fbpx

Saturday 17 June 2023

WIKI

support: Jadasea & Papo2oo4

Start

20:30 (doors: 20:00)

Ticket prices

€ 18,50 (Pre-sale) / € 19,- (Door)

Tickets

Who says New York hiphop is dead? Rapper en producer Wiki is niet meer weg te denken uit de underground rapscene. Zijn scherpe pen en zelfreflectie brengen hem in goed gezelschap onder zijn peers en collaboratiors, MIKE, Navy Blue & Earl Sweatshirt. Zaterdag 17 juni, brengt de New Yorker zijn effortless flow en dusty-sampled-based beats naar BIRD!

De NYC born and raised Wiki aka Patrick Morales, werd als tiener snel beroemd als één derde van de baanbrekende hiphopgroep Ratking. Het trio tekende bij XL Records, belandde op de cover van de Fader, en bracht de NYC-gerichte klassieker So It Goes uit, die onlangs werd opgenomen in Pitchfork’s Top 200 Albums of the Decade.  Wiki, de frontman van de groep, bracht vervolgens solo mixtapes uit, 700 Fill en Lil’ Me, voordat hij in september 2017 zijn volwaardige debuutalbum, No Mountains In Manhattan, uitbracht.  In 2018 en 2019 toerde Wiki internationaal – hij bezocht Australië, Japan, Rusland en een groot deel van de VS en Europa – en bracht verschillende singles uit via zijn onlangs opgerichte nieuwe label, Wikset Enterprise. In 2021 bracht de New Yorker zijn derde studio album Half God. De door Navy Blue volledig geproduceerde album werd door fans en muziekcritici gezien als één van zijn beste werk ooit. Het werd zelfs door Pitchfork bekroond met Best New Album én een 8.5. In Half God, onthult een wijze en boze Wiki hoe het is om volwassen te worden in de stad: de manier waarop ze je vormt, verhardt, voortijdig veroudert. Afgelopen november dropte Wiki samen met BIRDbekende MIKE en legendarische producer Alchemist een ep One More uit ter promotie voor de Patta x Tommy collection.

View agenda

Have A Look At This

Saturday 15 June

sor

Het is inmiddels weer even geleden dat sor voor het laatst op het podium stond. Zaterdag 15 juni is hij terug in BIRD met ‘Trial (&error)’. Tijdens deze show kan je zijn vertrouwde repertoire verwachten, maar wordt er hier en daar wellicht ook nieuw materiaal getest.

Friday 05 July

Beyonce vs. Rihanna

𝓑𝓮𝔂𝓸𝓷𝓬é 𝓿𝓼 𝓡𝓲𝓱𝓪𝓷𝓷𝓪 is back! Op vrijdag 5 juli is er weer een nieuwe editie tussen the Beyhive and the Navy in 𝘽𝙄𝙍𝘿. Haal nu snel je tickets want hier wil je bij zijn! 🎶⁠

Monday 08 July

Jordan Ward

We have some very exciting news: Jordan Ward komt naar BIRD! Jordan is een van de rijzende sterren in r&b. Zijn invloeden omvatten een gevarieerde lijst van muziekgrootheden: van Marvin Gaye, Donny Hathaway, Stevie Wonder, Lauryn Hill, Kanye West, Tupac, The Notorious B.I.G., Nas en nog veel meer. Maandag 08 juli neemt hij onze stage over, dus zorg dat je erbij bent!