fbpx

Saturday 11 November

W.I.T.C.H.

Start

20:30 (doors: 20:00)

Ticket prices

€27,50 (Pre-sale) / €28,- (Door)

Tickets

Get ready voor de grootste rockband in Zambia van de 70’s: W.I.T.C.H. (meaning We Intend To Cause Havoc) doen hun naam eer aan door hun verpletterende performances die, tijdens het hoogtepunt van hun populariteit zelfs zo wild werden dat er politie aanwezig moest zijn. Het genre zamrock raakte even in de vergetelheid doordat reggae, hip-hop en gospel de overhand namen maar de muziek van W.I.T.C.H. maakt een comeback, nu met Jagar als OG leadzanger en een nieuwe multi-culturele band. Op zaterdag 11 november staat W.I.T.C.H. in BIRD!

De band W.I.T.C.H. was de voorhoede van een nieuw genre dat Zamrock werd genoemd. Ze mixten invloeden van de Rolling Stones tot Black Sabbath en James Brown met traditionele Afrikaanse ritmes en dorpsliedjes uit de bush. Leadzanger Jagari – wiens naam een afrikaanse versie is van die van Mick Jagger – stond er om bekend dat hij de menigte opzweepte door van balkons te duiken en manisch te dansen terwijl de WITCH’s mix van psychedelische rock en Afrikaanse ritmes de omringende atmosfeer doordrong. WITCH, dat buiten hun thuisland grotendeels onbekend was, kreeg eindelijk de bekendheid die ze verdienden toen Now Again Records in 2012 hun hele discografie opnieuw uitbracht. Hierdoor kon Jagari voor het eerst buiten Afrika spelen en kon een nieuwe generatie fans zijn muziek ontdekken. Na meerdere tours over de hele wereld staat de band in Rotterdam. We can’t wait!

View agenda

Have A Look At This

Wednesday 13 March

Kruidkoek

BIRDsessions is dé muzikale speeltuin voor muzikanten en muziekliefhebbers. Woensdag 13 maart is het de beurt aan Kruidkoek!

Saturday 17 February

Jay-Way

Welcome to the world of Jay-Way’s grenzeloze hiphop. Waar rap & rhythm meets pop, soul en de positive energie van […]

Saturday 13 January

Beyoncé vs Rihanna

BIRD Love Affair presenteert: Beyoncé vs Rihanna. Een tribute aan deze twee female powerhouses jouw start voor 2024, so here we go! En of je nu een superfan bent óf dit je guilty pleasure is, één ding kan niemand ontkennen: these two got it goin’ on… nu jij nog op zaterdag 13 januari!