fbpx

Monday 04 November

Talib Kweli

at Annabel

Start

Start 20:00 | Doors 19:00

Ticket prices

€29 (incl servicekosten)

Tickets

De MC uit Brooklyn heeft zijn strepen verdiend als een van de meest lyrisch begaafde, sociaal bewuste en politiek inzichtelijke rappers die de afgelopen 20 jaar zijn opgekomen.

“Ik ben een tourende artiest. Ik ben een artiest die internationaal bekend is. Ik ben op dit punt in mijn carrière niet meer alleen een lokale artiest. Ik ben me ervan bewust dat wat ik doe verder gaat dan waar het begon. Ik probeer de top te bereiken van waar ik nu ben, maar zonder mijn verleden de rug toe te keren of te negeren wat ik eerder heb gedaan.”

Na bijna 20 jaar het uitbrengen van betoverende muziek, staat Talib Kweli als een van ’s werelds meest getalenteerde en meest succesvolle Hip Hop artiesten. Of hij nu samenwerkt met Mos Def als de helft van Black Star, samenwerkt met producer Hi-Tek voor Reflection Eternal, baanbrekend solo materiaal uitbrengt of samenwerkt met Kanye West, Pharrell Williams, Just Blaze, J Dilla, of Madlib, Kweli trekt de aandacht door het leveren van topklasse lyriek, het creëren van boeiende verhalen en het vermogen om over vrijwel elk type instrumentaal te rijmen.

In 2011 richtte Kweli Javotti Media op, dat zichzelf definieert als “een platform voor onafhankelijke denkers en doeners.” Kweli heeft zich ten doel gesteld om van Javotti Media (dat zijn album Gutter Rainbows uit 2011 uitbracht en is vernoemd naar zijn grootmoeder van vaderskant) een mediabedrijf te maken dat muziek, films en boeken uitbrengt.

View agenda

Have A Look At This

Thursday 31 October

Resavoir

Resavoir is een muziekproject geleid door Will Miller uit Chicago. Hun debuutalbum kwam uit in 2019 en kreeg veel lof van onder andere Pitchfork en VICE. Eind 2019 traden ze op bij het eerste Boiler Room Festival in Londen en namen daar een cover op van “Plight” bij Total Refreshment Centre. Dit nummer verscheen later op een compilatie van Blue Note Records. In de herfst van 2023 brengen ze hun tweede album uit, met een vernieuwde live-ensemble met nieuwe Chicago muzikanten zoals Eddie Burns, William Corduroy en Kenneth Leftridge Jr.

Monday 04 November

The Herbaliser

Guess who’s back? The Herbaliser komt naar Rotterdam! Na drie jaar uit elkaar geweest te zijn, komt de originele nu weer samen. Maandag 04 november staan ze met hun funky hip-hop songs in BIRD! Een unieke kans om ze weer als van ouds op te zien treden, dus zorg dat je erbij bent.

Thursday 14 November

PINK SIIFU X TURICH BENJY

Op 14 november hebben we iets speciaals voor jullie in BIRD Rotterdam! Pink Siifu en Turich Benjy komen tijdens hun tour naar Nederland! Als je op zoek bent naar een avond vol muzikale veelzijdigheid en rauwe energie, dan moet je Pink Siifu en Turich Benjy samen op het podium zien!