fbpx

Saturday 20 August

Sold Out

Orchestra Baobab

at LantarenVenster

Start

20:30 (doors: 19:30)

Ticket prices

Sold Out

West-Afrika’s meest iconische band bestaat 50 jaar en onderneemt een Europese tournee om dat te vieren! Op 20 augustus komt de band terug naar Rotterdam voor opnieuw een concert in LantarenVenster.

Eind 2020 bracht het befaamde wereldmuzieklabel World Circuit ter gelegenheid van dit unieke jubileum een vinyl-heruitgave uit van het legendarische album Specialist In All Styles, een tijdloze verzameling van klassieke en dansbare songs die Afro-Cubaanse ritmes fuseren met traditionele Afrikaanse muziek in de kenmerkende stijl van de band.  

Baobab wordt zowel thuis in Senegal als over de hele wereld aanbeden en heeft een speciale plaats in de geschiedenis van de Afrikaanse muziek. Hun verhaal begint in de jaren zestig in het hart van de medina van Dakar en strekt zich uit over de hele wereld en tot in de 21e eeuw, met een briljante verzameling van muzikale persoonlijkheden en een unieke mix van Afro-Latijnse stijlen, internationale popmuziek, West-Afrikaanse griot-muziek, en een West-Afrikaanse nachtclubsfeer van zoete en zangerige ritmes. 

Line-up

Zacharia Koité – zang, conga’s 
Alpha Dieng, Rudolphe Gomis & Cheikh Ibra – zang 
Thierno Koité – altsax, tenorsax 
Wilfrid Zinsou – trombone 
Yahya Fall, Daddy Thioune – gitaar 
Elhadji Malick Sy – bas 
Mamadou Mountaga Koité – drums & timbales 
Moussa Sissokho – conga’s  

View agenda

Have A Look At This

Saturday 03 September

Kokoroko

Kokoroko is een van de meest euforische, verbluffende formaties in de baanbrekende jazz-scene van Londen. De groep neemt het estafettestokje over van artiesten als Fela Kuti, Ebo Taylor en Tony Allen en vervlecht die West-Afrikaanse highlife/Afrobeat roots met de moderne bruis van de Britse hoofdstad.

Wednesday 14 September

Oddisee & Good Compny at BIRD

Oddisee & Good Compny

Met zijn soepele raps en jazzy producties beweegt deze independent artist (hij is producer, beatmaker, boeker, fotograaf én marketeer) zich al jaren in de top van de underground. Samen met zijn 5-piece band, Good Compny, dropt de mc op woensdag 14 september zijn beats en bars in BIRD!

Tuesday 22 November

Pip Millet

The heavenly neo-soul sister Pip Millett heeft al singles en EP’s for days, so it’s only right dat de Manchester-based zangeres dit najaar haar long-awaited debuutalbum dropt! Bij een debuutalbum hoort natuurlijk ook een albumtour, so gear up and hold on tight want op 22 november komt Pip Millett naar BIRD!