fbpx

Wednesday 30 November

Book a table
Gratis

BIRDsessions

Y.O.P.E

Start

22:00

Ticket prices

Gratis

BIRDsessions, onze weekly hang, is dé muzikale speeltuin voor muzikanten en muziekliefhebbers. Doorgewinterde pro’s en prille talenten ontmoeten elkaar in de pit en vermorzelen al improviserend barrières, verschillen, labels en genres. Deze keer is het de beurt aan Y.O.P.E!

Hoe omschrijf je het genre van Y.O.P.E in 1 woord? Onmogelijk. This band has it all: jazz, electronische deuntjes en hier en daar breakbeat. Y.O.P.E grijpt je gegarandeerd aan met hun wavy en experimentele sound.

Y.O.P.E. is een beat-muziekproject van bassist Joop de Graaf. Joop begon met het maken van beats in zijn slaapkamer en nam ze mee naar de studio om ze live op te nemen met zijn vrienden: Luis Possollo op drums, Tommy van Leuken op synths en elektronica. Later voegden meer vrienden zich bij de crew om de tunes op te nemen die op hun eerste ep Lost but Here staan. 

Line up:

Joop de Graaff – Bass 
Luis Possollo – Drums 
Miguel Valente – Bass 
Brenn Luijten – Keys 
Anton de Bruin – Keys & session leader

View agenda

Have A Look At This

Thursday 01 December

BRUUT!

BRUUT! weet van Rusland tot Japan mensen aan het zweten, juichen maar vooral aan het dansen te krijgen. Op vrijdag 25 maart staat de vierkoppige band uit Amsterdam in BIRD

Sunday 04 December

Mauskovic Dance Band

De familie die samen speelt, blijft bij elkaar, zoals het oude gezegde luidt, en de Mauskovic Dance Band speelt alsof ze 24/7 in elkaars zakken zitten. Als je Nicola Mauskovic, Donnie Mauskovic, Marnix Mauskovic en Mano Mauskovic voor de eerste keer tegenkomt, dan is het duidelijk dat ze geen letterlijke familie zijn – it’s showbiz, darling. Aan de andere kant kan deze Amsterdamse groep een collectief kosmopolitische achtergrond claimen die hun zachte, behendige post-punk funk-workouts bepaalt. Bukaroo Bank, hun tweede album voor het Zwitserse label Bongo Joe, vindt dat de Mauskovic Dance Band zowel hun aanpak als hun geluid opnieuw uitvindt, terwijl ze de ritmische euforie behouden die te horen is op hun debuutalbum en de omliggende singles.

Zondag 4 december komt de Mauskovic Dance Band naar BIRD.

Wednesday 07 December

Oscar Jerome at BIRD

Oscar Jerome

Sinds 2016 surft er een nieuw talent op de UK-jazz-waves. Oscar Jerome is een echte jack-of-all-trades: hij schrijft en componeert […]