A Match Made in (Coffee) Heaven

Sinds een aantal weken schenkt BIRD de koffie van de Beste Nieuwe Koffiebar van Nederland: Man Met Bril Koffie, koffie die praktisch om de hoek van BIRD gebrand wordt. Wij spraken met eigenaar Paul Sharo over zijn liefde voor koffie en waaraan je een goede kop herkent. Heb je Man Met Bril Koffie nog niet geproefd? Op woensdagochtend 3 juni, tijdens de Sun-Up Club, staat een barrista van Man Met Bril Koffie voor je klaar.

Wanneer en hoe is jouw liefde voor koffie ontstaan?

In Italië. Wat gek is, want inmiddels weet ik dat de koffie over het algemeen niet best is daar. Maar ik was met vrienden en het was de eerste espresso die ik ooit dronk.

Hoe drink jij jouw koffie het liefst en welke muziek draai jij hierbij?

Mijn favoriete koffie is de eerste vroeg in de ochtend, als ik eerder op pad ben dan de rest van ‘de wereld’. Een zwarte koffie. Dubbele espresso of Americano met een dubbel shot. Met Martha Reeves, ‘Nowhere to Run’, op de achtergrond.

Koffie is de afgelopen jaren enorm populair geworden, in Nederland maar ook daarbuiten. Hoe verklaar jij de opmars van de koffieboon?

Koffie is altijd heel populair geweest. Koffie is een middel voor creatieven die met food bezig zijn, om hun boodschap over te kunnen brengen. Het is direct verbonden met de maatschappij en daarom een goed klankbord.

Voor alle groentjes onder ons: hoe herkennen we een goed bakkie?

Dat die lekker is.

Wat is de filosofie achter de Man Met Bril Koffie?

Klein lokaal, direct, no-nonsense.

Waarom zijn Man Met Bril Koffie en BIRD een match made in heaven?

Het zijn beide sterke lokale partijen die vinden dat Rotterdam meer verdient dan het nu al heeft. Als ik denk aan een Rotterdamse mentaliteit dan denk ik aan iemand die snapt dat Rotterdam niet per se de tofste stad op aarde is, maar tegelijk is dat iemand die de potentie ziet. Iemand die bereid is om zijn schouders eronder te zetten en het geheel beter te maken. Ik denk dat Man Met Bril en BIRD dat beide hebben.

 

share tweet whatsapp
View magazine

Have A Look At This

Article

Drie Manieren Om Je Dag Goed Te Beginnen

Met het goede been uit bed stappen lukt niet altijd. Gelukkig heb je nog een tweede om door te lopen naar BIRD.

Interview

In gesprek met de guys van The Sun-Up Club

Op woensdag 5 november 2014 vindt in BIRD de eerste editie plaats van de Sun-Up Club. Met dit unieke concept […]

Saturday 12 September

De nacht van de Napolitaanse pizza

Pizza, pizza en nog eens pizza. Maar wel de Napolitaanse variant! Havenstad Napels heeft namelijk een behoorlijke reputatie opgebouwd als het gaat om […]