fbpx

Thursday 03 November 2022

Neal Francis

support: Matsu Fox

Start

20:15 (doors: 19:45)

Ticket prices

€ 17,50 (pre-sale) / € 18,- (door)

Tickets

Put on your dancing shoes! Piano-prodigy Neal Francis brengt donderdag 03 november zijn ongekende New Orleans-ritmes, rock-‘n-roll en old-school-R&B-maar-in-een-nieuw-jasje-feel sounds naar BIRD!

De Chicago-based zanger ontwikkelde op een jonge leeftijd al liefde voor de boogiewoogie piano. Op zijn 18e was Neal al aan het touren met de zoon van Muddy Waters en trad hij op als pianist voor andere prominente blues-artiesten. Van 2012 tot aan 2015 was Francis lid van de instrumental funk band The Heard. Na een turbulente periode dook Neal Francis de studio in en bracht hij zijn solo debuutalbum Changes (2018) uit.

Zijn muziek roept een vervlogen tijdperk van de hoogtijdagen van R&B op. De invloeden zijn onmiskenbaar: de vocale stijlen van Allen Toussaint en Leon Russell; de ritmes van The Meters en Dr. John; de rock-‘n’-roll van The Rolling Stones; de gospel soul van Billy Preston en de rootsmuziek van The Band. Francis brengt props aan de meesters, maar baant tegelijkertijd een nieuwe weg in het muzikale landschap.

Matsu Fox

De multi-instrumentalist, zanger, componist, producer en geluidstechnicus Matsu Fox aka Mats Voshol is wat je zou beschouwen als een schoolvoorbeeld van een veelzijdig muzikant. Na jazzpercussie te hebben gestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam, liet Matsu zich door de loop der jaren inspireren door andere genres zoals pop, rock en zelfs theater wat leidde tot een mix van tradionele jazz met de creatieve vrijheid die gevonden wordt in het schrijven van popsongs.

View agenda

Have A Look At This

Wednesday 07 June

Deborah Slijkhuis

let the Healing begin

Op woensdag 07 juni staat Deborah Slijkhuis in BIRD op het podium. De Thema van de avond is: ‘let the Healing begin’

Thursday 08 June

Adi Oasis

Soul, funk, R&B: Adi Oasis is in vele genres thuis en haar veelzijdige sound reist de hele wereld over. Als […]

Wednesday 14 June

Deborah Slijkhuis

Spiritual Awakening

Op woensdag 07 juni staat Deborah Slijkhuis in BIRD op het podium. De Thema van de avond is: ‘let the Healing begin’