fbpx

Thursday 24 November

cancelled

YellowStraps & YVES

cancelled

Start

20:15 (doors 19:45)

Ticket prices

€17,50 (Pre-sale) / €18,- (Door)

CANCELLED – Het concert van YellowStraps & YVVES op zaterdag 24 november is gecancelledKaartkopers hebben een e-mail ontvangen met meer informatie.

Rotterdam wat hebben wij een treat for jullie! De Amsterdam-based alternative r&b en hiphop artiest YVES en Rwanda-born, Brussel-based duo YellowStraps komen naar BIRD!

YellowStraps

Na een spetterende optreden tijdens de online editie van BIRDfest in 2020, is de duo met liveband eindelijk in real life te zien in BIRD. Ze combineren warme, elektronische beats met soulvolle hiphop en jazz.  De melodieën blijven continu aanstekelijk en de twee autodidactische broers weten hun stijl door de jaren heen herkenbaar te houden. In 2016 brachten zij hun ep Mellow uit met major producer Le Motel en sindsdien verliezen Vice, Complex en BBC het duo niet meer uit het oog. In 2020 YellowStraps hun eigen label, Haliblue Records, en dropte direct hun ep Goldress.

Let op: dit evenement is verplaatst van 9 april naar donderdag 20 november 2022. Oude tickets blijven geldig.


YVES

Maak kennis met alternative r&b en hiphop artiest YVES! Na een geweldige debuut ep SADDERDAYS en de shows die daarna volgde heeft YVES de smaak te pakken. Met vorig jaar zijn tweede project heeft zijn muzikale veelzijdigheid een waardig vervolg gekregen. Fresh uit de covid break onderweg naar zijn derde project, wil YVES samen met zijn vaste live band Multibeat, Ginge en Nathan Badu het vervolg van zijn muzikale journey met een groter publiek delen. Next stop: BIRD!

View agenda

Have A Look At This

Saturday 26 November

Ondara

Ready to get folked? De Minneapolis-based singer-songwriter Ondara komt naar Rotterdam! In 2019 gooide de zanger hoge ogen met zijn debuutalbum Tales of America. Zaterdag 26 september brengt het Tiny Desk-wonder zijn gevoelige folk-rock én een nieuw album naar BIRD.

Sunday 04 December

Mauskovic Dance Band

De familie die samen speelt, blijft bij elkaar, zoals het oude gezegde luidt, en de Mauskovic Dance Band speelt alsof ze 24/7 in elkaars zakken zitten. Als je Nicola Mauskovic, Donnie Mauskovic, Marnix Mauskovic en Mano Mauskovic voor de eerste keer tegenkomt, dan is het duidelijk dat ze geen letterlijke familie zijn – it’s showbiz, darling. Aan de andere kant kan deze Amsterdamse groep een collectief kosmopolitische achtergrond claimen die hun zachte, behendige post-punk funk-workouts bepaalt. Bukaroo Bank, hun tweede album voor het Zwitserse label Bongo Joe, vindt dat de Mauskovic Dance Band zowel hun aanpak als hun geluid opnieuw uitvindt, terwijl ze de ritmische euforie behouden die te horen is op hun debuutalbum en de omliggende singles.

Zondag 4 december komt de Mauskovic Dance Band naar BIRD.

Wednesday 07 December

Oscar Jerome at BIRD

Oscar Jerome

Sinds 2016 surft er een nieuw talent op de UK-jazz-waves. Oscar Jerome is een echte jack-of-all-trades: hij schrijft en componeert […]