fbpx

Wednesday 26 June

Book a table
Gratis

Ronny deCarlo

BIRDSESSIONS

Start

22:00

Ticket prices

Gratis

Birdsessions is dé plek waar jonge muziekmakers samenkomen en je het geluid van morgen kan ervaren. De intieme jam en samenzijn in BIRD’s café is een favoriet voor Birdies zelf, home-grown artiesten, regulars, muziekstudenten en anyone that has a beating heart for music.

Woensdag 26 juni verwelkomen we Ronny deCarlo! De Colombiaans/Nederlands Gitarist streeft naar een nieuw geluid dat soulful gitaarspel fuses met Hip Hop, EDM, film-muziek en videogame sounddesign. Je hoort invloeden van Funk, Fusion, 00’s Boom Bap tot Nu-metal, Ennio Morricone’s Spaghettiwestern soundtracks en Bryson Tiller’s Trapsoul in zijn geluid.

Na het onder de indruk brengen van de jury op het gebied van band-dynamiek en nieuw geluid won Ronny deCarlo In 2023 ‘The Records’, een competitie van ‘Keep an Eye Foundation’. Het prijzengeld zette hij in om zijn debuut album op te nemen: Fonque Nouveau. 2024 stond in het teken van het promoten van dit album tourend door Nederlandse jazz venues en festivals zoals The Transition Festival, VPRO’s Vrije Geluiden en een showcase op the ‘Jazzahead!’ club night in Bremen.

Line-up
Ronny deCarlo – Guitar
Jelle Willems – Keys
Misha Voeykov – Bassguitar
Noah Bouwman – Drums
Noam Walle – session leader

View agenda

Have A Look At This

Friday 09 August

LOVE AFFAIR: PRINCE VS MICHAEL

Zaterdag 09 augustus: His Royal Badness vs the King of Pop, Purple Rain vs Thriller, Prince vs Michael!

Tuesday 17 September

Ibibio Sound Machine

“Pull the Rope”, het nieuwe album van Ibibio Sound Machine, laat de band van Eno Williams en Max Grunhard in een nieuw licht zien. De hoop, vreugde en sensualiteit van hun muziek blijft, maar met een scherpere rand dan hun album “Electricity” uit 2022. Hun vibe verschuift van zonnige festivals naar doorzwete nachtclubs. De sfeer is anders, maar je hebt nog steeds de tijd van je leven. Zorg dat je erbij bent dinsdag 17 september in BIRD!

Wednesday 18 September

Baby Rose

Baby Rose maakt helende muziek voor de doellozen en gebroken harten. De genomineerde zangeres/liedjesschrijver en producer heeft van nature een uniek rijke stem die zich perfect leent voor haar krachtige, rokerige ballads waarin verloren liefdes en gebroken toekomsten worden betreurd. “Ik maak muziek om mezelf door dingen heen te helpen,” zegt ze. De indringende eerlijkheid en kwetsbaarheid die ze in haar teksten brengt, helpt op haar beurt anderen om hun gevoelens te verwerken en een plek van heling te vinden. Voor Rose is het een voortdurende reis. “Als ik iets achter ga laten, is het mensen terugbrengen naar zichzelf,” zegt ze. “Terwijl ik zelf terugkom bij mezelf, is het een voortdurende reset: Onthoud wie je bent, onthoud wie je wilt zijn.”