fbpx

Thursday 18 May

Zuco 103

Album release

Start

20:00 (doors: 19:30)

Ticket prices

€18,50 (Pre-sale) / €20,- (Door)

Tickets

Grensverleggend, verassend en vernieuwend: Zuco 103 knows how to surprise their listeners! De Nederlandse band werd in 1990 gevormd door Nederlandse drummer Stefan Kruger, Duitse toetsenist Stefan Schmid en Braziliaans-Nederlandse zangeres Lílian Víeira. Op donderdag 18 mei staan ze in BIRD!

De band pionierde het genre ‘Brazilectro’ door Braziliaanse, jazzy en elektronische elementen te combineren. De sound van Zuco 103 wordt gekenmerkt door een combinatie van uiteenlopende stijlen waaronder drum & bass, dub en afro. Van Ethiopië tot Cuba en West-Afrika: de inspiratie van Zuco 103 wordt gehaald uit muziek vanuit de hele wereld.

De band is al lange tijd actief in de scene en dat is te zien aan al hun successen: In 2000 won de band de Heineken Crossover Award en in 2003 een Edison publieksaward. In 2004 werd de band genomineerd voor een BBC Radio 3 Award for World Music in de categorie Club Global. Na een aantal jaar radiostilte kwam de band in 2015 terug met een nieuwe ep, genaamd Apocalypso. Met een nieuw album dat om de hoek ligt ga je op donderdag 18 mei gegarandeerd verrast worden met fresh & new things!

View agenda

Have A Look At This

Wednesday 14 June

Gino-Cochise in BIRD

Gino-Cochise

Postponed – Het concert van Gino-Cochise op woensdag 14 juni is postponed. Kaartkopers hebben een e-mail ontvangen met meer informatie. Geboren uit een kokosnoot […]

Wednesday 21 June

Deborah Slijkhuis

Honoring Joe Henderson

Op woensdag 07 juni staat Deborah Slijkhuis in BIRD op het podium. De Thema van de avond is: ‘let the Healing begin’

Thursday 22 June

LaLaLar

Lalalar is een Turkse drie-koppige band die weten hoe ze future-nostalgia creeëren door het mixen van retro-cinematic bass lines, electro […]