fbpx

Wednesday 12 April 2023

Michael Mayo

Start

20:30 ( doors 20:00)

Ticket prices

€22,50 (pre-sale) / €23,- (door)

Tickets

Michael Mayo is nu al één van de meest geprezen en veelzijdige stemmen in modern day music. En dat is niet voor niets: deze 28-jarige prodigy componeert solonummers die soms wel tot 250 lagen vocals bevatten en mengt gemakkelijk aspecten van allerlei verschillende genres muziek met elkaar. Op woensdag 12 april staat hij in BIRD!

Als begaafd kind van twee “first-call” L.A. sessiemuzikanten, is hij letterlijk in het vak geboren en heeft hij in zijn jeugd de kans gehad om te leren van de grootste muzikale artiesten van de 20e eeuw, allemaal vrienden van de familie. Zijn vader, Scott Mayo, was saxofonist bij Earth, Wind & Fire en zijn moeder, Valerie Pinkston, is achtergrondzangeres bij Diana Ross. Ook zong ze bij Beyoncé en Whitney Houston. Mayo groeide op in Los Angeles. Hij werd als een van drie vocalisten uitverkoren om te studeren aan het prestigieuze Thelonious Monk Institute, waar hij les kreeg van Herbie Hancock en Wayne Shorter. Inmiddels is hij een ervaren performer met als hoogtepunten optredens in het Witte Huis en op het Monterey Jazz Festival. Ook heeft hij samengewerkt met onder meer Jacob Collier, Kneebody, Gretchen Parlato en Becca Stevens. Sinds vijf jaar woont Michael Mayo in New York, waar hij in 2021 zijn debuutalbum Bones opnam met producer Eli Wolf (bekend van Norah Jones, Al Green en The Roots).

Vergelijkbare artiesten:

Jacob Collier, Hiatus Kaiyote, Nate Smith, Gregory Porter, José James

Dit concert wordt georganiseerd door BIRD en LantarenVenster.

View agenda

Have A Look At This

Thursday 22 February

Viana Afoumou & Loveth Besamoh

Viana Afoumou & Loveth Besamoh zijn een Rotterdams duo met gedeelde roots en een wederzijdse interesse in muzikale experimenten. Op donderdag 22 februari staat zij in BIRD! Viana Afoumou & Loveth Besamoh is een afteract van BONGEZIWE MABANDLA.

Friday 23 February

Dam Swindle

Om de dansvloer in ere te houden op 25 november, verwelkomen we Black Cadmium met hun Detroit-flavoured house geluid, met support van Bound 45.

Wednesday 28 February

BnnyHunna

Zijn muziek is een mix van jazz, gospel, afro en hiphop en brengt een vernieuwende maar tijdloze sound. Woensdag 28 februari staat hij in BIRD!