fbpx

Saturday 10 July 2021

Book a table
Sold Out

NN North Sea Jazz Down Town

Niels Broos x Jamie Peet

Start

19:30 (doors: 19:00)

Ticket prices

€ 32,50 (Ticket for Two)

Sold Out

North Sea Jazz gaat – voor één editie – Down Town, en BIRD is in! In het weekend van 9, 10 en 11 juli presenteert North Sea Jazz concerten in o.a. BIRD, de Doelen, LantarenVenster en RTM Stage. De concerten zijn voor publiek toegankelijk volgens de dan geldende regels en worden gelijktijdig gratis gestreamd via de North Sea Jazz website. Na het openings-concert in BIRD van ECHT!, duiken we het diepe in met de beat-driven jazz van Niels Broos en Jamie Peet.

Toetsenist Niels Broos en drummer Jamie Peet waren er vroeg bij: Broos beroerde de toetsen al op zijn vierde, Peet was vijf toen hij achter een drumkit kroop. Na drie jaar samen spelen stond het duo in 2017 voor het eerst samen op een podium, tijdens het Mondriaan Jazz Festival. De start van een zegetocht voor het tweetal, dat gezien wordt als aanstichters van een urgente stroming die improvisatie, analoge electronica, jazz en hiphop mengt. De muziek is volledig geïmproviseerd, met een originele, analoge benadering die doet denken aan het New Yorkse duo Taylor McFerrin en Marcus Gilmore. Maar Broos en Peet hebben elk hun kenmerkende stijl én eigen samenwerkingen: Broos speelde onder meer met The Kyteman Orchestra, Jameszoo en Daedelus, Peet met Gregory Porter, Kris Bowers en Ramón Valle. Samen stonden ze al op festivals zoals Transition en NN North Sea Jazz en brachten in 2018 een eerste EP uit.

Regels m.b.t. Corona

View agenda

Have A Look At This

Friday 31 March

Mansur Brown

Mansur Brown is de definitie van een wonderkind: een klassiek geschoolde gitarist, curator en multidisciplinair kunstenaar wiens muziek een evenwicht […]

Sunday 02 April

Sungazer

Het duo Sungazer staat op zondag 2 april 2023 in BIRD.

Wednesday 12 April

Michael Mayo

Michael Mayo

Michael Mayo is nu al één van de meest geprezen en veelzijdige stemmen in modern day music. Op woensdag 12 april staat Michael Mayo in BIRD!