fbpx

Wednesday 02 November

Sold Out

BIRD, LantarenVenster, Motel Mozaïque & Rotown present

Seun Kuti & Egypt 80

at LantarenVenster

Start

20:30 (doors: 19:30)

Ticket prices

Sold Out

The revolution will not be televised… but listen and danced to! Seun Kuti neemt het estafettestokje over van zijn vader: de legendarische afrobeatpioneer Fela Kuti! De kroonprins van afrobeat neemt de strijd op tegen corporate pop, corrupte olie-industrie, police brutality en andere onrecht. Zijn wapen? Een hypnotiserende mix van jazz, funk en Afrikaanse ritmes!

De titels van zijn albums spreken boekdelen. ‘From Africa With Fury: Rise,’ ‘Black Times,’ ‘A Long Way To The Beginning.’ Seun Kuti’s muziek moet de luisteraar wakker schudden en meeslepen en is de motor om een sterk sociaal bewogen boodschap over te brengen. Het tekent de afrobeat waarmee Seun Kuti in de voetsporen treedt van zijn wereldberoemde vader Fela Kuti. Als 39-jarige bezingt hij de problemen van deze tijden zoals zijn vader in diens jonge jaren de misstanden uit de jaren ’70 aan de kaak stelde. Frappant is dat hij dit met dezelfde band doet als zijn vader, Egypt 80. Niet verwonderlijk dat Seun Kuti zijn afrobeat ziet als tegengif voor zowel de corporate pop als de corrupte olie-industrie die hij zijn land ziet vervuilen. 

Dit concert wordt georganiseerd door Motel Mozaïque, LantarenVenster, Rotown & BIRD en heeft voornamelijk staanplaatsen en een beperkt aantal zitplaatsen op het balkon.

View agenda

Have A Look At This

Sunday 04 December

Mauskovic Dance Band

De familie die samen speelt, blijft bij elkaar, zoals het oude gezegde luidt, en de Mauskovic Dance Band speelt alsof ze 24/7 in elkaars zakken zitten. Als je Nicola Mauskovic, Donnie Mauskovic, Marnix Mauskovic en Mano Mauskovic voor de eerste keer tegenkomt, dan is het duidelijk dat ze geen letterlijke familie zijn – it’s showbiz, darling. Aan de andere kant kan deze Amsterdamse groep een collectief kosmopolitische achtergrond claimen die hun zachte, behendige post-punk funk-workouts bepaalt. Bukaroo Bank, hun tweede album voor het Zwitserse label Bongo Joe, vindt dat de Mauskovic Dance Band zowel hun aanpak als hun geluid opnieuw uitvindt, terwijl ze de ritmische euforie behouden die te horen is op hun debuutalbum en de omliggende singles.

Zondag 4 december komt de Mauskovic Dance Band naar BIRD.

Saturday 31 December

Better Together 

2023 we’re Better Together with you 🙂

Verspreid over drie zalen serveren we je op zaterdag 31 december ook post-corona weer een zinderende mix van de meest soulvolle sounds van vandaag, gister en morgen. Geheel in BIRD stijl gaat alles in de blender.Van de meest groovy Hiphop, RnB en POP tunes tot de warmste Afro, House en Disco.

Sunday 19 February

Togo All Stars

Elke klank heeft zijn eigen God volgens de voodootraditie en de Togo All Stars zijn meester in het beheersen van […]