fbpx

Against All Tides

An introduction on music curatorship

Maandenlang hebben we achter de schermen gewerkt aan een geheim project: Against All Tides: An introduction on music curatorship, een documentaire met Gilles Peterson, Lefto, 22Tracks én onze eigen programmeur Guido van Dieren.

Against All Tides is een kleine ode aan onze eigen programmeur Guido van Dieren die altijd tegen de stroom in heeft durven zwemmen. Zijn clubavonden 360 Degrees en All Eyes On vormen al jaren een eigenzinnig geluid in het Rotterdamse clubcircuit. De Rotterdam Award voor Beste Clubavond die hij afgelopen jaar binnen heeft gehaald bevestigt dat nog eens. Met zijn uitgesproken smaak en muzikale antenne kun je hem het beste omschrijven als een music curator, iemand die een nieuwe generatie muziekliefhebbers niet alleen entertaint, maar ook muzikaal opvoedt. We spraken hem, maar ook grote namen uit de muziekindustrie, waaronder LeFtO, Gilles Peterson, K15, Henry Wu, Sassy J en 22tracks, over de veranderingen in het muzieklandschap en hoe de rol van music curator en gatekeeper steeds essentiëler wordt. Maar misschien moet je docu gewoon zien!

share tweet whatsapp
View magazine

Have A Look At This

Wednesday 23 October

Ryan Porter BIRD Rotterdam

Ryan Porter

Trombonist Ryan Porter komt op woensdag 23 oktober naar BIRD en neemt mee: een gloednieuwe plaat, BIRDbekende Kamasi Washington en zijn posse, de West Coast Get Down.

Wednesday 16 October

Ezra Collective

Het heetste van het heetste uit de UK jazz-scene in Rotterdam!

Friday 18 October

Andreya Triana

‘Faith, focus and belief’ schreef Andreya Triana jaren geleden op een vel papier dat ze boven haar bed hing. Die […]