fbpx

Saturday 27 August 2022

Xenia Rubinos

Start

20:30 (doors: 20:00)

Ticket prices

€17,50 (Pre-sale) / €18,- (Door)

Tickets

De visionaire zangeres en muziekmaker Xenia Rubinos duikt in en uit verschillende genres met haar signature power vocals en wordt door fans en critici al vergeleken met larger-than-life acts zoals Nina Simone en Erykah Badu. Zaterdag 27 augustus staat deze muzikale duizendpoot in BIRD!

Xenia’s muziek is een mengelmoes van een breed scala aan invloeden; van Caribische ritmes tot R&B en van hiphop tot jazz, allemaal geleverd met een soulvolle punk-aura. Met haar eerste ep, Magic Trix, brengt Xenia een extatische verzameling nummers ten gehore met gelaagde beats, knapperige keyboards en stuwende gesyncopeerde ritmes. De Amerikaanse maakt zeker al de nodige waves in de scene. Zo won ze met haar album Black Terry Cat de harten van fans, ontving het album lovende kritieken van de critics en werd het door NPR uitgeroepen tot een van de beste albums van 2016. Ook haar energieke live perfomances worden vol lof ontvangen waarbij ze de zangeres omschreef als die “uitbundigheid herdefinieert”.

Interview

In conversation with: Xenia Rubinos

In dit interview praten we met New Yorkse zangeres, muzikant, vocalist; Xenia Rubinos! Binnenkort hoor je haar in BIRD op 27 augustus, lees je hier dus alvast in over o.a. haar eerste optreden tijdens een Halloween show op school, de backstory van haar laatste single en een diner met Salvador Dalí en spinazie.

View agenda

Have A Look At This

Friday 27 January

Gabrielle Kwarteng

Op vrijdag 27 januari 2023 is het tijd voor Gabrielle Kwarteng om de club onder de hofbogen te vullen met haar kracht om dansvloeren in extase te zetten. Deze The Lot Radio resident,  die in het afgelopen jaar vier (?!) keer in de Panorama Bar in Berghain heeft mogen draaien, komt naar Rotterdam om haar mix van classic Chicago house, funk, jazz en disco (plus alles wat je daarnaast nog kan verzinnen) ten toon te stellen aan het publiek. 

Wednesday 01 February

Ben Caplan

Verhalen verteld door een Indie-folk sound, aangescherpt met een randje country & jazz: Ben Caplan komt op woensdag 1 februari 2023 naar BIRD! Een muzikant met het vermogen om zowel wilde overgave als rustige introspectie te kanaliseren in zijn muziek.

Sunday 19 February

Togo All Stars

Elke klank heeft zijn eigen God volgens de voodootraditie en de Togo All Stars zijn meester in het beheersen van […]