fbpx

Friday 01 December

Sold Out

LantarenVenster, Rotown, Motel Mozaique & BIRD presenteren:

Mamas Gun

Cure the Jones

Start

20:00 (19:00 doors)

Ticket prices

Sold Out

Assemble je crew want de UK-funkateers van Mamas Gun komen terug naar Rotterdam! Onder leiding van de charismatische frontman Andy Platts (die Young Gun van Silver Fox) laten ze het publiek keer op keer swingen met hun onweerstaanbare mix van soul, pop en funk. Vrijdag 01 december staan deze Britse funk- en soulhelden in LantarnVenster!

Mamas Gun – de bandnaam is ontleend aan een Erykah Badu album – staat bekend om hun indrukwekkende liveoptredens en zeer aanstekelijke sound, die volgens sommigen te vergelijken is met Jamiroquai, Maroon 5 en zelfs de Average White Band. De band scoort goed in de Britse hitlijsten, oogstte lof van The Sunday Times, Billboard, The Guardian en Uncut Magazine en is inmiddels een grote naam in Japan. Mamas Gun verzorgde voorprogramma’s van Craig David, Raphael Saadiq en De La Soul, gaf concerten op de Billboard Music Awards en festivals als Love Supreme, Java Jazz en Seoul Jazz Festival. De optredens zijn explosies van soul, funk en pop.

Cure the Jones
Vorig jaar bracht de band alweer haar vijfde studioalbum uit, getiteld ‘Cure the Jones‘, dat dit jaar werd opgevolgd door het sterke livealbum At PizzaExpress Live – In London. ‘Cure the Jones‘ ademt de turbulentie van de Coronapandemie. De band brengt een genuanceerde en eigentijdse reflectie op een op zijn kop gezette wereld, ingebed in de klassieke soultraditie van Bill Withers en Marvin Gaye en bezingt liefde, verlies, en de meest indringende sociale en politieke kwesties.

Platts: “Cure the Jones draagt de fakkel van soulmuziek door. Het album zegt op een zinvolle manier iets over het hedendaagse leven, en behoudt de authenticiteit van hoe de vroegere soulalbums met sociaal bewustzijn werden gemaakt.

Line up
Andy Platts – zang 
Terry Lewis – gitaar 
Dave Oliver – toetsen 
Cameron Dawson – bas 
Chris Boot – drums 

Dit is een concert met voornamelijk staanplaatsen en een beperkt aantal zitplaatsen op het balkon.

View agenda

Have A Look At This

Friday 06 October

360 Degrees: 25 years of Rush Hour

Markeer vrijdag 6 oktober in je agenda! 360 Degrees: Rush Hour 25th Anniversary with Antal + Precious Bloom & Another Taste live | Charmaine + Paulão + Arp Frique club staan namelijk in BIRD.
We are exited! De iconische Rush Hour Records komen hun 25-jarige jubileum hier bij ons in BIRD vieren. Waarbij onder andere Precious Bloom & Another Taste zich bij Antal voegt om de sfeer op het verjaardagsfeestje te bepalen!

Tuesday 10 October

Immanuel Wilkins

Immanuel Wilkins

Op vrijdag 10 november staat altsaxofonist en componist Immanuel Wilkings, die een altosax bespeelt alsof het ademen is in BIRD.

Wednesday 11 October

Reuben James

Als je op zoek bent naar een avond vol muziek die je raakt, don’t miss out on Reuben James! Op woensdag 11 oktober staat hij in BIRD!