fbpx

Wednesday 12 April

Michael Mayo

Start

20:30 ( doors 20:00)

Ticket prices

€22,50 (pre-sale) / €23,- (door)

Tickets

Michael Mayo is nu al één van de meest geprezen en veelzijdige stemmen in modern day music. En dat is niet voor niets: deze 28-jarige prodigy componeert solonummers die soms wel tot 250 lagen vocals bevatten en mengt gemakkelijk aspecten van allerlei verschillende genres muziek met elkaar. Op woensdag 12 april staat hij in BIRD!

Als begaafd kind van twee “first-call” L.A. sessiemuzikanten, is hij letterlijk in het vak geboren en heeft hij in zijn jeugd de kans gehad om te leren van de grootste muzikale artiesten van de 20e eeuw, allemaal vrienden van de familie. Zijn vader, Scott Mayo, was saxofonist bij Earth, Wind & Fire en zijn moeder, Valerie Pinkston, is achtergrondzangeres bij Diana Ross. Ook zong ze bij Beyoncé en Whitney Houston. Mayo groeide op in Los Angeles. Hij werd als een van drie vocalisten uitverkoren om te studeren aan het prestigieuze Thelonious Monk Institute, waar hij les kreeg van Herbie Hancock en Wayne Shorter. Inmiddels is hij een ervaren performer met als hoogtepunten optredens in het Witte Huis en op het Monterey Jazz Festival. Ook heeft hij samengewerkt met onder meer Jacob Collier, Kneebody, Gretchen Parlato en Becca Stevens. Sinds vijf jaar woont Michael Mayo in New York, waar hij in 2021 zijn debuutalbum Bones opnam met producer Eli Wolf (bekend van Norah Jones, Al Green en The Roots).

Vergelijkbare artiesten:

Jacob Collier, Hiatus Kaiyote, Nate Smith, Gregory Porter, José James

Dit concert wordt georganiseerd door BIRD en LantarenVenster.

View agenda

Have A Look At This

Thursday 08 June

Adi Oasis

Soul, funk, R&B: Adi Oasis is in vele genres thuis en haar veelzijdige sound reist de hele wereld over. Als […]

Wednesday 21 June

Deborah Slijkhuis

Honoring Joe Henderson

Op woensdag 07 juni staat Deborah Slijkhuis in BIRD op het podium. De Thema van de avond is: ‘let the Healing begin’

Friday 23 June

DE NACHT VAN DE NAPOLITAANSE PIZZA

Pizza, pizza en nog eens pizza tijdens onze periodieke hommage aan de Italiaanse fan-favorite! Onze chefkok en pizzaiolo serveren een avond lang de meest bijzondere pizza’s voor de ultieme liefhebber. Italiaanse live jazz muziek maakt het feest compleet!