fbpx

Monday 20 February

Nick Mulvey

at Maassilo

Start

20:30 (doors: 19:30)

Ticket prices

€26,- (Pre-sale)

Tickets

Let op: dit concert is verplaatst van 5 juni 2022 naar maandag 20 februari 2023. Tickets blijven geldig.

De Engelse singer-songwriter Nick Mulvey komt weer terug naar Rotterdam voor een concert in de Maassilo. Denk aan opzwepende ritmes, minimalistische melodieën, intelligente teksten en bezwerende gitaar-riffs.

Enkele jaren geleden verruilde Mulvey Portico Quartet voor een solo-carrière en reist hij tegenwoordig met zijn gitaar door het festival- en clublandschap om zijn bezwerende en catchy folkpop met de wereld te delen. Nick heeft sinds zijn solo carrière de hangdrum verruild voor de gitaar, maar zijn percussie-gen is (gelukkig) nog geheel intact. In zijn songs vind je volop Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse ritmes, maar tegelijkertijd het minimalisme van Nick Drake en Steve Reich. “It doesn’t have to be complex, but it has to be animated. Singer-songwriter stuff, Philip Glass – it’s all in there.”

Als soloartiest, met twee albums en twee Mercury Prize-nominaties op zak, is het duidelijk dat Mulvey is uitgegroeid tot een uitzonderlijke artiest met een diepgaande vaardigheid en kennis die het mogelijk maakt hem om zijn geluid in meerdere richtingen te duwen.

Dit concert wordt georganiseerd door BIRD, LantarenVenster, Motel Mozaique Concerts en Rotown.

Article

You Got The Moves Like Mulvey

Leer jammen als Nick Mulvey met deze tutorials.

View agenda

Have A Look At This

Wednesday 05 April

Benny sings

Benny Sings

Sold-out shows in Parijs, New York, Londen en Tokyo. Next stop: Rotterdam! Amsterdam-based beat-guru en songwriter Benny Sings staat woensdag 05 april in Maassilo. Benny bouwt al jaren aan zijn eigen muzikale universum waarin waarin soul, jazz, pop, hiphop en R&B op organische wijze samensmelten.

Friday 07 April

Jools Holland and his Rhythm & Blues Orchestra 

geeft oude folk en soul een moderne twist en met zijn zomerse pop à la Ed Sheeran ging hij meerdere malen platinum. Op woensdag 7 september staat hij in LantarnVenster.

Thursday 09 March

gallowstreet (web)

Gallowstreet

Drums and percussie and blazers! Oh My! Maak je klaar voor een epic avond: De Amsterdamse brass band Gallowstreet staat klaar om op vrijdag 24 juni de tent af te blazen met hun hiphop, house, New Orleans-brass sounds!