fbpx

Thursday 18 May 2023

Zuco 103

Album release

Start

20:00 (doors: 19:30)

Ticket prices

€18,50 (Pre-sale) / €20,- (Door)

Tickets

Grensverleggend, verassend en vernieuwend: Zuco 103 knows how to surprise their listeners! De Nederlandse band werd in 1990 gevormd door Nederlandse drummer Stefan Kruger, Duitse toetsenist Stefan Schmid en Braziliaans-Nederlandse zangeres Lílian Víeira. Op donderdag 18 mei staan ze in BIRD!

De band pionierde het genre ‘Brazilectro’ door Braziliaanse, jazzy en elektronische elementen te combineren. De sound van Zuco 103 wordt gekenmerkt door een combinatie van uiteenlopende stijlen waaronder drum & bass, dub en afro. Van Ethiopië tot Cuba en West-Afrika: de inspiratie van Zuco 103 wordt gehaald uit muziek vanuit de hele wereld.

De band is al lange tijd actief in de scene en dat is te zien aan al hun successen: In 2000 won de band de Heineken Crossover Award en in 2003 een Edison publieksaward. In 2004 werd de band genomineerd voor een BBC Radio 3 Award for World Music in de categorie Club Global. Na een aantal jaar radiostilte kwam de band in 2015 terug met een nieuwe ep, genaamd Apocalypso. Met een nieuw album dat om de hoek ligt ga je op donderdag 18 mei gegarandeerd verrast worden met fresh & new things!

View agenda

Have A Look At This

Thursday 22 February

Viana Afoumou & Loveth Besamoh

Viana Afoumou & Loveth Besamoh zijn een Rotterdams duo met gedeelde roots en een wederzijdse interesse in muzikale experimenten. Op donderdag 22 februari staat zij in BIRD! Viana Afoumou & Loveth Besamoh is een afteract van BONGEZIWE MABANDLA.

Wednesday 28 February

BnnyHunna

Zijn muziek is een mix van jazz, gospel, afro en hiphop en brengt een vernieuwende maar tijdloze sound. Woensdag 28 februari staat hij in BIRD!

Friday 01 March

BeraadGeslagen

BeraadGeslagen 

De Vlaamse groovers van STUFF. komen terug naar BIRD! Met hun cocktail van uiteenlopende ideeën en sonische genialiteit pusht STUFF. hun sound tot ver buiten de grenzen van onze muzikale verbeelding. Dus buckle up, want op vrijdag 10 december neemt de band je in BIRD mee op een buitenaardse jazz-trip.