fbpx

A Look Back met Eric van Nieuwland

A trip down memory lane met onze huisfotograaf

Fotograaf, muziekkenner en onze homey, Eric van Nieuwland komt al sinds het prille begin in BIRD. Dat betekent dat hij heel wat up-and-comers heeft zien uitgroeien tot fully-fledged popartiesten. Gelukkig heeft hij deze artiesten ook nog eens vastgelegd op de gevoelige plaat. welke foto’s zijn favorieten zijn? Dat vroegen wij ons ook af en zijn antwoorden vind je hieronder (en je ziet ze ook blown-up in BIRD zelf).

Lianne la Havas

Lianne la Havas BIRD Rotterdam

Eric van Nieuwland: “In 2012 trad de toen nog onbekende Lianne la Havas voor het eerst buiten Engeland op in BIRD. Vier jaar later trad zij, inmiddels als grote artiest, met een mooi intiem concert nogmaals op in BIRD. Een concert dat in 10 seconden was uitverkocht (sic: het was 15 seconden)! Deze foto is van het laatste concert in februari 2016.

Kamasi Washington

Kamasi Washington BIRD Rotterdam

Eric van Nieuwland: “Tenorsaxofonist Kamasi Washington kwam eind 2015 naar BIRD. Na samenwerkingen met o.a. Quincy Jones, Lauryn Hill, Mos Def en Nas maakte zijn carrière een enorme sprong door zijn bijdrage aan Kendrick Lamars To Pimp A Butterfly. Met zijn eigen band deed hij voor het eerst Nederland aan om zijn eerste cd The Epic live te presenteren.

Bilal

Bilal BIRD Rotterdam

Eric van Nieuwland: “De neosoulicoon Bilal trad meerdere keren op in BIRD, deze foto is uit 2016 waarin hij een exclusieve, akoestische set deed.

Ntjam Rosie

Ntjam Rosie BIRD Rotterdam

Eric van Nieuwland: “In maart 2013 presenteerde local hero Ntjam Rosie haar album ‘At The Back of Beyond’ in haar hometown Rotterdam. Rosie trad meerdere malen en in verschillende bezettingen op in BIRD maar deze foto met gitaar is mijn favoriet.

Over Eric van Nieuwland

Eric van Nieuwlands liefde voor fotografie begon op zijn twaalfde verjaardag, toen hij zijn eerste Yashica kleinbeeldcamera cadeau kreeg. In 2006 maakte hij zijn debuut als concertfotograaf bij The Hague Jazz en hij studeerde af aan de Fotovakschool met zijn candid shots van Wouter Hamel en Giovanca. Sindsdien gaat hij met zijn camera de wereld over. Voor klanten als World Music Expo (WOMEX) en Classical NEXT bezocht hij Brazilië, Mexico, Oeganda, Cuba en landen over heel Europa.

Bekijk zijn portfolio

share tweet whatsapp
View magazine

Have A Look At This

Saturday 23 November

Hannah Williams

Fresh off the phone with JAY-Z and straight to BIRD: Hannah Williams & the Affirmations komen naar Rotterdam en spelen o.a. ‘Late Nights & Heartbreak’!

Thursday 21 November

Fieh BIRD Rotterdam

Fieh

Tuesday 05 November

BOMBINO-BIRD-Rotterdam

Bombino

Maak je klaar voor blues met zand in de groeven. De Nigerijnse saharabluesgitarist Omara Moctar, beter bekend als Bombino, is terug in BIRD!