fbpx

Wednesday 18 November 2015

Motel Mozaïque presents

Taxiwars

Start

20:30 (doors: 20:00)

Ticket prices

Toegang: € 15,- (pre-sale) / € 18,- (door)
CJP: € 12,- (pre-sale) / € 15,- (door)

Tickets

Genre

Tell your friends

Wat krijg je als je de jazzy sax van klassiek geschoolde componist en saxofonist Robin Verheyen mengt met de donkere punkstem van dEUS-frontman Tom Barman? Juist, de experimentele, donkere en bij vlagen zwoele jazz van TaxiWars.

Tom ❤️ jazz

Dat dEUS-frontman Tom Barman een jazzliefhebber is geen groot geheim. Met de jazzsoundtrack van het door hem geregisseerde Any Way The Wind Blows (2003) en zijn compilatiealbums voor Blue Note en Impulse! liet hij deze liefde al aan de wereld zien. Vier jaar geleden vond Barman in saxofonist en componist Robin Verheyen de perfecte muzikant om een jazzy en experimenteel avontuur mee aan te gaan. Hardcore jazz-wonderkind Verheyen timmert al acht jaar aan zijn eigen weg in Brooklyn, New York en deelde het podium met Ravi ‘zoon van John’ Coltrane. Bassist Nicolas Thys en drummer Antoine Pierre voegden zich bij het project en TaxiWars was geboren. De band hield haar vuurdoop op Gent Jazz en toert sindsdien langs verschillende podia in Nederland en België.

Hardcore jazz versus rokerige punk

TaxiWars is jazz. En niet omdat Tom Barman wat liedjes croont, begeleid door een kabbelend jazztrio. Dit is een band met hutkoffers vol muzikale bagage en een grote liefde voor jazz uit de early sixties. De muziek van Pharaoh Sanders, Archie Shepp en Charles Mingus, vol swing en het verlangen genregrenzen te doorbreken. Dat is ook precies waar Barman naar zocht: “Ik wilde dat TaxiWars scherp is, to the point.” In de eerste single, ‘Death Ride Through Wet Snow’, is die toon direct gezet. Het is experimenteel, donker, jazzy en bij vlagen zwoel. De rokerige stem van Barman in combinatie met de schelle sax van Verheyen maken van TaxiWars de meest spannende en muzikale taxirit die je ooit maakte.

Line-up

Tom Barman: vocals
Robin Verheyen: saxofoon
Nicolas Thys: bas
Antoine Pierre: drums

Support-act: Go March

View agenda

Have A Look At This

Sunday 27 September

Ntjam Rosie at BIRD

Ntjam Rosie

Zondag 27 september tovert soulzangeres Ntjam Rosie onze Garden om tot een waar brunch-paradijs. Sit back, relax en geniet van de creaties van onze chef en Rosie’s melodieën.

Tuesday 20 October

Jaga Jazzist at BIRD

Jaga Jazzist

Dinsdag 20 oktober daalt de kosmische jazz van Jaga Jazzist neer in BIRD. Dit achtkoppige jazzmonster veroverde in 1996 de […]

Friday 23 October

Becca Stevens

Helaas heeft Becca Stevens haar najaarstour moeten annuleren. Ticketkopers krijgen persoonlijk bericht via e-mail.