fbpx

Thursday 23 November 2023

Nabihah Iqbal

Start

20:30 (doors: 20:00)

Ticket prices

€ 17,50 (Pre-sale) / € 18,- (Door)

Tickets

Nabihah Iqbals muziek klinkt dromerig, wavy en heeft soms wat weg van Tame Impala of Beach House, maar dan met de meest dreamy, zachte vocale harmoniën. De London-based artiest can do it all: Nabihah is producer, singer-songwriter en DJ. Op donderdag 23 november staat Nabibah Iqbal in BIRD!

Terwijl de Covid-19 pandemie om zich heen greep, zocht Nabihah tijdens de wereldwijde lockdown naar veerkracht te midden van de onrust en verbleef ze in Pakistan. Ze herontdekte hier de reden waarom ze überhaupt muziek maakte. Na een inbraak in haar studio zat Nabihah ineens zonder apparatuur. Mede door de inbraak en het verblijf in Pakistan, weg van al haar apparatuur werd het Nabihah’s nieuwe muzikale proces om alle ideeën in haar hoofd te ontwikkelen. Ze ging terug naar de basis en kocht een akoestische gitaar en een harmonium. Samen met een loop-pedaal en stembanden werkte ze de volgende twee jaar aan haar album Dreamer, een hoogtepunt voor de in Londen geboren artieste.

Nabihah is on a mission, om de volgende generaties muzikale pioniers te helpen. “Ik zou graag willen dat jonge vrouwen in een omgeving komen die niet ontmoedigend is, om te leren over het opnemen en engineeren van muziek, en zich comfortabel en zelfverzekerd genoeg voelen in die ruimtes.”

View agenda

Have A Look At This

Sunday 08 September

Porcelain id

Parels zijn zeldzaam en je zult moeite moeten doen om ze te vinden. Gelukkig komt België steeds met nieuwe parels, met als nieuwste Porcelain id Zondag 08 september komen ze naar V11 in Rotterdam!

Tuesday 17 September

Ibibio Sound Machine

“Pull the Rope”, het nieuwe album van Ibibio Sound Machine, laat de band van Eno Williams en Max Grunhard in een nieuw licht zien. De hoop, vreugde en sensualiteit van hun muziek blijft, maar met een scherpere rand dan hun album “Electricity” uit 2022. Hun vibe verschuift van zonnige festivals naar doorzwete nachtclubs. De sfeer is anders, maar je hebt nog steeds de tijd van je leven. Zorg dat je erbij bent dinsdag 17 september in BIRD!

Wednesday 18 September

Baby Rose

Baby Rose maakt helende muziek voor de doellozen en gebroken harten. De genomineerde zangeres/liedjesschrijver en producer heeft van nature een uniek rijke stem die zich perfect leent voor haar krachtige, rokerige ballads waarin verloren liefdes en gebroken toekomsten worden betreurd. “Ik maak muziek om mezelf door dingen heen te helpen,” zegt ze. De indringende eerlijkheid en kwetsbaarheid die ze in haar teksten brengt, helpt op haar beurt anderen om hun gevoelens te verwerken en een plek van heling te vinden. Voor Rose is het een voortdurende reis. “Als ik iets achter ga laten, is het mensen terugbrengen naar zichzelf,” zegt ze. “Terwijl ik zelf terugkom bij mezelf, is het een voortdurende reset: Onthoud wie je bent, onthoud wie je wilt zijn.”