fbpx

Thursday 28 March

Tommy Guerrero

support: El Diablitos

Start

20:30 (doors: 20:00)

Ticket prices

€20,50,00 (Pre-sale) / €21,00,- (Door)

Tickets

Tommy Guerrero is een legendarisch figuur in de skateboardwereld, maar heeft ook een zeer succesvolle muzikale carrière. Hij is voornamelijk gitarist en bassist en heeft tientallen voornamelijk instrumentale platen uitgebracht met elementen uit rock, jazz, latin, soul, trip-hop en tal van andere stijlen, waarbij hij een groot aantal invloeden aanhaalt, waaronder John Coltrane, Bill Withers en Bad Brains.

Tommy Guerrero, geboren in San Francisco, begon eind jaren 70 muziek te maken met zijn broer Tony en vormde in 1981 de rauwe skatepunkband Free Beer. Hij debuteerde solo met ‘Loose Grooves & Bastard Blues’ in 1997 en bracht daarna veelgeprezen albums uit als A Little Bit of Somethin‘ (2000) en Soul Food Taqueria (2003), beide op het legendarische down-tempo label Mo Wax. Daarnaast maakte hij experimentele post-rock met de groep Jet Black Crayon en jazzier sounds als lid van Blktop Project. Hij werkte ook samen met Money Mark en Shawn Lee als Lord Newborn & the Magic Skulls en bracht in 2009 een titelloze full-length uit. Hij bleef zeer productief in de jaren 2010, met soloalbums als No Mans Land (2014) en The Endless Road (2016), en werkte daarnaast samen met Trevor Jackson op Dub Tunes uit 2019. In 2022 toerde hij door Europa, wat een groot succes werd. Gemist? No worries, we got you! Donderdag 28 maart komt Tommy met zijn gitaar en soulvolle muziek naar BIRD!

View agenda

Have A Look At This

Thursday 22 February

Viana Afoumou & Loveth Besamoh

Viana Afoumou & Loveth Besamoh zijn een Rotterdams duo met gedeelde roots en een wederzijdse interesse in muzikale experimenten. Op donderdag 22 februari staat zij in BIRD! Viana Afoumou & Loveth Besamoh is een afteract van BONGEZIWE MABANDLA.

Friday 23 February

Dam Swindle

Om de dansvloer in ere te houden op 25 november, verwelkomen we Black Cadmium met hun Detroit-flavoured house geluid, met support van Bound 45.

Wednesday 28 February

BnnyHunna

Zijn muziek is een mix van jazz, gospel, afro en hiphop en brengt een vernieuwende maar tijdloze sound. Woensdag 28 februari staat hij in BIRD!