fbpx

Thursday 01 June

Ntjam Rosie & SMANDEM.

+ Afteract Blue Sands

Start

20:30 (doors: 20:00)

Ticket prices

€ 17,50 (Pre-sale) / €18,- (Door)

Tickets

Een iconic collaboration in the making! Rotterdam’s very own singer-songwriter Ntjam Rosie en de Amsterdamse jazz crew SMANDEM. slaan hun handen in één voor de aankomende ep ELLE – Reworked. De beste combinatie sinds peanutbutter & jelly als je het aan ons vraagt. Donderdag 01 juni presenteren zij hun nieuwe ep in BIRD!

In 2010 releasete Ntjam Rosie haar tweede album ELLE. Twaalf jaar later genieten we nog altijd van haar eigenzinnige visie op jazz en soul en haar karakteristieke sound. Destijds wilde zij zichzelf bewijzen en gezien en gehoord worden. Inmiddels heeft ze dat kunnen loslaten en kijkt ze graag met een frisse blik naar nieuwe muzikale mogelijkheden, nieuwe sounds en nieuwe energie. Om die reden besloot ze met de Amsterdam-based SMANDEM. een selectie van de songs van ELLE onderhanden te nemen en naar het heden te brengen. Het resultaat is een sound die tegelijk energiek en vibey aanvoelt alsook rauw en smooth. De ep ELLE – Reworked verschijnt in April 2023, dus genoeg tijd om je bekent te maken met de nieuwe ep voordat Ntjam Rosie & SMANDEM. te zien en te horen zijn in BIRD.

Afteract Blue Sands

Belgische zangeres Esther Van Hees en Nederlandse basgitarist Reindert Kragt begonnen hun journey als band tijdens het begin van de pandemie in 2020. Videogames, Disney en grunge zijn inspiraties die hun indie/jazz style sound eigenzinnig en speels maken. Hun album, blue sands, is een verzameling van gedeelde geheimen, mysterieuze landschappen, emotionele telefoongesprekken en wijze woorden van Bob Ross met een vleugje blauw zand. Intrigued? Check ze op donderdag 01 juni in BIRD!

View agenda

Have A Look At This

Thursday 08 June

Adi Oasis

Soul, funk, R&B: Adi Oasis is in vele genres thuis en haar veelzijdige sound reist de hele wereld over. Als […]

Wednesday 21 June

Deborah Slijkhuis

Honoring Joe Henderson

Op woensdag 07 juni staat Deborah Slijkhuis in BIRD op het podium. De Thema van de avond is: ‘let the Healing begin’

Friday 23 June

DE NACHT VAN DE NAPOLITAANSE PIZZA

Pizza, pizza en nog eens pizza tijdens onze periodieke hommage aan de Italiaanse fan-favorite! Onze chefkok en pizzaiolo serveren een avond lang de meest bijzondere pizza’s voor de ultieme liefhebber. Italiaanse live jazz muziek maakt het feest compleet!