fbpx

Tuesday 14 January

Book a table
Sold Out

PJ Morton

+ Gene Noble

Start

20:30 (doors: 19:30)

Ticket prices

€ 21,50 (pre-sale) / € 22,- (door)
CJP: 17,50 (pre-sale only)

Sold Out

Hij klinkt als de zoon van Stevie Wonder, de kleinzoon van Ray Charles en de neef van Musiq Soulchild, zo luidt een van de comments onder het Tiny Desks-concert van PJ Morton. Spijker op z’n kop, vinden wij. Op 14 januari staat de zanger uit New Orleans in BIRD!

Jarenlang bleef PJ Morton vooral op de achtergrond. Hij schreef en produceerde voor artiesten als India.Arie, Monica en LL Cool J, en werkte nauw samen met ’s werelds grootheden, waaronder Solange en Erykah Badu. Daarnaast tourt hij sinds 2010 de wereld rond als toetsenist van Maroon 5 en werkte hij mee aan drie platen van de band.

Dat PJ ook op eigen kracht een extreem getalenteerd muzikant en zanger is, werd sinds de release van zijn album Gumbo steeds duidelijker. Hij werd sinds 2017 genomineerd voor vijf Grammy’s en mocht er eerder dit jaar eindelijk ook eentje mee naar huis nemen.

Als soloartiest blijft PJ weg van het poppy geluid van Maroon 5. Wél put hij uit de hoogtijdagen van soul en R&B, maar niet zonder eigentijdse twist. Op zijn nieuwe plaat PAUL, naar eigen zeggen zijn meest persoonlijke tot nu toe, snijdt hij onder andere racisme onder het presidentschap van Trump en de dood van Nipsey Hussle aan.

Support: Gene Noble

Gene Noble is the best you’ve never heard of. Deze Grammy-genomineerder singer-songwriter schreef al voor een flink aantal grootheden. Zo mag ‘ie Chris Brown, Jason Derulo en Faith Evans tot zijn CV rekenen. Zijn single Only Love (ft Pitbull en Shaggy) domineerde wereldwijd de hitlijsten. Hij tourde al met Sting, Usher, Chris Brown, Jay Z, Alicia Keys en Lauryn Hill. Need we say more? Zijn album Elevation staat gepland voor begin 2020!

Article

Warming-Up met de Collabo’s van PJ Morton

Met zijn musical skills is PJ Morton een artiest waar collega’s voor in de rij staan om mee samen te werken. Van rauwe jazzy grooves tot New Orleans Gospel, PJ Morton is van alle markten thuis en is niet bang om een cross-over naar andere musical styles te maken.

View agenda

Have A Look At This

Friday 25 September

Jairzinho at Theater Rotterdam

Jairzinho

Vrijdag 25 september presenteren BIRD en Motel Mozaïque de Rotterdamse rapper Jairzinho in Theater Rotterdam. Je kan Jairzinho kennen als […]

Saturday 03 October

blackwave.

Hiphopduo Blackwave. schopt in november tijdens BIRDfest behoorlijk kont, dus een terugkeer naar BIRD – mét nieuw album – kan niet uitblijven. Belgische hiphop is alive and kicking, daar is dit Antwerpse duo het levende bewijs van.

Friday 05 February

Son Little

Maak je op voor blues-on-blues-on-blues: Son Little komt naar BIRD! Vrijdag 5 februari brengt hij zijn nieuwe album ‘aloha‘ en […]