fbpx

Against All Tides

An introduction on music curatorship

Maandenlang hebben we achter de schermen gewerkt aan een geheim project: Against All Tides: An introduction on music curatorship, een documentaire met Gilles Peterson, Lefto, 22Tracks én onze eigen programmeur Guido van Dieren.

Against All Tides is een kleine ode aan onze eigen programmeur Guido van Dieren die altijd tegen de stroom in heeft durven zwemmen. Zijn clubavonden 360 Degrees en All Eyes On vormen al jaren een eigenzinnig geluid in het Rotterdamse clubcircuit. De Rotterdam Award voor Beste Clubavond die hij afgelopen jaar binnen heeft gehaald bevestigt dat nog eens. Met zijn uitgesproken smaak en muzikale antenne kun je hem het beste omschrijven als een music curator, iemand die een nieuwe generatie muziekliefhebbers niet alleen entertaint, maar ook muzikaal opvoedt. We spraken hem, maar ook grote namen uit de muziekindustrie, waaronder LeFtO, Gilles Peterson, K15, Henry Wu, Sassy J en 22tracks, over de veranderingen in het muzieklandschap en hoe de rol van music curator en gatekeeper steeds essentiëler wordt. Maar misschien moet je docu gewoon zien!

share tweet whatsapp
View magazine

Have A Look At This

Saturday 24 August

Dansavond Beyonce vs Rihanna BIRD Hofbogen

Beyoncé vs Rihanna

Een tribute aan deze twee female powerhouses kon niet lang uitblijven, so here we go!

Saturday 26 October

Diggy Dex BIRD Rotterdam

Diggy Dex

Koen Jansen begon zijn loopbaan als lid van de rapformatie De Amersfoortse Coöperatie (D.A.C.). In 2006 ging Dex op solopad, waardoor hij zijn veelzijdigheid als artiest verder kon etaleren met albums als Verhalen Vanuit De Sofa en Mayonaise Voor De Ziel.

Thursday 14 November

Julia Zahra BIRD Rotterdam

Julia Zahra

14 november pakt BIRD uit met one of Holland’s finest: Julia Zahra. Ze brak al enkele jaren terug door en she ain’t leaving anytime soon!