fbpx

Saturday 10 July 2021

Book a table
Sold Out

NN North Sea Jazz Down Town

Niels Broos x Jamie Peet

Start

19:30 (doors: 19:00)

Ticket prices

€ 32,50 (Ticket for Two)

Sold Out

North Sea Jazz gaat – voor één editie – Down Town, en BIRD is in! In het weekend van 9, 10 en 11 juli presenteert North Sea Jazz concerten in o.a. BIRD, de Doelen, LantarenVenster en RTM Stage. De concerten zijn voor publiek toegankelijk volgens de dan geldende regels en worden gelijktijdig gratis gestreamd via de North Sea Jazz website. Na het openings-concert in BIRD van ECHT!, duiken we het diepe in met de beat-driven jazz van Niels Broos en Jamie Peet.

Toetsenist Niels Broos en drummer Jamie Peet waren er vroeg bij: Broos beroerde de toetsen al op zijn vierde, Peet was vijf toen hij achter een drumkit kroop. Na drie jaar samen spelen stond het duo in 2017 voor het eerst samen op een podium, tijdens het Mondriaan Jazz Festival. De start van een zegetocht voor het tweetal, dat gezien wordt als aanstichters van een urgente stroming die improvisatie, analoge electronica, jazz en hiphop mengt. De muziek is volledig geïmproviseerd, met een originele, analoge benadering die doet denken aan het New Yorkse duo Taylor McFerrin en Marcus Gilmore. Maar Broos en Peet hebben elk hun kenmerkende stijl én eigen samenwerkingen: Broos speelde onder meer met The Kyteman Orchestra, Jameszoo en Daedelus, Peet met Gregory Porter, Kris Bowers en Ramón Valle. Samen stonden ze al op festivals zoals Transition en NN North Sea Jazz en brachten in 2018 een eerste EP uit.

Regels m.b.t. Corona

View agenda

Have A Look At This

Thursday 01 December

BRUUT!

BRUUT! weet van Rusland tot Japan mensen aan het zweten, juichen maar vooral aan het dansen te krijgen. Op vrijdag 25 maart staat de vierkoppige band uit Amsterdam in BIRD

Wednesday 07 December

Oscar Jerome at BIRD

Oscar Jerome

Sinds 2016 surft er een nieuw talent op de UK-jazz-waves. Oscar Jerome is een echte jack-of-all-trades: hij schrijft en componeert […]

Wednesday 01 February

Ben Caplan

Verhalen verteld door een Indie-folk sound, aangescherpt met een randje country & jazz: Ben Caplan komt op woensdag 1 februari 2023 naar BIRD! Een muzikant met het vermogen om zowel wilde overgave als rustige introspectie te kanaliseren in zijn muziek.