fbpx

Wednesday 29 November 2023

Gratis

My favorite Things: Epilogue

BIRDsessions

Start

22:00

Ticket prices

Gratis

Join us voor ‘My Favorite Things: Epilogue’, waarin we niet alleen afscheid neemt van Joop’s opmerkelijke Autumn Residency, maar ook het doek laat vallen over een enerverend 2023. Deze speciale sessie, samengesteld door Joop zelf, zal een ensemble van getalenteerde muzikanten bevatten. Het is een viering van de herinneringen die we hebben gecreëerd en de muziek die ons samenbracht. Terwijl we dit hoofdstuk afsluiten, kijken we uit naar een hereniging in januari 2024 met de frisse start van de Winter Residency. Laten we samenkomen voor nog één laatste BIRDsession van 2023, it’s gonna be a good one!

Joop de Graaf is een bassist en componist uit Den Haag. De afgelopen 6 jaar heeft hij aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij studeerde aan de jazzafdeling voor zijn bachelor en master. Joop speelt in meerdere projecten zoals Brintex Collective, DANDANA en Imaginarium en heeft zijn eigen project genaamd Y.O.P.E.. In mei won Joop de Conservatorium Talent Award en de Composition Award met zijn band Y.O.P.E. en ze werken aan hun debuutalbum dat in 2024 zal uitkomen. Joop heeft een grote liefde voor experimentele, elektronische, moderne jazzmuziek en zal altijd geïnteresseerd en openminded zijn in muziek voor muziek die hij nog niet heeft ontdekt.

Line up:

Line-up curated by Joop de Graaf – artist in residence, session leader

View agenda

Have A Look At This

Wednesday 29 May

NATHAN BADU

Onze weekly BIRDsessions zijn dé muzikale speeltuin voor muzikanten en muziekliefhebbers. Tijdens BIRDsessions geniet je gratis van de jazzlegendes van morgen, slechts twee stappen verwijderd van een drankje. Woensdag 29 mei is het de beurt aan Nathan Badu!

Tuesday 25 June

Greg Foat

London’s Leading jazz pianist, componist en producer Greg Foat komt naar BIRD! Niet te missen in de UK’s jazz scene voor zijn ‘non-contemporary jazz’ en ambient tunes. Foat’s muziek wordt geïnspireerd door elementen van hymnody, global folk traditions, psychedelia maar ook van ‘60s, ‘70s pop, soul en blues. Een must-see voor de echte jazzliefhebber.

Thursday 11 July

The Budos Band

Na één keer luisteren naar het nummer ‘Long In The Tooth’, zou je een volledig orkest achter het gordijn verwachten. […]