fbpx

Thursday 23 March

Book a table
Gratis

Alternate Takes

Viana Afoumou

Presented by Cult North & BIRD

Start

Ticket prices

Free entrance

Gratis

Genre

Tell your friends

Tijdens Alternate Takes krijgen local heroes en supersterren-in-spe voor een avond een carte blanche in BIRD. De regels zijn simpel: er zijn geen regels. Oké… eentje dan: de host nodigt een guest-artist uit. Deze Alternate Takes bundelen Cult North en BIRD hun krachten samen en presenteren we je op donderdag 23 maart: Viana Afoumou!

Viana Afoumou is een in Brussel geboren singer-songwriter met Belgische en Kameroense roots. Viana houdt zich niet vast aan één genre: bewegend tussen een mix van gospel, pop, chanson française, rap, soul, field recording en poëzie kent haar muziek absoluut geen grenzen. Haar liedjes zijn verhalen, dromerig en minimalistisch verpakt en geschreven in het Frans en Nederlands. Momenteel gevestigd in Rotterdam houdt Viana zich bezig met projecten waarin verschillende vormen van kunst, storytelling en haar academische achtergrond in de filosofie samenkomen. Ze maakt deel uit van de “Hamburger Community 2023”, het residentieprogramma van Roodkapje. Ook staat deze jack of all trades op 2 verschillende albums albums van de Nieuw-Zeelandse kunstenaar Sam Wave.

Tijdens Alternate Takes omarmt Viana Afoumou de “no-rules” regel van Alternate Takes. Samen met de twee multi-getalenteerde muzikanten Lauriane Ghils en Danilo Tavares vraagt ze zich af: Waarom muziek maken als je je niet vrij voelt? In een minimalistische set verkennen ze de schoonheid van harmonieën, woorden en ritmes, met wat composities en improvisatie tussendoor. Als muziek een goddelijk geschenk is, laat het ons dan allemaal naar de hemel brengen!

View agenda

Have A Look At This

Wednesday 05 April

Benny sings

Benny Sings

Sold-out shows in Parijs, New York, Londen en Tokyo. Next stop: Rotterdam! Amsterdam-based beat-guru en songwriter Benny Sings staat woensdag 05 april in Maassilo. Benny bouwt al jaren aan zijn eigen muzikale universum waarin waarin soul, jazz, pop, hiphop en R&B op organische wijze samensmelten.

Friday 07 April

Jools Holland and his Rhythm & Blues Orchestra 

geeft oude folk en soul een moderne twist en met zijn zomerse pop à la Ed Sheeran ging hij meerdere malen platinum. Op woensdag 7 september staat hij in LantarnVenster.

Sunday 09 April

BIRDbeats: Silent Disco Easter Sunday

Trek je finest outfit uit de kast en zorg dat je op zondag 9 april je dansschoenen aantrekt, want it’s about to go down! Na een winterslaap, staat de eerste editie BIRDbeats: Silent Disco weer voor de deur. Een paasavond lang genieten van soulvolle hiphop, r&b en funky BIRD sounds in onze Garden of BIRD.