenhoezen uit zijn glorieuze collectie hangen nu opgepoetst en in de spots in BIRD. We take good care of his babies.

Marc reist de wereld over op zoek naar zeldzame muziekpareltjes die praktisch niet verkrijgbaar zijn op vinyl. Hoe obscuurder hoe beter. Dit kleine muzieklabel in het zonnige zuiden is voor liefhebbers, van een liefhebber. Nu zo’n kleine 200 releases verder is Everland een begrip aan het worden in het internationale verzamelaars circuit.

De catalogus van Everland bestaat uit funk, soul en jazz platen, collector items die soms zo zeldzaam zijn dat ze niet eens op zoeklijstjes staan en voor astronomische bedragen online worden verkocht.

Van Mavis Staple tot Ronald Snijders

Zijn netwerk beslaat inmiddels niet de minste der aarde en in zijn telefoon staan grootheden als John Legend en Alicia Keys maar ook Brian Holland (ontdekker van Stevie Wonder en Michael Jackson).

Everland koopt de rechten op en geeft de platen (en de artiesten) een tweede leven. Zo bracht hij een nooit eerder uitgebracht album van Mavis Staple uit geproduceerd door Holland-Dozier-Holland, hofleverancier van ruim 4000 Motown hits. Maar ook platen van Helene Smith, Starchild (aka Funkadelic),Scherrie Payne (Supremes) en onze eigen fluitist Ronald Snijders, to name a few.

Favoriete plaat van de verzamelaar

Marc: “favoriet is voor mij toch wel het album In Search Of Love van Alex Brown. Ik was al een tijdje op zoek naar de masters van haar muziek toen ik via Stevie Jackson (neefje van) het nummer kreeg van een van haar bandleden. Toen ik haar uiteindelijk belde om haar toestemming te vragen, raakte zij geëmotioneerd vanwege het feit dat haar album alsnog een volwaardige internationale release zou krijgen ruim dertig jaar na dato. 

Er zijn destijds maar 300 promo’s geperst omdat Alex door haar vaste werkzaamheden in de huisband van Stevie Wonder de plaat niet kon promoten. Ideaal Everland materiaal natuurlijk!”

Nieuwsgierig geworden; check www.everland-music.com

share tweet whatsapp
View magazine

Have A Look At This

Friday 10 April

The Streets

De jaren nul stonden in het teken van Starz In Their Eyes en Bonkers, maar net zo goed een iets […]

Friday 02 October

Karsu at BIRD

Karsu

Of ze nou in het Engels of in het Turks zingt, pop, jazz of traditioneel, we never get bored of […]

Saturday 29 August

Clubavond Prince vs Michael Jackon, BIRD

Prince vs Michael

Welke kant kies jij? His royal badness Prince? Of the immortal king of pop, Michael Jackson?