fbpx

Friday 01 December 2023

Sold Out

LantarenVenster, Rotown, Motel Mozaique & BIRD presenteren:

Mamas Gun

Cure the Jones

Start

20:00 (19:00 doors)

Ticket prices

Sold Out

Assemble je crew want de UK-funkateers van Mamas Gun komen terug naar Rotterdam! Onder leiding van de charismatische frontman Andy Platts (die Young Gun van Silver Fox) laten ze het publiek keer op keer swingen met hun onweerstaanbare mix van soul, pop en funk. Vrijdag 01 december staan deze Britse funk- en soulhelden in LantarnVenster!

Mamas Gun – de bandnaam is ontleend aan een Erykah Badu album – staat bekend om hun indrukwekkende liveoptredens en zeer aanstekelijke sound, die volgens sommigen te vergelijken is met Jamiroquai, Maroon 5 en zelfs de Average White Band. De band scoort goed in de Britse hitlijsten, oogstte lof van The Sunday Times, Billboard, The Guardian en Uncut Magazine en is inmiddels een grote naam in Japan. Mamas Gun verzorgde voorprogramma’s van Craig David, Raphael Saadiq en De La Soul, gaf concerten op de Billboard Music Awards en festivals als Love Supreme, Java Jazz en Seoul Jazz Festival. De optredens zijn explosies van soul, funk en pop.

Cure the Jones
Vorig jaar bracht de band alweer haar vijfde studioalbum uit, getiteld ‘Cure the Jones‘, dat dit jaar werd opgevolgd door het sterke livealbum At PizzaExpress Live – In London. ‘Cure the Jones‘ ademt de turbulentie van de Coronapandemie. De band brengt een genuanceerde en eigentijdse reflectie op een op zijn kop gezette wereld, ingebed in de klassieke soultraditie van Bill Withers en Marvin Gaye en bezingt liefde, verlies, en de meest indringende sociale en politieke kwesties.

Platts: “Cure the Jones draagt de fakkel van soulmuziek door. Het album zegt op een zinvolle manier iets over het hedendaagse leven, en behoudt de authenticiteit van hoe de vroegere soulalbums met sociaal bewustzijn werden gemaakt.

Line up
Andy Platts – zang 
Terry Lewis – gitaar 
Dave Oliver – toetsen 
Cameron Dawson – bas 
Chris Boot – drums 

Dit is een concert met voornamelijk staanplaatsen en een beperkt aantal zitplaatsen op het balkon.

View agenda

Have A Look At This

Tuesday 25 June

Greg Foat with Moses Boyd

London’s Leading jazz pianist, componist en producer Greg Foat komt naar BIRD! Niet te missen in de UK’s jazz scene voor zijn ‘non-contemporary jazz’ en ambient tunes. Foat’s muziek wordt geïnspireerd door elementen van hymnody, global folk traditions, psychedelia maar ook van ‘60s, ‘70s pop, soul en blues. Een must-see voor de echte jazzliefhebber.

Wednesday 26 June

Ronny deCarlo

Woensdag 26 juni verwelkomen we Ronny deCarlo! De Colombiaans/Nederlands Gitarist streeft naar een nieuw geluid dat soulful gitaarspel fuses met Hip Hop, EDM, film-muziek en videogame sounddesign. Je hoort invloeden van Funk, Fusion, 00’s Boom Bap tot Nu-metal, Ennio Morricone’s Spaghettiwestern soundtracks en Bryson Tiller’s Trapsoul in zijn geluid.

Saturday 29 June

New Orleans Soul Food Night

We brengen een eerbetoon aan de swingende soulfoodkeuken van New Orleans met live-muziek, hurricane cocktails, een zinderende afterparty en natuurlijk de beste soulfoodklassiekers.