fbpx

Thursday 23 November

Nabihah Iqbal

Start

20:30 (doors: 20:00)

Ticket prices

€ 17,50 (Pre-sale) / € 18,- (Door)

Tickets

Nabihah Iqbals muziek klinkt dromerig, wavy en heeft soms wat weg van Tame Impala of Beach House, maar dan met de meest dreamy, zachte vocale harmoniën. De London-based artiest can do it all: Nabihah is producer, singer-songwriter en DJ. Op donderdag 23 november staat Nabibah Iqbal in BIRD!

Terwijl de Covid-19 pandemie om zich heen greep, zocht Nabihah tijdens de wereldwijde lockdown naar veerkracht te midden van de onrust en verbleef ze in Pakistan. Ze herontdekte hier de reden waarom ze überhaupt muziek maakte. Na een inbraak in haar studio zat Nabihah ineens zonder apparatuur. Mede door de inbraak en het verblijf in Pakistan, weg van al haar apparatuur werd het Nabihah’s nieuwe muzikale proces om alle ideeën in haar hoofd te ontwikkelen. Ze ging terug naar de basis en kocht een akoestische gitaar en een harmonium. Samen met een loop-pedaal en stembanden werkte ze de volgende twee jaar aan haar album Dreamer, een hoogtepunt voor de in Londen geboren artieste.

Nabihah is on a mission, om de volgende generaties muzikale pioniers te helpen. “Ik zou graag willen dat jonge vrouwen in een omgeving komen die niet ontmoedigend is, om te leren over het opnemen en engineeren van muziek, en zich comfortabel en zelfverzekerd genoeg voelen in die ruimtes.”

View agenda

Have A Look At This

Saturday 07 October

Stavroz

Begonnen als DJ’s, uitgebreid naar een band, mengt Stavroz de werelden van EDM en acoustiek samen. Op zaterdag 07 oktober in BIRD!

Thursday 19 October

Islandman

Islandman neemt invloeden vanuit hun reizen over de wereld en stopt ze in hun muziek. Op donderdag 19 oktober staat Islandman in BIRD!

Friday 20 October

Svaneborg Kardyb

Svaneborg Kardyb

Deense jazz sensatie Svaneborg Kardybr komen naar Rotterdam! Vrijdag 20 october staan Svaneborg Kardybr in BIRD!