fbpx

Thursday 03 November 2022

Neal Francis

support: Matsu Fox

Start

20:15 (doors: 19:45)

Ticket prices

€ 17,50 (pre-sale) / € 18,- (door)

Tickets

Put on your dancing shoes! Piano-prodigy Neal Francis brengt donderdag 03 november zijn ongekende New Orleans-ritmes, rock-‘n-roll en old-school-R&B-maar-in-een-nieuw-jasje-feel sounds naar BIRD!

De Chicago-based zanger ontwikkelde op een jonge leeftijd al liefde voor de boogiewoogie piano. Op zijn 18e was Neal al aan het touren met de zoon van Muddy Waters en trad hij op als pianist voor andere prominente blues-artiesten. Van 2012 tot aan 2015 was Francis lid van de instrumental funk band The Heard. Na een turbulente periode dook Neal Francis de studio in en bracht hij zijn solo debuutalbum Changes (2018) uit.

Zijn muziek roept een vervlogen tijdperk van de hoogtijdagen van R&B op. De invloeden zijn onmiskenbaar: de vocale stijlen van Allen Toussaint en Leon Russell; de ritmes van The Meters en Dr. John; de rock-‘n’-roll van The Rolling Stones; de gospel soul van Billy Preston en de rootsmuziek van The Band. Francis brengt props aan de meesters, maar baant tegelijkertijd een nieuwe weg in het muzikale landschap.

Matsu Fox

De multi-instrumentalist, zanger, componist, producer en geluidstechnicus Matsu Fox aka Mats Voshol is wat je zou beschouwen als een schoolvoorbeeld van een veelzijdig muzikant. Na jazzpercussie te hebben gestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam, liet Matsu zich door de loop der jaren inspireren door andere genres zoals pop, rock en zelfs theater wat leidde tot een mix van tradionele jazz met de creatieve vrijheid die gevonden wordt in het schrijven van popsongs.

View agenda

Have A Look At This

Friday 19 April

Justin Timberlake vs Usher

Yeah! We’re bringing sexy back! BIRD presents, Justin Timberlake vs Usher op vrijdag 19 april. Verwacht een avond vol good vibes en great RNB sounds! Ben jij team Justin of team Usher?!?⁠ Save the date en koop snel je ticket!

Saturday 27 April

Royal Republic

♔ Royal Republic is dé plek waar je moet zijn op Koningsdag, zaterdag 27 april. Vanaf 13.00 uur kun je genieten van de beste deejays uit het reguliere BIRD club programma met residents van o.a Heat, Stir it up en New York Transit.

Verwacht alles van HipHop en RNB tot de beste Afro, Dancehall en future-beats van gisteren, vandaag en morgen. Natuurlijk kun je ook lekker weg zakken met een cocktail of genieten van een heerlijke houtoven pizza in een van onze strandstoelen.

Tuesday 30 April

Togo All Stars

Clear je schedule BIRD, LantarenVenster, Rotown en MOMO Concerts presenteren op dinsdag 30 april want Togo All Stars spelen hun groovy ritmes aangevuld met jazzy horns at Lantarenvenster.⁠