fbpx

Wednesday 14 June 2023

Book a table
Gratis

BIRDsessions

Spiritual Awakening

Summer Residency curated by Deborah Slijkhuis

Start

22:00

Ticket prices

Gratis

Summer at last! En de zomer brengt voor BIRDsessions meteen ook een nieuwe residency met zich mee. De Summer Residency wordt dit jaar verzorgd door niemand minder dan Deborah Slijkhuis! Pak je wierookstokken maar in want, de bassist / componist/ producer met haar residency de spirituele kant van muziek in de schijnwerpers te zetten.

Deborah is een bassist/componist/producer uit Zwolle. Naast elektrische bas speelt ze contrabas, piano en houdt ze van zingen. Ze begon op jonge leeftijd piano te spelen, later bas, en schreef/neemt haar eigen nummers op. In 2021 dropte haar debuutalbum ‘Phrases of Freedom’. Elk nummer op dit album belicht een gevoel dat ze wil erkennen. In april 2023 bracht ze haar tweede album ‘Rosa’ uit. Rosa staat voor een reeks persoonlijke composities over het thema familie.

Spiritual awakening

Line-up:
Vocals: AVA LAVÁ
Toetsen: Willem ’t Hart
Drums: Thijmen Molema
Trompet: Peter Somuah
Alt sax/fluit: Diana Dzhabbar
Basgitaar: Deborah Slijkhuis

Summer Residency curated by Deborah Slijkhuis
Deborah wil met haar residency de spirituele kant van muziek in de schijnwerpers te zetten. Elk van haar vier sessies bevat een spiritueel element, verwijzend naar de vroege jazzdagen van grootheden als John Coltrane, Miles Davis en Joe Henderson. Wil jij ook de spiritualiteit van muziek ervaren? Mooi. Dan zien we je – elke – woensdag in BIRD, en vergeet je instrumenten niet! Dit komt eraan:

View agenda

Have A Look At This

Wednesday 26 June

Ronny deCarlo

Woensdag 26 juni verwelkomen we Ronny deCarlo! De Colombiaans/Nederlands Gitarist streeft naar een nieuw geluid dat soulful gitaarspel fuses met Hip Hop, EDM, film-muziek en videogame sounddesign. Je hoort invloeden van Funk, Fusion, 00’s Boom Bap tot Nu-metal, Ennio Morricone’s Spaghettiwestern soundtracks en Bryson Tiller’s Trapsoul in zijn geluid.

Friday 05 July

Open Air film: MAVIS! 

In samenwerking met het Black Soil Film Festival presenteert BIRD de documentaire MAVIS! over de gospel-/soulmuzieklegende en burgerrechtenicoon Mavis Staples en haar familiegroep, The Staple Singers. Van de vrijheidsliedjes uit de jaren ’60 en hits als “I’ll Take You There” in de jaren ’70, tot hippe samenwerkingen met Prince en haar recente albums met Jeff Tweedy van Wilco: Mavis is trouw gebleven aan haar culturele roots en heeft haar familie daarbij altijd dichtbij gehouden. Met haar glansrijke carrière heeft zij onderweg miljoenen fans geïnspireerd.

MAVIS! combineert krachtige liveoptredens, zeldzame archiefbeelden en gesprekken met vrienden, collega muzikanten en tijdgenoten, waaronder Bob Dylan, Prince, Bonnie Raitt, Levon Helm, Jeff Tweedy, Chuck D. MAVIS! biedt inzicht in de worstelingen, successen en intieme verhalen van haar opzienbarende reis. Op 75-jarige leeftijd maakt ze de belangrijkste muziek uit haar carrière, wint ze Grammy Awards en bereikt ze een nieuwe generatie fans. Haar boodschap van liefde en gelijkheid is wellicht nu meer dan ooit nodig. Een must see voor liefhebbers van tijdloze soul!

Concert Staple Singers Jr.
Op zaterdag 6 juli organiseert BIRD eveneens het concert van Staple Singers Jr. Hoewel de band geen familie is van Mavis Staples, en de oplettende lezer opmerkt dat er een ‘s’ ontbreekt in hun naam, is deze naam wel degelijk een verwijzing naar The Staple Singers, die wél familie waren van Mavis en haar begeleidingsband vormden destijds. Ook muzikaal vertoont de band genoeg overeenkomsten met hun naamgever, waardoor wij toch een link wilden leggen tussen beide evenementen en onze bezoekers graag de mogelijkheid willen bieden om beide evenementen te bezoeken middels een combiticket. Dus wil je naar de film én het concert, haal dan een combiticket met korting.

Friday 05 July

Beyonce vs. Rihanna

𝓑𝓮𝔂𝓸𝓷𝓬é 𝓿𝓼 𝓡𝓲𝓱𝓪𝓷𝓷𝓪 is back! Op vrijdag 5 juli is er weer een nieuwe editie tussen the Beyhive and the Navy in 𝘽𝙄𝙍𝘿. Haal nu snel je tickets want hier wil je bij zijn! 🎶⁠