fbpx

Against All Tides

An introduction on music curatorship

Maandenlang hebben we achter de schermen gewerkt aan een geheim project: Against All Tides: An introduction on music curatorship, een documentaire met Gilles Peterson, Lefto, 22Tracks én onze eigen programmeur Guido van Dieren.

Against All Tides is een kleine ode aan onze eigen programmeur Guido van Dieren die altijd tegen de stroom in heeft durven zwemmen. Zijn clubavonden 360 Degrees en All Eyes On vormen al jaren een eigenzinnig geluid in het Rotterdamse clubcircuit. De Rotterdam Award voor Beste Clubavond die hij afgelopen jaar binnen heeft gehaald bevestigt dat nog eens. Met zijn uitgesproken smaak en muzikale antenne kun je hem het beste omschrijven als een music curator, iemand die een nieuwe generatie muziekliefhebbers niet alleen entertaint, maar ook muzikaal opvoedt. We spraken hem, maar ook grote namen uit de muziekindustrie, waaronder LeFtO, Gilles Peterson, K15, Henry Wu, Sassy J en 22tracks, over de veranderingen in het muzieklandschap en hoe de rol van music curator en gatekeeper steeds essentiëler wordt. Maar misschien moet je docu gewoon zien!

share tweet whatsapp
View magazine

Have A Look At This

Thursday 21 January

Oscar Jerome at BIRD

Oscar Jerome

Sinds 2016 surft er een nieuw talent op de UK-jazz-waves. Oscar Jerome is een echte jack-of-all-trades: hij schrijft en componeert […]

Friday 23 October

Becca Stevens

De carrière van singer-songwriter en multi-instrumentalist Becca Stevens is sinds haar optreden op North Sea Jazz festival skyrocket gegaan. Dit […]

Saturday 23 January

BRUUT! & Anton Goudsmit

BRUUT! weet van Rusland tot Japan mensen aan het zweten, juichen maar vooral aan het dansen te krijgen. Deze keer met gitarist Anton Goudsmit!