fbpx

Saturday 11 November 2023

W.I.T.C.H.

Start

20:30 (doors: 20:00)

Ticket prices

€27,50 (Pre-sale) / €28,- (Door)

Tickets

Get ready voor de grootste rockband in Zambia van de 70’s: W.I.T.C.H. (meaning We Intend To Cause Havoc) doen hun naam eer aan door hun verpletterende performances die, tijdens het hoogtepunt van hun populariteit zelfs zo wild werden dat er politie aanwezig moest zijn. Het genre zamrock raakte even in de vergetelheid doordat reggae, hip-hop en gospel de overhand namen maar de muziek van W.I.T.C.H. maakt een comeback, nu met Jagar als OG leadzanger en een nieuwe multi-culturele band. Op zaterdag 11 november staat W.I.T.C.H. in BIRD!

De band W.I.T.C.H. was de voorhoede van een nieuw genre dat Zamrock werd genoemd. Ze mixten invloeden van de Rolling Stones tot Black Sabbath en James Brown met traditionele Afrikaanse ritmes en dorpsliedjes uit de bush. Leadzanger Jagari – wiens naam een afrikaanse versie is van die van Mick Jagger – stond er om bekend dat hij de menigte opzweepte door van balkons te duiken en manisch te dansen terwijl de WITCH’s mix van psychedelische rock en Afrikaanse ritmes de omringende atmosfeer doordrong. WITCH, dat buiten hun thuisland grotendeels onbekend was, kreeg eindelijk de bekendheid die ze verdienden toen Now Again Records in 2012 hun hele discografie opnieuw uitbracht. Hierdoor kon Jagari voor het eerst buiten Afrika spelen en kon een nieuwe generatie fans zijn muziek ontdekken. Na meerdere tours over de hele wereld staat de band in Rotterdam. We can’t wait!

View agenda

Have A Look At This

Thursday 23 May

Neal Francis

Zijn nummers klinken zorgeloos en losjes, maar de makkelijkste weg heeft Neal Francis nooit gekozen. Donderdag 23 mei komt hij met zijn New Orleans-ritmes, Chicago-blues en jaren ’70 rock ’n roll naar LantarenVenster!

Friday 17 May

Zeitgeist Freedom Energy Exchange + Wayne Snow

Zeitgeist Freedom Energy Exchange & Wayne Snow

Markeer vrijdag 17 mei in je agenda, want dan komt Zeitgeist Freedom Energy Exchange samen met Wayne Snow terug naar BIRD!

Friday 12 July

Boogieball

North Sea Jazz Festival is back in town en dat betekent maar één ding: het is tijd voor BoogieBall! Tijdens deze inmiddels legendarische Official North Sea Jazz Afterparty komen jouw favoriete artiesten in BIRD om te jammen of om voor een avond dj te spelen. Zet het weekend van 12 en 13 juli dikgedrukt in je agenda; it’s going down!