fbpx

Saturday 27 August

Xenia Rubinos

Start

20:30 (doors: 20:00)

Ticket prices

€17,50 (Pre-sale) / €18,- (Door)

Tickets

De visionaire zangeres en muziekmaker Xenia Rubinos duikt in en uit verschillende genres met haar signature power vocals en wordt door fans en critici al vergeleken met larger-than-life acts zoals Nina Simone en Erykah Badu. Zaterdag 27 augustus staat deze muzikale duizendpoot in BIRD!

Xenia’s muziek is een mengelmoes van een breed scala aan invloeden; van Caribische ritmes tot R&B en van hiphop tot jazz, allemaal geleverd met een soulvolle punk-aura. Met haar eerste ep, Magic Trix, brengt Xenia een extatische verzameling nummers ten gehore met gelaagde beats, knapperige keyboards en stuwende gesyncopeerde ritmes. De Amerikaanse maakt zeker al de nodige waves in de scene. Zo won ze met haar album Black Terry Cat de harten van fans, ontving het album lovende kritieken van de critics en werd het door NPR uitgeroepen tot een van de beste albums van 2016. Ook haar energieke live perfomances worden vol lof ontvangen waarbij ze de zangeres omschreef als die “uitbundigheid herdefinieert”.

View agenda

Have A Look At This

Friday 19 August

Nineties Tribute at BIRD

Nineties Tribute

Nineties Babies Unite! Op vrijda 19 augustus brengen we in BIRD een tribute aan de 90’s; het decennium waarin Turn up the Bass en MTV hun hoogtepunt bereikten en de videoclip een steeds prominentere rol ging spelen. En natuurlijk doen wij dat op onze eigen BIRD-manier!

Saturday 27 August

PRINCE VS MICHAEL

Wat ooit begon als een eerbetoon aan de supersterren Michael Jackson en Prince is inmiddels uitgegroeid tot een ware traditie in BIRD: Prince vs. Michael!

Welke kant kies jij? His royal badness Prince himself? Of ga je toch voor the immortal king of pop, Michael Jackson?

Saturday 03 September

Kokoroko

Kokoroko is een van de meest euforische, verbluffende formaties in de baanbrekende jazz-scene van Londen. De groep neemt het estafettestokje over van artiesten als Fela Kuti, Ebo Taylor en Tony Allen en vervlecht die West-Afrikaanse highlife/Afrobeat roots met de moderne bruis van de Britse hoofdstad.