fbpx

Wednesday 13 March

Gratis

Kruidkoek

BIRDsessions

Start

22:00

Ticket prices

Gratis

Onze weekly BIRDsessions zijn dé muzikale speeltuin voor muzikanten en muziekliefhebbers.Tijdens BIRDsessions geniet je gratis van de jazzlegendes van morgen, slechts twee stappen verwijderd van een drankje. Woensdag 13 maart komen de muzikanten van Kruidkoek naar BIRD. Bereid je voor op een avond vol jazz, rock en vooral heel veel energie.

Kruidkoek is eigenlijk een ontspoorde jongensdroom. Vier goede vrienden vonden hun muzikale uitlaatklep in een band waarmee ze met merkbaar plezier hun grenzen oprekken en hun horizons verbreden. Dansvideo’s, jazzclubs, zelfgebouwde lichtbakken, popfestivals, dichters, kindervoorstellingen, ruzie in de studio en lachend in de tourbus. Hun eigen mix van jazz, rock en Tarantinofilms hebben ze omgedoopt tot GarageJazz. Er zijn vleugjes Zappa, Ploctones, Rudder, Bowie, Beatles en Nirvana te horen, en dat zou je enigszins een indicatie moeten geven van de veelzijdigheid van Kruidkoek’s sound. Maar laat je niet in de war brengen: het blijft dynamische instrumentale muziek vol improvisatie met saxofoon, gitaar, bas en drums. Na optredens op grote podia, zoals de Melkweg en Paradiso is BIRD hun volgende avontuur. Het belooft een hele experience te worden dus zet het in je agenda!

Line up:

Nick Feenstra – Sax
Tijmen Kooiker – Guitar
Reindert Kragt – Bass
Bram Knol – Drums

Sessionleader – Rotem Gerad

View agenda

Have A Look At This

Wednesday 28 February

BnnyHunna

Zijn muziek is een mix van jazz, gospel, afro en hiphop en brengt een vernieuwende maar tijdloze sound. Woensdag 28 februari staat hij in BIRD!

Friday 01 March

BeraadGeslagen

BeraadGeslagen 

De Vlaamse groovers van STUFF. komen terug naar BIRD! Met hun cocktail van uiteenlopende ideeën en sonische genialiteit pusht STUFF. hun sound tot ver buiten de grenzen van onze muzikale verbeelding. Dus buckle up, want op vrijdag 10 december neemt de band je in BIRD mee op een buitenaardse jazz-trip.

Wednesday 06 March

Matt Johnson (Jamiroquai)

De afgelopen 20 jaar was Matt Johnson een integraal onderdeel van de Britse jazzfunkgroep Jamiroquai. Woensdag 06 maart staat hij in BIRD!