fbpx

Wednesday 13 March

Gratis

Kruidkoek

BIRDsessions

Start

22:00

Ticket prices

Gratis

Onze weekly BIRDsessions zijn dé muzikale speeltuin voor muzikanten en muziekliefhebbers.Tijdens BIRDsessions geniet je gratis van de jazzlegendes van morgen, slechts twee stappen verwijderd van een drankje. Woensdag 13 maart komen de muzikanten van Kruidkoek naar BIRD. Bereid je voor op een avond vol jazz, rock en vooral heel veel energie.

Kruidkoek is eigenlijk een ontspoorde jongensdroom. Vier goede vrienden vonden hun muzikale uitlaatklep in een band waarmee ze met merkbaar plezier hun grenzen oprekken en hun horizons verbreden. Dansvideo’s, jazzclubs, zelfgebouwde lichtbakken, popfestivals, dichters, kindervoorstellingen, ruzie in de studio en lachend in de tourbus. Hun eigen mix van jazz, rock en Tarantinofilms hebben ze omgedoopt tot GarageJazz. Er zijn vleugjes Zappa, Ploctones, Rudder, Bowie, Beatles en Nirvana te horen, en dat zou je enigszins een indicatie moeten geven van de veelzijdigheid van Kruidkoek’s sound. Maar laat je niet in de war brengen: het blijft dynamische instrumentale muziek vol improvisatie met saxofoon, gitaar, bas en drums. Na optredens op grote podia, zoals de Melkweg en Paradiso is BIRD hun volgende avontuur. Het belooft een hele experience te worden dus zet het in je agenda!

Line up:

Nick Feenstra – Sax
Tijmen Kooiker – Guitar
Reindert Kragt – Bass
Bram Knol – Drums

Sessionleader – Rotem Gerad

View agenda

Have A Look At This

Tuesday 25 June

Greg Foat with Moses Boyd

London’s Leading jazz pianist, componist en producer Greg Foat komt naar BIRD! Niet te missen in de UK’s jazz scene voor zijn ‘non-contemporary jazz’ en ambient tunes. Foat’s muziek wordt geïnspireerd door elementen van hymnody, global folk traditions, psychedelia maar ook van ‘60s, ‘70s pop, soul en blues. Een must-see voor de echte jazzliefhebber.

Wednesday 03 July

Kossa Kossa Afro Jam

Kossa Kossa is the Afro Jam of Rotterdam. It’s about uncovering the rhythmic & melodic connections between Africa and the African diaspora. For this edition we’ll travel from Ghana to Brazil to Nigeria to Jamaica and the VS. Kossa Kossa is always groovy, viby and shows the richness & depth of black music across the globe.

Thursday 04 July

Blue Note Records: 85th Anniversary Tribute Party

Dit jaar viert Blue Note zijn 85ste verjaardag, en dat is reden genoeg voor Jazzpodium BIRD om dit tijdloze Amerikaanse muzieklabel in het zonnetje te zetten. Samen met DJ Maestro en de Rotterdamse jazzliefhebber en theatermaker Wilfried de Jong, brengen we een eerbetoon aan de muziek van Blue Note met een geweldige line-up van hedendaagse jazzmuzikanten. Kom naar BIRD en vier de rijke geschiedenis van Blue Note Records met ons mee!