5 redenen om Myles Sanko te zien

Myles Sanko treedt 1 december op in BIRD. Mocht je hem niet kennen, is dit stukje tekst speciaal voor jou geschreven: 5 redenen om naar Myles Sanko te gaan

1. Myles is goed voor je lijn

Is donderdagavond je spin- of zumbadag? Zeg maar af. Myles’ muziek kent invloeden van soul en jazz maar dan overgoten met een funksaus… en we weten allemaal dat je tijdens een funkconcert 657 calorieën verbrandt. Neem dus vooral je deodorant en dansschoenen mee, het wordt een zweterige bedoening, compleet met Fender Rhodes, vibrafoon, percussie en al het goeds dat fitne… eeeh, funk te bieden heeft.

2. Myles stond op jouw favoriete festival

Festivals zijn een goede graadmeter voor wat The Next Best Thing wordt en Myles stond in Nederland op de grootste en meest toonaangevende. North Sea Jazz Festival, Into The Great Wide Open… been there, done that, bought the t-shirt.

3. Myles geeft 121% op het podium

Na het succes van zijn eerste ep Born in Black & White bracht Myles zijn tweede album Forever Dreaming uit. Het album is geheel gefinancierd via crowdfunding. Sterker nog, hij haalde 21% meer dan zijn financiële target binnen. Die extra 21% betaalt hij terug in energie tijdens het optreden in BIRD. We noemen het BTW, Bruto Toegevoegd Wapenfeit.

4. Myles opent voor Gregory Porter

… in Duitsland helaas, maar het is toch noemenswaardig dat Myles en Gregory on-a-first-name-basis zijn. Gregory Porter, toen nog een onbekende zanger uit Brooklyn, was de eerste officiële boeking van BIRD in 2011. Ondertussen is Gregory too big voor BIRD. We ‘hopen’ dat Myles Sanko hetzelfde lot beschoren is.

5. Myles klinkt als…

Vooral zichzelf… maar als hij wordt gevraagd naar zijn muzikale invloeden antwoordt hij vaak: Bill Withers, Otis Redding, Al Green en James Brown. Een rij die nieuwsgierig maakt naar meer.

Gelukkig treedt hij donderdag 1 december op in BIRD, zodat je het zelf kunt ervaren.

share tweet whatsapp
View magazine

Have A Look At This

De platentas van

Myles Sanko

Iedere maand neemt BIRD een kijkje in de platentas van een muzikale soulmate. Deze maand is dat de Britse soulzanger Myles Sanko.

Tuesday 09 October

Tank_and_the_Bangas - BIRD Rotterdam

Tank and the Bangas

Ze wonnen de Tiny Desk Contest, openden voor o.a. Lianne La Havas en PJ Morton en bliezen vorig jaar een […]

Thursday 18 October

Bixiga 70 BIRD Rotterdam

Bixiga 70

Bixiga 70 is vernoemd naar een wijk in São Paulo, een culturele melting pot in één van de grootste steden […]